Teraz jest 2 kwi 2020, 06:23

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 7 lut 2005, 13:33 
Offline

Dołączył(a): 7 lut 2005, 12:36
Posty: 2
Witam wszystkich!!!
Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem BF1942. Jednak mam pewien problem?Próbowałem grać z kolegą przez cieć, jednak nie mogliśmy się połączyć ze sobą.Raz on stawiał serwer, raz ja i zawsze wyskakiwał błąd.Czy jest możliwość postawienia własnego serwera np. na 2 osoby(oczywiście nie w sieci lokalnej)?Może coś źle robiłem?Proszę o pomoc i radę!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 7 lut 2005, 13:35 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 gru 2003, 11:13
Posty: 1678
Lokalizacja: Kraków
Gratulujemy,
oczywiście można.
najlepiej użyj wyszukiwarki ..takich postów i odpowiedzi na nie znajdziesz conajmniej kilka (dziesiąt).

_________________
1. Tu jest wszystko http://google.pl/
2. Czytać Poradnik
3. Klikać tutaj


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 7 lut 2005, 15:14 
Offline
Oldboy Battlefield.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2003, 19:56
Posty: 5348
Lokalizacja: Łódź (Desantowa:)
musicie byc w tej samej sieci LAN albo ktos z was musi miec tzw zewnetrzne ip
a reszta jest opisana w instrukcji obslugi.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 8 lut 2005, 01:24 
Offline

Dołączył(a): 7 lut 2005, 12:36
Posty: 2
Co to jest to zewnetrzne ip?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 8 lut 2005, 08:53 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 sty 2004, 20:20
Posty: 609
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
maximus napisał(a):
Co to jest to zewnetrzne ip?


To takie IP ktore ktos moze widziec spoza twojej sieci...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 8 lut 2005, 10:33 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 sty 2004, 15:43
Posty: 1141
Lokalizacja: Warszawa
Jesli masz wewnetrzne IP lub Firewalla to nie da rady sie polaczyc, serwer musi byc postawiony na zewnetrznym i bez FW (chyba ze FW przepuszcza polaczenia).

_________________
"We Polish Airmen
Gave our souls to God,
Our bodies to the British soil
But our hearts only to Poland.
1939-1945
For your freedom and ours"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 8 lut 2005, 10:36 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 cze 2003, 15:36
Posty: 2259
Lokalizacja: Gliwice
a ponieważ nikt jeszcze nie zadał podstawowego pytania, a ty jesteś szczęśliwym posiadaczem BF1942 to powiedz nam jak brzmi pierwsze zdanie z 5 strony instrukcji ?


PS mam nadzieję ze tam nie ma samych screenów :D :D :D


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 8 lut 2005, 11:18 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 gru 2003, 11:13
Posty: 1678
Lokalizacja: Kraków
No dobrze, opiszę Ci to ..
BF1942 ma 2 możliwości gry mulitplejerowej, mianowicie po sieci LAN oraz po sieci lokalnej . W zakładce Multiplayer->Create możesz uruchomić Start Local lub Start Internet (tu chyba jest wsio jasne).
Aby zagrać po sieci lokalnej, poprostu wybierasz nazwe gry, mapke na ktorej chcesz pograć, ilosc uzytkownikow ktorzy sie moga podłączyć i wciskasz Start Local.
Jeżeli chcesz uruchomić grę w trybie internetowym, musisz nam napisać SKĄD masz internet (i kolega też), ponieważ podstawową sprawą to jak juz napisano musi któryś z Was mieć rootowalny adres IP lub przekierowanie na routerze portu UDP (nie bedziemy w to wnikać).
Jeśli nie wiesz jaki masz adres w wypadku:
WinXP:przejdź do połączeń sieciowych->połączenie lokalne->Własciwości->Protokół TCP/IP i zobacz co tam masz napisane.
Win98: wpisz w pasku poleceń winipcfg i przeczytaj jakie masz IP.
Zazwyczaj sieci lokalne robione są na podsieci 192.168.X.X jeśli Twój adres zaczyna się od takiego ciągu cyfr oznacza to że nie masz rootowalnego adresu IP.
Jeśli masz neostrade lub dsl'a to możesz uruchomić serwer dla siebie i kolegi, ale pamietaj ze neostrada ma dynamicznie przypisany adres IP w zwiazku z czym może się on zmienić w dowolnym momencie,dlatego musisz to kontrolować :-)

_________________
1. Tu jest wszystko http://google.pl/
2. Czytać Poradnik
3. Klikać tutaj


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 8 lut 2005, 14:19 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 cze 2003, 15:36
Posty: 2259
Lokalizacja: Gliwice
cooler ty lamo a gdzie odpowiedź na test.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 8 lut 2005, 14:21 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 gru 2003, 11:13
Posty: 1678
Lokalizacja: Kraków
Maxiu..misiu a to ty mnie pytałeś ?? :P

_________________
1. Tu jest wszystko http://google.pl/
2. Czytać Poradnik
3. Klikać tutaj


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 8 lut 2005, 14:27 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 cze 2003, 15:36
Posty: 2259
Lokalizacja: Gliwice
a co to ma za znaczenie :lol: "nigdy nie wiesz kto jest po drugiej stronie" a objaw jest u niego taki jak przy próbie połaczenia 2 różnych piratów (wiem bo też to ćwiczyłem) a tak btw może dobrze by było gdyby napisał jaki błąd wyskakiwał to byłoby łatwiej :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 8 lut 2005, 17:41 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 gru 2003, 11:13
Posty: 1678
Lokalizacja: Kraków
No taaaak, w sumie to masz racje Maxiu :D

_________________
1. Tu jest wszystko http://google.pl/
2. Czytać Poradnik
3. Klikać tutaj


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 8 lut 2005, 17:43 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 wrz 2003, 07:58
Posty: 1901
Lokalizacja: Gorzów Wlkp.
Cooler Mistrz Celnej Riposty :)


No co, chcialem zastatsic :roll:

_________________
Nikogo nie ma w domu


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 8 lut 2005, 17:45 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 gru 2003, 11:13
Posty: 1678
Lokalizacja: Kraków
Mayek napisał(a):
Cooler Mistrz Celnej Riposty :)


No co, chcialem zastatsic :roll:


Ty lamo nie nabijaj postów na forum tylko spadaj ćwiczyć Aberdeen ..bo Cie znowu pojadą :P

_________________
1. Tu jest wszystko http://google.pl/
2. Czytać Poradnik
3. Klikać tutaj


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 8 lut 2005, 18:10 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 gru 2002, 20:26
Posty: 271
Lokalizacja: Szczecin
cooler_pl napisał(a):
Mayek napisał(a):
Cooler Mistrz Celnej Riposty :)


No co, chcialem zastatsic :roll:


Ty lamo nie nabijaj postów na forum tylko spadaj ćwiczyć Aberdeen ..bo Cie znowu pojadą :P


:lol:


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL