Teraz jest 5 kwi 2020, 14:12

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 11 sty 2005, 12:54 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 lip 2004, 13:15
Posty: 2432
Lokalizacja: Bydgoszcz
Z przyjemnością zawiadamiamy, że od dnia wczorajszego swoją "działalność" rozpoczął serwer Klanu [PTS1939]
- [PTS1939] @ pifpaf.pl .

Tak więc od dnia 10 stycznia wszystkie sparingi (jeśli będzie taka konieczność) oraz mecze Ligowe będziemy mogli rozgrywać na własnym serwerze (21 slotów, pingi 20-45ms).

Już niedługo pojawi się kolejna maszyna (tym razem publiczna) naszego Klanu.

Pozdrawiam.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 14 sty 2005, 10:41 
Offline
Maskotka BF.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 sie 2004, 14:04
Posty: 1338
Lokalizacja: Jersey, UK
Publiczna? Fajnie, czekamy :D

_________________
enclave.ladY from FSPQR family
ObrazekObrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2005, 16:26 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 kwi 2004, 19:59
Posty: 1546
Lokalizacja: Polish Beer's Republic
Hmm znalazłem coś przy okazji szukania rozwiązania na mój problem.

Do klanów które mają serwery od PifPafu:

http://www.blackbagops.com/forums/viewtopic.php?t=1506

Jeśli wasi admini nie są ignorantami to włączą co trzeba i będzie wam działał BFRM.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2005, 17:27 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 lip 2004, 13:15
Posty: 2432
Lokalizacja: Bydgoszcz
Dziekuję - to bardzo wazna informacja ... zapewne także dla Hussarii.

Jeszcze dziś pogadam z adminami bo ta adminka Pif-Pafu jest chora :evil:

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2005, 17:50 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 kwi 2004, 19:59
Posty: 1546
Lokalizacja: Polish Beer's Republic
No problem. To jest tam od dawna więc jakby chcieli to by to sami znaleźli :).


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2005, 20:40 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 lip 2004, 13:15
Posty: 2432
Lokalizacja: Bydgoszcz
Rozmowa z adminem Pif-Paf:

Admin Pif-Paf (19:34)
niestety debian nie pozwala uruchamiac wiekszosci serwerow...
Admin Pif-Paf (19:35)
na kazdej maszynie pifpafu
Admin Pif-Paf (19:35)
dziala do kilku serwerow gier
Admin Pif-Paf (19:35)
debian
Admin Pif-Paf (19:35)
w tym przypadku to emulacja linuxa
Admin Pif-Paf (19:35)
na freebsd
Admin Pif-Paf (19:35)
kilka bibiliotek, sterownik do jadra
Admin Pif-Paf (19:35)
sek w tym
Admin Pif-Paf (19:35)
ze niektore serwery nie dzialaja wcale na emulacji debiana pod bsd
Admin Pif-Paf (19:35)
dlatego
Admin Pif-Paf (19:35)
mamy emulacje redhata
Admin Pif-Paf (19:35)
a nie debiana
Artih (19:36)
no i co RM nie działa :?:
Admin Pif-Paf (19:36)
nope
Admin Pif-Paf (19:36)
probowalismy
Admin Pif-Paf (19:36)
ruszyl na debianie
Admin Pif-Paf (19:36)
ale na rh nie
Admin Pif-Paf (19:36)
cos tam krzyczal ...

Nie znam się na tym ... ale takie jest stanowisko Pif-Paf'a :evil:

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2005, 20:47 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 kwi 2004, 19:59
Posty: 1546
Lokalizacja: Polish Beer's Republic
Daj temu ciołowi link do tematu.
Bo ludzie spokojnie uruchamiają. Tylko użytkownik z którego odpalane są serwery musi mieć dostęp do linux proc czy jak to się nazywa.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2005, 22:13 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 lip 2004, 13:15
Posty: 2432
Lokalizacja: Bydgoszcz
Dałem mu linka - ta rozmowa jest po zapoznaniu się z nim :D

Zresztą powiedział, ze znają ten temat/adres ...

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 3 lut 2005, 23:05 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 kwi 2004, 19:59
Posty: 1546
Lokalizacja: Polish Beer's Republic
Aha, jedzie mi tu czołg ;)
To ich chyba z ulicy wzięli :).

BTW Powiedz im żeby odblokowali port 4711 bo przez to u nas były problemy - BFSMD nie mogło sterować serwerem.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 4 lut 2005, 10:02 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 lip 2004, 13:15
Posty: 2432
Lokalizacja: Bydgoszcz
Po odblokowaniu tego portu można będzie zainstalować BFRM :?:

Może jednak maja rację z tym RedHatem i Debianem ... :?:

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 4 lut 2005, 19:09 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 kwi 2004, 19:59
Posty: 1546
Lokalizacja: Polish Beer's Republic
Zainstalować sie da zawsze :) Jest to sprawa rozpakowania tgz.
Głównie o to chodzi że bez tego myku co dałem link wcześniej BFSMD sie uruchamia ale przy próbie połączenie przez BFRM się wysypuje.
Po udostepnieniu tego proc/ czy jak to się zwie BFSMD przestaje się wysypywać i działa normalnie jak pod Linuxem.
Ogólnie takie są domyślne porty i powinny być wszystkie odblokowane:
14567, 4711, 14690, 22000, 23000, 14667


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 5 lut 2005, 15:52 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 lip 2004, 13:15
Posty: 2432
Lokalizacja: Bydgoszcz
Dobra - dziś znowu pogadam z tymi geniuszami ... :lol:

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 5 lut 2005, 22:43 
Offline
Maskotka BF.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 sie 2004, 14:04
Posty: 1338
Lokalizacja: Jersey, UK
artih napisał(a):
Dobra - dziś znowu pogadam z tymi geniuszami ... :lol:

Powodzenia :twisted:

_________________
enclave.ladY from FSPQR family
ObrazekObrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 lut 2005, 01:29 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 kwi 2004, 19:59
Posty: 1546
Lokalizacja: Polish Beer's Republic
artih napisał(a):
Dobra - dziś znowu pogadam z tymi geniuszami ... :lol:

Męcz chłopie, męcz. Jak nie zrobią to znaczy, że nie umieją. Możliwe jest wszystko.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 8 lut 2005, 13:16 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 lip 2004, 13:15
Posty: 2432
Lokalizacja: Bydgoszcz
No i meczyłem - wynik: nie umieją :D

Ale chociaz mapki już dodawać mogę ... teraz tylko pytanie jak wsadzić całego moda Infantry (wgrać jego mapki normalnie do mapek Classika czy do jakiegoś katalogu) :?:

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL