Teraz jest 11 gru 2018, 02:00

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 26 sie 2010, 21:33 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lip 2010, 15:16
Posty: 189
Siema właśnie zacząłem robić nowa mapkę do bfa pod nazwą Nalot na Hiroszimę.
Idzie mi nie najlepiej bo to dopiero moja pierwsza mapa a więc mam parę pytań:
#Jak zrobić wszystkie krzaki, drzewa, domki, hangary itp. :?: ???
#I jak się robi pojazdy na Battlefield MDT bo zamierzam zrobić ciężki bombowiec B-29 :?:
(bombę atomową se ominę to będzie zwykły bombowiec)
Proszę pomóżcie :!:
Dzięki za wszystko :!:

EDIT:
Mógł by mi ktoś napisać instrukcję obsługi do Battlefield Mod Development Tutorials
bo zamierzam zrobić bombowiec B-29
Pozdrawiam :!: :!:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: B-29
PostNapisane: 26 sie 2010, 21:54 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lut 2010, 21:36
Posty: 734
och po co robić jak już są w modach wystarczy wyciągnąć odpowiednie pliki i wkleić.

Gdzejś już widziałem B-29 do BF w którymś modzie jutro poszukam i postaram ci go tu wrzucić

Nie wiem czy to jest na 100% B-29 ale jest bardzo podobny.

Jak zapomnę to przypomnij mi na PW (a nie zakładaj 100 tematów)

_________________
|i5-4670k|GTX770OC WF3 4GB|MSI G43 z87|16GB|OCZ 700W|SPC Fortis HE1225|Samsung F3 1TB 7200rpm|WD Green 3TB 5400rpm||DELL u2410f|

Von-haj futa !!!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 sie 2010, 14:56 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lip 2010, 15:16
Posty: 189
A jak to wkleić?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 sie 2010, 19:57 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lut 2010, 21:36
Posty: 734
Tutaj masz TU4 (bardzo podobny do B29 :))

http://rapidshare.com/files/415490770/T ... k_B-29_.7z

a tutaj masz poradniki jak tworzyć mapki:
viewtopic.php?f=3&t=34440
viewtopic.php?f=3&t=34760

a co do wklejenia naszego Tu4 do Obiect.rfa i innych. to musisz poczytać w 2 poradniku jak się obsługiwać MDT.
Jak się już nauczysz rozpakowywać pliki .rfa to:
1. Rozpakuj archiwum .7z (winrarem - bo to jest takie same archiwum jak .rar (tylko inny format) najlepiej na pulpit do osobnego folderu np. TU4 albo B29 jak wolisz.
2 MDT rozpakuj pliki .rfa o nazwach jak w archiwum czyli menu, texture itd. oczywiście też do osobnego folderu np. do zmiany albo inna nazwa po której poznasz że to oryginalne pliki.
Nie rób takiego błędu jak ja że miałem Nowy folder (1), Nowy folder (2) (ja miałem aż do 10) więc łatwo się pomylisz i będziesz miał po spakowaniu błąd skutkiem czego mapa się wyłączy (wyskoczy error i aplikacja zamlnięta)
3. Jak będziesz miał już wszystko uporządkowane. Kopiujesz folder np. menu (ten z .7z) i wklejasz do folderu gdzie rozpakowałeś .rfa. Klikasz tak na wszystkie. I ten sam krok powtarzasz ze wszystkimi folderami z .7z
4. pakujesz wszystkie foldery do .rfa - tutaj odsyłam cię do przeczytania lektury w poradniku 2 - tam wszystko wytłumaczone.


ZAWSZE PRACUJ NA KOPIACH PLIKU

W 1 poradniku masz wytłumaczone jak kopiować mape, dodawać swoją nazwę, zmieniać tło wczytywania mapy.
(ale to na sam koniec)

_____________________________

Battlecraft nie będzie widział nowego obiektu (czyli Tu4) chyba że go dopiszesz do pliku gdzie są zapisane wszystkie obiekty BC.

Najpierw zajmij się geometrią mapy a na samym końcu martw się pojazdami.

Jak chcesz widzieć jak dodałem pojazdy (których niema w BC) do Midway i innych map pobierz tego moda (tutaj odsyłam cię do kolejnego tematu)
---> viewtopic.php?f=3&t=35090 (tam znajdziesz linka do modu)

_________________
|i5-4670k|GTX770OC WF3 4GB|MSI G43 z87|16GB|OCZ 700W|SPC Fortis HE1225|Samsung F3 1TB 7200rpm|WD Green 3TB 5400rpm||DELL u2410f|

Von-haj futa !!!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 sie 2010, 08:37 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lip 2010, 15:16
Posty: 189
Wielkie dzięki :D :!: :!:
Postaram się coś zdziałać.
Dzięki za ten bombowiec i za wszystko :!: :!:

Temat do zamknięcia


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL