Teraz jest 21 paź 2020, 12:27

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Fajne pomysły
PostNapisane: 24 sie 2010, 23:24 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lip 2010, 15:16
Posty: 189
Siema jestem tu nowy i mam parę pomysłów na fajne mapy do Battlefielda: :D
#Ja bym rozbudował Stalingrad. Zrobił bym dwa brzegi Wołgi, Rosjanie musieli by przepłynąć z jednego brzegu barkami na drugi, jakąś wielką fabrykę pełną kryjówek dla snajperów, a niemcom zrobiłbym małe lotnisko z jednym stukasem, trochę czołgów po obydwu stronach i na środku zniszczoną fontannę.
#Po drugie Pearl Harbor,zrobiłbym wielką wyspę z zatoką pełno niszczycieli i pancerników, ze dwa lotniska (i jak by ktoś umiał zrobić P-40 Warhawk a jak nie to zostały by Corsairy ) trochę dział przeciw lotniczych i na wielkiej górze w północnej części wyspy radar taki sam jak w Bitwie o Anglię, a dla Japońców dwa lub trzy lotniskowce.
#Po trzecie Naloty na Berlin, zrobiłbym wielką bazę lotniczą w Anglii, a tam z 5 B-17 i ze dwa Mustangi wielki Kanał La Manche żeby bombowce musiały dość długo lecieć nad cel, a u Niemców Wielkie miasto Berlin tam kilka działek przeciw lotniczych dwa lotniska i z 5 Messerschmittów.
#Po czwarte Nalot na Tokio tylko tutaj trzeba było by trochę pogłówkować bo chodzi mi o Plan Doolittle'a czyli zrobić B-25 startujące z dwóch lotniskowców, a dla Japońców trochę dział przeciw lotniczych, lotnisko z dwoma lub trzema Zerami.
#I na koniec Nalot Atomowy na Hiroszimę lub Nagasaki no to tak po stronie Amerykanów wyspę z lotniskiem I na nim B-29 i też kawałek morza żeby bombowiec musiał trochę polatać, a u Japończyków duże miasto kilka działek przeciw lotniczych i lotnisko z dwoma lub trzema z Zerami.
Wiem że do tego trzeba trochę pracy i czasu ale to tylko moje pomysły i bardzo by mi się podobały (i sądzę że innym też)
Jakby ktoś zrobił jedną z tych map to proszę o powiadomienie mnie.
Z góry dzięki i pozdrawiam!!!!!!!!!!!!! :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 sie 2010, 11:02 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 kwi 2005, 23:53
Posty: 395
Lokalizacja: Gdynia
tomek144 napisał(a):
Siema jestem tu nowy i mam parę pomysłów na fajne mapy do Battlefielda: :D
#Ja bym rozbudował Stalingrad. Zrobił bym dwa brzegi Wołgi, Rosjanie musieli by przepłynąć z jednego brzegu barkami na drugi, jakąś wielką fabrykę pełną kryjówek dla snajperów, a niemcom zrobiłbym małe lotnisko z jednym stukasem, trochę czołgów po obydwu stronach i na środku zniszczoną fontannę.




W Forgotten Hope, jest wlasnie Stalingrad o ktorym mowisz. Sciagnij, sprawdz :) (Juz nie pamietam czy byl samolot, jednak Wolge trzeba przeplynac)
Co do reszty pomyslow. Na silniku 42 raczej ciezko byloby to wszystko zrealizowac. Ambitne plany, jednak to nie jest tak latwa sprawa.

Jezeli chodzi o inne pomysly, znajdzie sie jakis odpowiednik juz w wyzej wymienionym modzie do bf42 - Forgotten Hope. Mapy sa wielkie, duzo sprzetu. Zawsze cos dla kazdego.

tutaj zamieszczam Ci linki do sciagniecia moda (3 party, po prawie 700mb) http://battlefield2.filefront.com/file/ ... of_3;49588
http://battlefield2.filefront.com/file/ ... of_3;49581
http://battlefield2.filefront.com/file/ ... of_3;49580

_________________
BF1942 - Senatus Populus Que Romanus|| BF3 - BenQ DELTAeSPORTS.COM


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 sie 2010, 13:14 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lip 2010, 15:16
Posty: 189
Jeszcze takie trzy pytanka: :)
#A jak się pobiera z tej strony?,
#Jak się wgrywa to do battlefielda?
#i jak się coś ściągnie to jak to będzie w grze na singlu czy na multi?
Jestem tu trochę nowy i nie wiem :?
Za wszystko dzięki !!!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 sie 2010, 22:31 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 kwi 2005, 23:53
Posty: 395
Lokalizacja: Gdynia
Wchodzisz na kazdy z powyzszych linkow i klikasz "Download Forgotten Hope 0.7 - (1-3) of 3!". Otworzy Ci sie nowa strona gdzie klikasz "Download now". Po chwili zacznie Ci sie sciagac. Kiedy bedziesz mial juz na dysku 3 party, zacznij instalowac. Automatycznie znajdzie Ci lokalizacje Battlefielda 1942. Bedziesz mial skrot z ktorego mozna od razu odpalic gre.

Mozesz tez bedac w BFie wejsc w Custom Game i tam wybrac "Forgotten Hope"

Tutaj masz adres servera na ktorym zawsze mozesz pograc z ludzmi: 85.214.86.156:14567 .

Jezeli masz jakies pytania to pisz do mnie na gg. Postaram Ci sie pomoc 4367954

Pozdrawiam.

_________________
BF1942 - Senatus Populus Que Romanus|| BF3 - BenQ DELTAeSPORTS.COM


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 sie 2010, 08:23 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lip 2010, 15:16
Posty: 189
Jak można zrobić nowe pojazdy :?:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 sie 2010, 17:55 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 lut 2009, 18:43
Posty: 162
Lokalizacja: Übertów
http://dzn.org.pl/mdt/Tutorials/How%20t ... .shtm.html
Będziesz potrzebował WinRFA aby rozpakować paczki z obiektami: ftp://largedownloads.ea.com/pub/misc/bfmdt2_75.zip

_________________
Obrazek
Przez te całe mody mam więcej godzin przegranych w BF1942 Debug niż w normalną wersję gry...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 sie 2010, 19:41 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lip 2010, 15:16
Posty: 189
Mam kilka pytań dotyczących zrobienia mapy w battlefieldzie:
#Jak robi się jakąś wyspę przy ścianie lub w rogu to jak to będzie wyglądało w grze :?:
#Jak się przerabia jakąś mapę np. Midway i chce się usunąć cienie to jak to trzeba zrobić :?:
#Jak się robi wodę, cienie i stawia budynki :?:
# i jeszcze jak się robi pojazdy za pomocą Battlefield MDT :?:
Za wszystko z góry wielkie dzięki i pozdrawiam :!:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 wrz 2010, 10:10 
Offline

Dołączył(a): 31 sie 2009, 18:09
Posty: 26
Żeby zrobić wodę musisz przy tworzeniu mapy (na samym początku) zaznaczyć "Use Water In This Map". Następnie w BC woda jest zawsze na tym samym poziomie, który możesz regulować "Page UP" i "Page Down". I np. jak chcesz zrobić jeziorko, to robisz w wybranym miejscu dziurę i ustawiasz odpowiedni poziom wody :D
O robienie pojazdów to chodzi ci o nowy model (kształt) samochodu, czy inne parametry? A może to i to?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 lut 2011, 18:49 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lip 2010, 15:16
Posty: 189
Dzięki za pomoc
Temat do zamknięcia


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL