Teraz jest 17 wrz 2019, 22:54

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 5 mar 2006, 10:29 
Offline

Dołączył(a): 4 mar 2006, 13:42
Posty: 38
Mam pytanie Do ilu maksymalnie graczy ustawić, aby gra się nie cięła a przepustowość łącza to 128.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 5 mar 2006, 10:45 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lut 2006, 14:56
Posty: 33
E do 4 max.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 5 mar 2006, 10:52 
Offline

Dołączył(a): 4 mar 2006, 13:42
Posty: 38
A jak dodac swój serwer do lisy, aby był wyszukiwany przez GameSpy. (mam patch 1.61 wersja Client)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 5 mar 2006, 11:03 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 sie 2004, 16:44
Posty: 1184
Lokalizacja: Giżycko
Zaczekać - sam się doda.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 5 mar 2006, 12:17 
Offline

Dołączył(a): 30 mar 2005, 15:34
Posty: 1988
Lokalizacja: Rzeszów>Woliczka :)
Przy 4 moze ciac :p Kumpel stawial Fh Na Neozdradzie 512 i weszlismy w 5 i była lekka tragedia :wink:

_________________
...a jeśli z Nas ktoś padnie wśród szaleńczych jazd, czerwieńszy będzie kwadrat, nasz lotniczy znak"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 5 mar 2006, 13:12 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 sty 2004, 20:20
Posty: 609
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
no nie wiem, czy dla 4 :|. 2 sprawa to czy to 128 to jest Upload, czy sam download... a 3 to jak ja zauwazylem, podczs mojej gry w BFa na dumeter'ze pokazuje srednia predkosc downloadu 10kb/s czyli okolo 40-45kbit/s .Z moich obliczen wynika ze server z takim uploadem postawisz na 2-3 osoby ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 mar 2006, 00:18 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 lut 2006, 14:56
Posty: 33
E no w battlefieldze może ciąć ale jak gram w CoDa to gościu na 128 postawił serva na 4 i pingi były 60-80

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 mar 2006, 14:31 
Offline

Dołączył(a): 3 wrz 2003, 14:06
Posty: 371
morswin napisał(a):
a 3 to jak ja zauwazylem, podczs mojej gry w BFa na dumeter'ze pokazuje srednia predkosc downloadu 10kb/s czyli okolo 40-45kbit/s .
z moich obliczen wynika, ze 1b=1bit, a 1B=8b, 10kb/s to dokladnie 10kbit/s (1,25kB/s), a jak zajetosc pasma jest w okolicach 10kB/s to w bitach bedzie to ok.80kb/s. to tak troche offtopicznie 8)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2006, 18:25 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lis 2005, 20:28
Posty: 464
Lokalizacja: Jastrzębie Zdrój
dzieki Capri za przypomnienie podstaw informatyki :) jeżeli masz 128 kb/s to w tym momencie masz 16 kB/s czyli nie wiele więc wątpie czy ktokolwiek bedzie zadowolony z gry na servie :( według mnie to za mały transfer na stawianie serva. :wink:

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2006, 20:01 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 sty 2004, 20:20
Posty: 609
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
ano wiadomo ze zawsze kbit/s dzielilo sie na 8 i wychodzilo liczba kb/s :wink:
Wstyd. I ja jestem w klasie matematycznej :P


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2006, 21:46 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 sie 2004, 10:13
Posty: 755
Lokalizacja: Sopot
zauwaz ze bf42 uzywa 48-52 kbit/s na jednego playera analogicznie ty i dwoch innych kolesi pogra spokojnie a wiecej to juz moze wystąpić symptom laga :)

_________________
http://www.nuclear-outside.pl
#nuclear-outside @ quakenet


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 mar 2006, 16:25 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 sty 2004, 17:18
Posty: 1913
Lokalizacja: Przasnysz-ewo
próbował ktoś grać na modemie 8) :?:

_________________
zło i Ch*j!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 mar 2006, 16:48 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lis 2005, 20:28
Posty: 464
Lokalizacja: Jastrzębie Zdrój
grać na modemie :?: chyba tylko jakiś masochista by grał :twisted: na tym by sie nie dało według mnie :wink: :lol:

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 11 mar 2006, 15:15 
Offline

Dołączył(a): 3 wrz 2003, 14:06
Posty: 371
morswin napisał(a):
ano wiadomo ze zawsze kbit/s dzielilo sie na 8 i wychodzilo liczba kb/s :wink:
Wstyd. I ja jestem w klasie matematycznej :P

to jeszcze sie troche powstydz 8) nigdy bitu (b=bit) nie dzielilo sie przez 8 - bajt (B) i owszem :twisted:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 13 mar 2006, 13:54 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 sty 2005, 20:21
Posty: 83
Ehhh ja przyznam mam 128kb i stawiam server na 6osob ping jest miedzy 60-80. Mysle, ze koszmarnie nie jest :P. Zalezy bo to neo i chello robia nam jajca przy stawianiu servera :P.

_________________
P4. 1,60GHz
GF 6600 256mb/256bit
512 Ram
Reszta:
<cenzura>


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL