Teraz jest 21 wrz 2019, 17:44

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Linux server
PostNapisane: 9 mar 2005, 19:14 
Offline

Dołączył(a): 28 wrz 2004, 23:00
Posty: 6
Lokalizacja: Chorzów
Mam pytanie w sprawie servera battlefielda pod linuxa, a mianowice jak dopisac go do rc.local? Jak proboje dopisac start.sh i 2 inne pliki bedące w tym samym katalogu linux sie wiesza na tych plikach?
Z gory dzieki za pomoc
:roll:

Chodzi mi o odpalenie tego serwera w trybie usługi tak jak np httpd


Ostatnio edytowano 9 mar 2005, 21:29 przez l3cho, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 9 mar 2005, 20:02 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 wrz 2004, 19:58
Posty: 792
Lokalizacja: Bielsk Podlaski
A podobno to taki stabilny system :wink:

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 mar 2005, 09:02 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 sie 2004, 10:13
Posty: 755
Lokalizacja: Sopot
./start.sh -daemon


to powinno wystarczyc najlepiej odpal remote managerem

_________________
http://www.nuclear-outside.pl
#nuclear-outside @ quakenet


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 mar 2005, 15:06 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 sie 2004, 10:13
Posty: 755
Lokalizacja: Sopot
i co dziala????

_________________
http://www.nuclear-outside.pl
#nuclear-outside @ quakenet


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 mar 2005, 19:00 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 kwi 2004, 19:59
Posty: 1546
Lokalizacja: Polish Beer's Republic
Ja to robie tak
Cytuj:
screen -d -m -S bf1942 ./bfsmd -restart +statusMonitor 1

Potem mam zawsze kontrolę nad BFSMD - wiedze logi itd.
Przywracasz AFAIR
Cytuj:
screen -r

Dalej to już tylko sprawa odpalenia BFRM i skonfigurowania serwa.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 11 mar 2005, 08:05 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 sie 2004, 10:13
Posty: 755
Lokalizacja: Sopot
screen nie zawsze dziala tzn moze nie byc wlaczony na serwerze -daemon zawsze ;)

_________________
http://www.nuclear-outside.pl
#nuclear-outside @ quakenet


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 11 mar 2005, 17:28 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 kwi 2004, 19:59
Posty: 1546
Lokalizacja: Polish Beer's Republic
Dla mnie nie ma takiej opcji żeby nie działał - głębokie niedopatrzenie :D
A -daemon - nie możesz operowac jak na screenie - chować i pokazywać logów afaik.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Server
PostNapisane: 13 mar 2005, 16:43 
Offline

Dołączył(a): 28 wrz 2004, 23:00
Posty: 6
Lokalizacja: Chorzów
Wiekie dzieki wam, juz wszytko dziala. :D :D
Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL