Teraz jest 21 wrz 2019, 17:44

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: serwer
PostNapisane: 28 maja 2005, 01:00 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 mar 2005, 18:24
Posty: 1095
czesc na poczatek to tak mam neo 2mb/s chcem zalozyc serwer na modemie od neo i wszystko chodzi mam jakis ip 83...... no ale jak podepne router microcomu to pokazuje sie ip 10.0.0.5 (router sam je przydzielil) ale inni spoza sieci nie moga sie do mnie dolaczyc.Wiec takie pytanie czy da sie na routerze tak zrobic zeby wszyscy mogli sie dolaczyc nie tylko ci z sieci ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2005, 02:14 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 cze 2003, 15:36
Posty: 2259
Lokalizacja: Gliwice
mozna, poszukaj sobie na googlu o przekierowaniu portow - tylko po co :D ...na NEO to mozesz sobie postawic server na 5 osob bo nie masz niestety łącza symetrycznego


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2005, 10:26 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 mar 2003, 05:17
Posty: 5637
Lokalizacja: Pruszcz Gdański
Ja na podobnym modemorouterze do NEO nie mogę przekierować portu w ogóle. Do tego musiałbym mieć stałe IP, oprogramowanie nie pozwala na to przy zmiennym IP.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2005, 22:11 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 cze 2003, 15:36
Posty: 2259
Lokalizacja: Gliwice
ee tam - jak masz przyznane ip to w teorii masz stałe....na jakis czas - powiem tak robilem to na jakims paściatym routerze wiec wiem ze sie da :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2005, 22:56 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 mar 2003, 05:17
Posty: 5637
Lokalizacja: Pruszcz Gdański
[Night]MaX napisał(a):
ee tam - jak masz przyznane ip to w teorii masz stałe....na jakis czas - powiem tak robilem to na jakims paściatym routerze wiec wiem ze sie da :)


U mnie musze do przekierowania portu wpisać IP łącza. Zaś gdy mam zmienne nie moge tego zrobić. Sprawa sie zamyka...

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2005, 00:23 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 kwi 2004, 19:59
Posty: 1546
Lokalizacja: Polish Beer's Republic
_XENA_ napisał(a):
Ja na podobnym modemorouterze do NEO nie mogę przekierować portu w ogóle. Do tego musiałbym mieć stałe IP, oprogramowanie nie pozwala na to przy zmiennym IP.

A DeMilitarized Zone to ten router nie ma?
Większość wyprodukowanych w ostatnim czasie ma :).
Kwestia 2-3 kliknięć i wpisania jednego IPka.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL