Teraz jest 16 paź 2018, 03:26

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 18 sie 2008, 20:23 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lip 2004, 17:07
Posty: 1598
Lokalizacja: Poznan city
Szukalem, ale nie znalazlem opisu jak na serwerze Linux 1.6.19 z zainstalowanym BFSMD uaktywnic komendy admina w konsoli gry oraz przypisac adminke graczowi do CD-KEY'a.

W jaki sposob uruchomic komendy z chat'a (!kick .#, !nextmap)?

W jaki sposob przypisac do komendy !kickbrape .# przykladowy komentarz "do not base rape" po wyrzuceniu client'a?

Czy moglby ktos odswierzyc mi pamiec?

_________________
Obrazek
M62 V8 4,4L
///Mcmt BMW Klub Polska member


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 sie 2008, 20:49 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 sie 2006, 11:40
Posty: 1026
Lokalizacja: no route to host...
Jesli chodzi o Battlefield Server Manager'a, to dodatkowe komendy trzeba dopisac do pliku PlayerMenu.con - przykladowa linijka dajaca kopa za spam wygladala tak:
Kod:
Kick for>"bezsensowne gadanie "|kick,[kspam]

Gdzie polecenie do wykorzystania w konsoli to !kspam
Adminki na keyhashe rozdaje sie z poziomu remote'a. No chyba, ze problem jest w zmuszeniu remote managera do dzialania, to tu juz nie pomoge bo nie mam juz zadnego serwera pod kontrola.

_________________
ObrazekObrazek
Carno's blog - my part of the web


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 sie 2008, 20:54 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lip 2004, 17:07
Posty: 1598
Lokalizacja: Poznan city
Dzieki.
Remote manager dziala, tylko nie wiem jeszcze jak przypisac adminke do keyhasha. :shock:

_________________
Obrazek
M62 V8 4,4L
///Mcmt BMW Klub Polska member


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 sie 2008, 21:04 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 sty 2004, 15:43
Posty: 1141
Lokalizacja: Warszawa
Przypisujesz keyhasha albo w zakladce users, albo w zakladce players zaznaczasz gracza aktualnie bedacego na serverze prawym i tam copy keyhash to user. Potem dwa razy save (w zakladce users i na dole remote'a) i gotowe.

_________________
"We Polish Airmen
Gave our souls to God,
Our bodies to the British soil
But our hearts only to Poland.
1939-1945
For your freedom and ours"


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 sie 2008, 21:07 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 sie 2006, 11:40
Posty: 1026
Lokalizacja: no route to host...
Dla potomnosci, manual do remote managera -> Klik

Adminki na keye dawalo sie z tego co pamietam uzupelniajac ta zakladke:

Obrazek

_________________
ObrazekObrazek
Carno's blog - my part of the web


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 sie 2008, 21:27 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lip 2004, 17:07
Posty: 1598
Lokalizacja: Poznan city
Jakis widze kiepski dzien dzis mam i nie ogarniam. :P

Dzieki za rozjasnienie sprawy.

_________________
Obrazek
M62 V8 4,4L
///Mcmt BMW Klub Polska member


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 sie 2008, 22:18 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lip 2004, 17:07
Posty: 1598
Lokalizacja: Poznan city
To juz wiem w czym tkwi problem, w mojej wersji RemoteManager/ServerManager Beta2e nie mam pola keyhash.

Czy ktokolwiek ma BFSM wersje 2 final linux? (moge znalezc BFServerManager20final.zip [pod windowsa] ale nie ma nigdzie BFServerManager20final.tgz)?

_________________
Obrazek
M62 V8 4,4L
///Mcmt BMW Klub Polska member


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 sie 2008, 22:43 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 sie 2006, 11:40
Posty: 1026
Lokalizacja: no route to host...
2 post w 1 linku od wujka google po wpisaniu BFServerManager20final.tgz dal cos takiego: Link

_________________
ObrazekObrazek
Carno's blog - my part of the web


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 sie 2008, 22:47 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lip 2004, 17:07
Posty: 1598
Lokalizacja: Poznan city
To jednak mam bardzo zly dzien... Na tej stronie bylem chyba ze 3 razy i jakos slepy bylem, ze na tego wspanialego linka nie trafilem :? ... A wujek google to na 4 przegladarki u mnie pracowal przez 2 godziny... :)

W kazdym razie thx for help, zostawmy linka dla pokolen.

_________________
Obrazek
M62 V8 4,4L
///Mcmt BMW Klub Polska member


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 kwi 2009, 17:31 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 lip 2004, 13:15
Posty: 2432
Lokalizacja: Bydgoszcz
I przydał się ponownie :)

Szukałem w Google a trafiłem ... tutaj :)

Także dzięki Carno za linka ;)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL