Szkoda że porzuciłeś ten zacny fach (edycja)... jak byś jednak wiedział jak edytować miejsca pojawiania się broni i graczy/botów oraz edytowania miejsc gdzie botom wolno się poruszać lub nie....
Co do MI24 nie jest tak dokładnie...
Został zaprojektowany jako opancerzona „ciężarówka” która przede wszystkim miała dowieźć bezpiecznie żołnierzy w dość „nieprzyjaznych” warunkach... a to że jest helikopterem szturmowym miało być drugorzędną sprawom... ale nie jest
Z tych założeń wynika jego masa (też ze zastosowania starszych technologii przede wszystkim cięższego pancerza niż w APACHE) dość duży przedział pasażerski oraz chowane podwozie dla zmniejszenia Cx (większa prędkość ponad 50 km/h niż u Apache).
UH64 był natomiast projektowany jako typowy helikopter pola walki i co za tym idzie powstał całkiem inny od Hinda helikopter szturmowy... Zastosowano w nim częściowo kompozytowy pancerz (na pewno kevlar i dynem) oraz stale podwozie które ma za zadanie wytrzymać upadek helikoptera z dużej wysokości bez zabijania załogi (ale z całkowitym zniszczeniem podwozia

) dlatego łatwiej się nim ląduje. Sam pancerz Apache jest słabszy niż u Hinda ale żywotność UH64 jest większa , np.: może kontynuować lot bez oleju w przekładniach, w MI24 kończy się taka zabawa bardzo szybko

(tego faktu nie uwzględniono w DC – zresztą kwestia uszkodzeń została bardzo uproszczona).
A jeszcze awionika w Apacze jest lepsza L.
Ale się rozpisałem...
Na razie to tyle...
UBeL