Teraz jest 15 paź 2018, 13:28

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Pearl Harbor
PostNapisane: 22 sty 2011, 23:02 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lip 2010, 15:16
Posty: 189
Robię mapkę Pearl Harbor i mam pytanie
Czy da się powiększyć obszar generowanych tekstur tylko nie na zwykłej tabelce tylko na takiej???
Link: http://www.bankfotek.pl/view/872640
Bo chodzi mi o to jak zaznacza się te czarne pola żeby powiększyć obszar generowanych tekstur???


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 sty 2011, 13:42 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 lis 2010, 13:02
Posty: 421
Lokalizacja: fotel przed komputerem
A kiedy mapę planujesz ukończyć? I robisz do jakiego moda?

_________________
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 sty 2011, 13:46 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lip 2010, 15:16
Posty: 189
Jeszcze nie wiem ale teraz będę nad nią dużo pracował i będzie chyba do oryginała albo do FH bo brakuje mi samolotu (P-40)
Ale jak skończę to na pewno dam ci znać!!!! :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 sty 2011, 17:53 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 lut 2009, 18:43
Posty: 162
Lokalizacja: Übertów
Na mapach Very Large nie można pokryć całego obszaru teksturami.

_________________
Obrazek
Przez te całe mody mam więcej godzin przegranych w BF1942 Debug niż w normalną wersję gry...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 sty 2011, 19:39 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 lis 2010, 13:02
Posty: 421
Lokalizacja: fotel przed komputerem
W FH jest Curtiss P-40 Warhawk, np na El Alamein

_________________
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 sty 2011, 13:08 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lut 2010, 21:36
Posty: 734
Cytuj:
Robię mapkę Pearl Harbor

Hmmm...
A pamiętasz tą mapę Hiroshima :?:
Ukończyłeś już ją?
Masz teren gotowy, tekstury - albo zakończyłeś prace w fazie planowania :?:

_________________
|i5-4670k|GTX770OC WF3 4GB|MSI G43 z87|16GB|OCZ 700W|SPC Fortis HE1225|Samsung F3 1TB 7200rpm|WD Green 3TB 5400rpm||DELL u2410f|

Von-haj futa !!!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 sty 2011, 18:53 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lip 2010, 15:16
Posty: 189
Hiroszima na ukończeniu tylko ten bombowiec B29 nie wiem gdzie wgrać a tak to chyba wszystko jest ok
jak będę potrzebował pomocy to się będę pytał


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 sty 2011, 22:58 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lut 2010, 21:36
Posty: 734
To super :)
Wgraj gdzieś ten plik z mapą, a bombowcem to ja się już zajmę, jeśli uznam że mapa jest dobra to pomyślimy dalej :wink:

_________________
|i5-4670k|GTX770OC WF3 4GB|MSI G43 z87|16GB|OCZ 700W|SPC Fortis HE1225|Samsung F3 1TB 7200rpm|WD Green 3TB 5400rpm||DELL u2410f|

Von-haj futa !!!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 sty 2011, 20:49 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lip 2010, 15:16
Posty: 189
No tylko jeszcze bym chciał ustawić te wieże z działkiem aa (takie jak w Bitwie o Anglię) i jeszcze tą fabryke (tj factory) tylko za bardzo nie wiem jak to ustawić chyba że ty to zrobisz
No tylko to jest moja pierwsza mapka i nie wiem czy ci się spodoba :wink:
I jeszcze jedno ja tą mapkę wrzucę na freakshare tylko który to jest folder ten z mapką???
(aha i jak próbowałem odrazu przetestować mapę no załadowało się do końca i się gra wyłączyła to jak się to sprawdza?)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 sty 2011, 22:41 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lut 2010, 21:36
Posty: 734
wow - nie wiesz który jest to folder z mapą :shock:
dobra -> na pewno wiesz jak się ta twoja mapa nazywa (przypuszczam Hiroshima)

wchodzisz: (tam gdzie zainstalowałeś grę) battlefield1942/mods/bf1942/archives/bf1942/lewels/ i tu są mapy wyszukujesz twoją mape i wysyłasz

GL

_________________
|i5-4670k|GTX770OC WF3 4GB|MSI G43 z87|16GB|OCZ 700W|SPC Fortis HE1225|Samsung F3 1TB 7200rpm|WD Green 3TB 5400rpm||DELL u2410f|

Von-haj futa !!!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 sty 2011, 12:27 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lip 2010, 15:16
Posty: 189
Dobra mapka już wrzucona
link: http://freakshare.com/files/3xh464t1/Ma ... _.rfa.html
No tylko wiesz tak jak wcześniej mówiłem to jest moje pierwsze dzieło i raczej nie jest doskonałe
Aha i jeszcze jedno na samym początku gdy zaczynałem tą mapkę to pomyliła mi się nazwa i zamiast "Nalot na Hiroszimę" to napisałem "Malot na Hiroszimę" :wink:


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL