Mam nadzieje ze ta przerwa czasowa nie wygladala na to ze pomysl zmarl. Jest wrecz przeciwnie a sytuacja na dzis wyglada tak: zaliczylem moja sesje poprawkowa pozytywnie wiec mam jeszcze pol roku wakacji ( do nastepnej sesji
> i czasu na realizacje pomyslow. Pomysl na realia powoli dojzewa - po obejrzeniu T3 mialem mieszane uczucia co do samego filmu lecz sam koncept jest dobry. Stad MvsM - Man versus Machine. Mod rozgrywajacy sie w swiecie po wojnie nuklearnej.
Dobra... tyle wstepem. Wspominalem w poprzednim liscie ze do konca wrzesnia postaram sie zrobic strone. Zamiezam sie wywiazac z tej obietnicy, projekt juz jest... wykonanie niedlugo. Rownolegle prowadze prace nad bronmi i jednostkami. Skany rysunkow beda dostepne na stronie.
Strony konfliktu to zwyczajowo ludzie kontra maszyny. Ludzie - partyzanci, slabo uzbrojone grupki ktorych przewaga lezy w znajomosci terenu i przygotowaniu. Maszyny - pomysl na klonowanie niezniszczalnych terminatorow z filmu bylby dosyc kiepski - powiedzmy ze blaszaki to szereg dobrze przygotowanych jednostek, silniejszych i lepiej uzbrojonych niz ludzie lecz z punktu widzenia strategicznego ( jako okupant) w momencie rozpoczecia walki stoja w roli przegranych. Mam nadzieje ze w ten sposob uda sie troche wyrownac szanse.
Pracuje nad plansza probna. Szkic na dniach postaram sie rzucic a to forum. Bylbym wdzieczny za wszelkiego rodzaju uwagi.
Tyle na teraz. Nadal zachecam Was do ruszenia dup i zrobienia czegos pozytecznego. Potrzebni sa tez ludzie znajacy sie na muzyce - podklad dzwiekowy to dla mnie za duze wyzwanie.
Narazie wszystkim.