Teraz jest 24 kwi 2018, 23:05

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 19 sie 2008, 15:18 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lip 2004, 17:07
Posty: 1598
Lokalizacja: Poznan city
Prosilbym o zjoinowanie sie na 194.114.145.100 w celu testow. Maszyna nie stoi na docelowym laczu jeszcze, ale chcialem zobaczyc ile czasu procka bedzie zzeral kazdy nastepny client + czy punkbuster dziala poprawnie i barke da sie otworzyc. :)

edit:
Obrazek

8)

_________________
Obrazek
M62 V8 4,4L
///Mcmt BMW Klub Polska member


Ostatnio edytowano 17 paź 2008, 10:41 przez mcmt, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 sie 2008, 16:36 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 paź 2003, 18:00
Posty: 712
Lokalizacja: Warszawa
Z miłą chęcią się przyłączę do prośby mcmt i oczywiście jestem wieczorkiem na "testach". Zapraszamy wszystkich Was do wspólnego Bf'owania na polskim serwerze :wink:

_________________
"The Best There Was, the Best There Ever Will Be"


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 sie 2008, 16:43 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 kwi 2004, 13:04
Posty: 353
Lokalizacja: Kraków
serwer docelowo będzie posiadał 64 sloty ?

_________________
Obrazek
...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 sie 2008, 16:51 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lip 2004, 17:07
Posty: 1598
Lokalizacja: Poznan city
64, z czego z 10 bedzie zarezerwowanych. Przypominam, ze maszyna nie stoi jeszcze na docelowym laczu. Narazie chce zobaczyc czy wszystko dziala tak jak powinno.

Aristocracy Area [www.id4.pl]
1.61 (nowy) 64 sloty

port standardowy.

Czy sa jakies problemy z polaczeniem?

_________________
Obrazek
M62 V8 4,4L
///Mcmt BMW Klub Polska member


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 sie 2008, 17:03 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 paź 2003, 18:00
Posty: 712
Lokalizacja: Warszawa
Są kur.a :!: :!:
W robocie siedzę :oops:

_________________
"The Best There Was, the Best There Ever Will Be"


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 sie 2008, 17:48 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lip 2004, 17:07
Posty: 1598
Lokalizacja: Poznan city
Poganiaj tam kogo trzeba... :)

W jaki sposob spowodowac aby serwer figurowal w wynikach wyszukiwania wyszukiwarki bfa?

_________________
Obrazek
M62 V8 4,4L
///Mcmt BMW Klub Polska member


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 sie 2008, 19:33 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 sie 2006, 11:40
Posty: 1026
Lokalizacja: no route to host...
Apropos tego, ze serwera nie widac w przegladarkach serwerow:

Byc moze jest to kwestia pozamykanych portow, jesli chodzi o HLSW to korzysta ono z protokolu Gamespy, a wg wiki HLSW odblokowane powinny byc porty:

Cytuj:
3. How do I setup my server behind a firewall?

If you do not care about (or want) the server being listed in Ga*spy, then you only need to open udp port 14567 into your network. If you are behind a firewall/router that is also doing NAT, you will need to port forward udp port 14567 from your firewall/router to your internal server. On some routers you may also make your server a 'DMZ' host which effectively puts the server on the outside of the firewall. However, please realize that exposes your server and all of its potentially open ports (and exploitable code) to the rest of the dirty public internet :)

If you do want your server to be listed in Gamespy you will need a number of additional ports opened up:

allow udp port 14567
allow udp 22000 (THIS IS ONLY FOR LAN GAMES. If you don't want that accessible from the net, don't open it)
allow udp range 23000 23009

1. Gamespy Master Server UDP Heartbeat allow udp port 27900
2. Gamespy Master Server List Request allow tcp port 28900

In addition you may or may not :) need to open the ports listed in the "Working Around the Firewall / Proxy" section of this Gamespy page: http://www.gamespyarcade.com/support/firewalls.shtml (thanks to mibsc123 for the link)

_________________
ObrazekObrazek
Carno's blog - my part of the web


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 sie 2008, 19:46 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lip 2004, 17:07
Posty: 1598
Lokalizacja: Poznan city
Zaraz je bede odblokowywal.

Z calej sceny tylko 4 osoby sie zjoinowaly narazie... :|

87.244.94.23 - IP

Edit.

Ok :) Beta testy zakonczone. Wszystkim dziekuje i za pomoc dostaja adminki. :)

Serwer bedzie aktywny za jakis tydzien, bedzie juz na wlasciwym laczu.

_________________
Obrazek
M62 V8 4,4L
///Mcmt BMW Klub Polska member


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 sie 2008, 11:21 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 lis 2003, 21:46
Posty: 852
Lokalizacja: Grodzisk Maz.
EEeeee co tam doktorku??

_________________
Maniek A.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 sie 2008, 13:31 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lip 2004, 17:07
Posty: 1598
Lokalizacja: Poznan city
Serwer wylaczylem, bedzie za jakis tydzien w serwerowni juz gotowy to sie pobawimy :]

_________________
Obrazek
M62 V8 4,4L
///Mcmt BMW Klub Polska member


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 wrz 2008, 14:55 
Offline

Dołączył(a): 4 sty 2004, 12:46
Posty: 292
Lokalizacja: Kraków
Przepraszam ? Czy serwer działa ? czy jednak plany się zmieniły ?

_________________
Polish soldier fights for the freedom of other nations but dies only for Poland


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 paź 2008, 18:09 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lip 2004, 17:07
Posty: 1598
Lokalizacja: Poznan city
Jest. Testujcie: 194.114.145.100

64 sloty, z czego 14 slotow zarezerwowanych dla arcy.

Proponuje, zeby kazdy (powazny) klan wystawil aktywnego i doroslego reprezentan-ta(-ow), dam adminke.

_________________
Obrazek
M62 V8 4,4L
///Mcmt BMW Klub Polska member


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 paź 2008, 18:31 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 wrz 2007, 15:49
Posty: 462
Lokalizacja: Szczecin/Gryfino
mcmt napisał(a):
Jest. Testujcie: 194.114.145.100

64 sloty, z czego 14 slotow zarezerwowanych dla arcy.

Proponuje, zeby kazdy (powazny) klan wystawil aktywnego i doroslego reprezentan-ta(-ow), dam adminke.

ok :D ps.nie mogę nadal wejść przez HLSW :arrow:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 paź 2008, 21:30 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lip 2004, 17:07
Posty: 1598
Lokalizacja: Poznan city
Z tego co ludzie mowia, wchodza bez problemu. Wciaz tak masz? Czy kto inny ma tez problemy?

_________________
Obrazek
M62 V8 4,4L
///Mcmt BMW Klub Polska member


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 paź 2008, 23:49 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 wrz 2007, 15:49
Posty: 462
Lokalizacja: Szczecin/Gryfino
już ok :D mówiłem Ci przecież na ts :wink: akcja udana 26 osób,serwer śmiga jak burza :D


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL