Teraz jest 20 wrz 2019, 18:14

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 15 gru 2005, 20:55 
Offline

Dołączył(a): 15 lip 2005, 00:49
Posty: 30
Hey!
Próbuje założyć serwer za pomocą BFSM i mam malutki(?) problem.
Wszystkie opcje mam nadzieję ustawiam prawidłowo.
Niestety nikt niemoże się dołączyć do tego serwera.
Ja moge, ale nikt z moich kumpli :/
Net to Neo 512 (server dla 2 kumpli abyśmy mogli w spokoju pograć bez innych osób) myslę że wystarczy.
Proszę o pomoc.
Piszcie jeżeli podałem za mało info.
Pisze im że Failed to connect to server, nawet niepyta o hasło.
Wszyscy mamy oryginały.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2005, 21:58 
Offline

Dołączył(a): 5 lip 2005, 22:31
Posty: 390
Lokalizacja: Szczecinek
może macie różne wersj...może firewall przeszkadza, a ustawiłes go w local czy internet?

_________________
Obrazek

miro


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2005, 23:19 
Offline

Dołączył(a): 15 lip 2005, 00:49
Posty: 30
Internet oczywiście :)
Firewall no niewiem bo akurat go wyłączyłem na czas grania bo wiem że są z nimi problemy. :/

A wersje są na bank identyko.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2005, 15:54 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 mar 2005, 21:16
Posty: 272
Lokalizacja: Poznań
Jak postawisz serwer, poproć kolege żeby zpinkował IP, które pojawia się po naciśnięciu tabulatora w prawym dolnym rogu....chyba :-)

Zobaczymy, czy w ogóle widać ten serwer :D :D

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2005, 16:01 
Offline

Dołączył(a): 15 lip 2005, 00:49
Posty: 30
Server widać, jest w ASE i bfie również


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2005, 21:16 
Offline

Dołączył(a): 30 mar 2005, 15:34
Posty: 1988
Lokalizacja: Rzeszów>Woliczka :)
To troche bez sens ;} sprubuj postawic to po lanie skoro korzystacie z jednego lacza wszyscy

_________________
...a jeśli z Nas ktoś padnie wśród szaleńczych jazd, czerwieńszy będzie kwadrat, nasz lotniczy znak"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2005, 22:53 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 kwi 2005, 16:00
Posty: 156
Lokalizacja: Karczew
a ja mam takie pytko masz neta za routerem czy na 1 kompa ?? bo router moze nie przepuszczac :D


pozdro ;p


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2005, 23:06 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 5 lut 2005, 13:18
Posty: 424
Lokalizacja: Lębork
olej lana i grajcie z qmplami razem z nami na necie bo ostatnio coraz mniej jest osob do ktorych mozna postrzelac :D

_________________
Szkocja / Polska


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2005, 23:07 
Offline

Dołączył(a): 15 lip 2005, 00:49
Posty: 30
heh sory ale gdzie podałem, że jesteśmy w LANie?
Chodzi mi o normalne podłączenie do servera z gry lol.
(albo z ase dla bardziej zaawansowanych hehe)
Żaden router itp.
Normalny net z gniazdka :P przez modem neo i do kompa hehe.
hmm... udostępniam też neta na innego kompa w domu ale niemożna się połączyć nawet jak jest wyłączony, więc to niemoże być problem.
Sam już nieiwem co zrobić :/


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 17 gru 2005, 13:36 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 lip 2005, 19:42
Posty: 143
Lokalizacja: Płock
a jaki masz system? XP? Jesli tak to wylacz zapore sieciowa lub ustaw w niej zeby "przepuszczalo" polaczenia na porty UDP: 14567, 23000, 22000. To powinno pomoc :wink:

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 17 gru 2005, 16:24 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 mar 2005, 21:16
Posty: 272
Lokalizacja: Poznań
Już npisał że wyłączył firewalla :/ :/

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 17 gru 2005, 16:56 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 kwi 2005, 16:00
Posty: 156
Lokalizacja: Karczew
pawelhome napisał(a):
heh sory ale gdzie podałem, że jesteśmy w LANie?
Chodzi mi o normalne podłączenie do servera z gry lol.
(albo z ase dla bardziej zaawansowanych hehe)
Żaden router itp.
Normalny net z gniazdka :P przez modem neo i do kompa hehe.
hmm... udostępniam też neta na innego kompa w domu ale niemożna się połączyć nawet jak jest wyłączony, więc to niemoże być problem.
Sam już nieiwem co zrobić :/



a w jaki sposob masz te 2 kompy polaczone ?? skoro nie routerem ??


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 17 gru 2005, 23:33 
Offline

Dołączył(a): 15 lip 2005, 00:49
Posty: 30
zapomniałem jak to sie nazywa ale ską bezpośrednio.
tzn. na nr.1 jest net a na drugi jest udostępniany z tego 1-go
system to XP


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL