Teraz jest 18 lis 2018, 00:22

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2 lip 2011, 12:48 
Offline

Dołączył(a): 27 sie 2009, 13:17
Posty: 4
Witam

Razem z kumplami chcieliśmy zrobić mapę naszego ośedla do Bf, więc kumpel zrobił model bloku w 3dsmax 2010 wszytko super, ale jak to dodać do gry??? Modele w bf mają format ".sample"
nasz model może mieć jedynie format ".max" i ".chr" . Jak byście mogli to powiedzcie jak zmienić format z .max do .sample aby go battlefield i battlecraft go odczytywał , lub może znacie jakiś inny program do robienia modeli pod bf 1942 ? Jeszcze jedno pytanie : Czy jest jakiś lepszy edytor map do bf1942 niż battlecraft???

Z góry wielkie dzięki za pomoc...

A i to na wszelki wypadek : Szukałem w google i pusto.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 lip 2011, 18:51 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 lut 2009, 18:43
Posty: 162
Lokalizacja: Übertów
ściągnij sobie narzędzia MDT, z nich zainstaluj wtyczki do maxa, one pozwolą wyeksportować model do formatu .sm który używa gra.

MDT tools: ftp://largedownloads.ea.com/pub/misc/bfmdt2_75.zip
Tutoriale: http://dzn.battlefield.pl/mdt/Tutorials/index.shtm.html

W step by step polecam przeczytać wszystko od "How to create a mod" do "how to edit 3d models".

_________________
Obrazek
Przez te całe mody mam więcej godzin przegranych w BF1942 Debug niż w normalną wersję gry...


Ostatnio edytowano 13 kwi 2012, 22:54 przez archer, łącznie edytowano 2 razy

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 lip 2011, 20:55 
Offline

Dołączył(a): 27 sie 2009, 13:17
Posty: 4
Wielkie dzięki za odpowiedź
Ale tak:
Posiadam mod kita ale gdy naciskam 3dsmax tools to mi wyskakuje error o treści

Error!Discreet(TM)'s 3ds max(tm)is required to install this tool
Znaczy że nie mam zainstalowanego 3dsmax no dobra , ale ja mam zainstalowanego co może być nie tak??? Wersja 2012??
W tych poradnikach było by wszystko fajnie gdyby zdjęcia się otwierały...


Ostatnio edytowano 2 lip 2011, 21:09 przez moris231, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 lip 2011, 21:07 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 lut 2009, 18:43
Posty: 162
Lokalizacja: Übertów
EDIT: poprawka: sprawdziłem i obsługiwane wersje to 5, 6 oraz 7. 8 Już nie.

_________________
Obrazek
Przez te całe mody mam więcej godzin przegranych w BF1942 Debug niż w normalną wersję gry...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 lip 2011, 21:12 
Offline

Dołączył(a): 27 sie 2009, 13:17
Posty: 4
Ok dzięki znajdę 6 to pobiorę jak będę miał dalsze problemy to napiszę...
_______________________________________________________________
Nie wiesz skąd mogę pobrać 3dmax 6 lub 7 ???
Słuchaj jeszcze jedno pytanie 3ds max 7 to jest 3d studio 7 ?


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL