Teraz jest 17 lis 2018, 11:01

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Amunicja
PostNapisane: 3 kwi 2011, 21:17 
Offline

Dołączył(a): 3 kwi 2011, 21:13
Posty: 12
Witam, mam pewien problem. Otóż chciałbym wiedzieć, jak edytować ilość amunicji do broni w battlefieldzie i jaki będzie to miało wpływ na grę wieloosobową. Gra oryginalna z dodatkiem Secret Weapons i Road to Rome.
Z góry dziękuję za pomoc.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Amunicja
PostNapisane: 3 kwi 2011, 21:50 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sie 2006, 16:09
Posty: 1457
Lokalizacja: Kielce
Musisz ściągnąć WinRFA, otworzyć plik objects.rfa i zedytować plik Objects.con dla danej broni (Objects/HandWeapons/[Nazwa broni])
Linijka: ObjectTemplate.magSize [liczba] odpowiada za pojemność magazynka

Co do wpływu na grę wieloosobową, to po zmianie jakiegokolwiek pliku gry, po prostu nie wejdziesz na żaden serwer.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Amunicja
PostNapisane: 3 kwi 2011, 22:25 
Offline

Dołączył(a): 3 kwi 2011, 21:13
Posty: 12
Dzięki wielkie.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Amunicja
PostNapisane: 5 kwi 2011, 11:09 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 lis 2010, 13:02
Posty: 421
Lokalizacja: fotel przed komputerem
nieprawda, jak zmienisz mapę(np. dasz na midway w miejsce sbd-t b17) to wejdziesz, ja tak mam(pozmieniałem spawnery w single by się szybciej samoloty respiły)

_________________
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Amunicja
PostNapisane: 5 kwi 2011, 15:05 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 lut 2009, 18:43
Posty: 162
Lokalizacja: Übertów
uściślając, dasz radę wejść jeśli:
1) zmiany nie są zbyt poważne.
2) serwer nie ma włączonej opcji content check.

Tak czy inaczej ZAWSZE lepiej jest zrobić nowy mod niż ryzykować utratę plików gry (i reinstall)

_________________
Obrazek
Przez te całe mody mam więcej godzin przegranych w BF1942 Debug niż w normalną wersję gry...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Amunicja
PostNapisane: 8 kwi 2011, 22:10 
Offline

Dołączył(a): 3 kwi 2011, 21:13
Posty: 12
a czy mogę dostać bana, gdy admin serwera wykryje, że mam więcej aminucji od innych?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Amunicja
PostNapisane: 8 kwi 2011, 23:02 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sie 2006, 16:09
Posty: 1457
Lokalizacja: Kielce
Bana dostać możesz nawet za nic, taki przywilej admina, ale jeżeli zobaczy że oszukujesz, to możesz być pewny, że dostaniesz perma.
Zresztą, gdyby to było takie proste, to każdy latałby z 300 pociskami w magazynku. Trenuj, albo w ogóle nie graj, a nie kombinuj.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Amunicja
PostNapisane: 8 kwi 2011, 23:03 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 lut 2009, 18:43
Posty: 162
Lokalizacja: Übertów
Nie będziesz miał więcej amunicji od innych, ponieważ to serwer decyduje ile masz amunicji, a gracz nie ma w tej sprawie nic do powiedzenia. Dzięki temu rozwiązaniu niemożliwe jest oszukiwanie w grze przez podmianę skryptów czy choćby edycję pamięci.

Jeśli podczas wczytywania mapy przy wejściu na serwer (bez content check), gra wykryje że masz inne dane niż w oryginale, to mogą zdarzyć się dwie rzeczy:
a) gra podmieni w pamięci twoje dane na dane z serwera i pójdzie dalej (niczego nie zapisze na dysku),
b) gra się zawiesi.

Czy padnie na a) czy na b) to zależy od indywidualnego pliku. Zachowanie to nie jest udokumentowane, więc nie wiadomo do końca co można zmienić w podstawce, a czego nie. Dlatego zawsze lepiej jest stworzyć nowy mod bazujący na podstawce i w nim zachować swoje zmiany.

_________________
Obrazek
Przez te całe mody mam więcej godzin przegranych w BF1942 Debug niż w normalną wersję gry...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Amunicja
PostNapisane: 9 kwi 2011, 08:58 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 lis 2010, 13:02
Posty: 421
Lokalizacja: fotel przed komputerem
apropo map, to gra dopuszcza wielkie ingerencje w mapę z poziomu serwera(pograj sobie na serwerze czbf.net, to zobaczysz jak oni mapy przerobili z poziomu serwera)

_________________
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL