Jest cała masa modów, otóż
- Deser Combat - tak jakby BF2 w classicu, ale fizyka ta sama, pojazdy i bronie z realnych czasów wojen w Iraku, Afganistanu itp.
- Forgotten Hope - mod który wprowadza realizm II wojny światowej, fizyka wydaje mi się lekko zmieniona, na pewno zmieniono fizykę w czołgach, więcej broni, krajów itp., ale jego już wymieniałeś
- Siege - mod walki średniowiecznej
- infantry - mod dla infanterów, kilka nowych mapek, mod bez granatów, expacków i pojazdów
reszta modów jest, prawie nieużywalna jak galactic mod, pirates, turbo stunts, cta, cis itp.
Co do edycji to oczywiście, że można zmieniać tylko nie wiem dokładnie czy w battlefroncie czy w czymś innym. Np. serwer Jomep el ala only jest zmodowany na 3 spitfirey i szybszy respawn pojazdów oraz szarzenia flag.
Co do tego czy mod FH by ci poszedł to osobiście ci powiem, że mając 512 RAM przy większej ilości osób zaczyna mi się trochę ciąć, ale do 10 osób komp powinien ci wyrabiać
Niestety nie ma modów usuwających/ wprowadzających zmiany fizyczne i parabolę pocisków, jedynie patche trochę zmieniają, ale strzelanie nadal takie samo. Osobiście wolę tego nie zmieniać bo już na takiej fizyce się nauczyłem grać
Mam nadzieję, że ci trochę pomogłem
Pozdrawiam !