Teraz jest 21 lis 2018, 09:48

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 11 lip 2011, 11:21 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 sie 2010, 17:36
Posty: 50
Lokalizacja: 蒂霍沃
Krótko i na temat - potrzebuję modelu 3d reichstagu
Z góry thx
-------------------------------------
Szukam też polskiego tutoriala do Gmax 1.2
i jakichś ochotników do zrobienia modeli kilku broni/budynków itp. z gry na ps2 Killzone
Screeny:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
W modzie dodam kilka orginalnych map z gry Killzone a także własne. Jedyne co mnie powstrzymuje to właśnie to modelowanie ;)

_________________
http://bf1942-killzone-mod.blog.onet.pl/
Obrazek


Ostatnio edytowano 12 lip 2011, 14:27 przez KUBISSUS_PL, łącznie edytowano 2 razy

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Reichstag
PostNapisane: 11 lip 2011, 20:18 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sie 2006, 16:09
Posty: 1457
Lokalizacja: Kielce
jedyne co znalazłem, to http://www.turbosquid.com/Search/Index. ... &x=21&y=15
30$ (a co dopiero 75) na dość prosty model (z tego co widziałem, to nie ma wnętrza), to chyba wygórowana cena.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 lip 2011, 14:06 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 sie 2010, 17:36
Posty: 50
Lokalizacja: 蒂霍沃
Obrazek
screen modelu nad którym pracuję - jak widać dość kiepsko wyszedł :(

_________________
http://bf1942-killzone-mod.blog.onet.pl/
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 lip 2011, 19:11 
Offline

Dołączył(a): 16 lip 2011, 18:35
Posty: 1
dobrze ci wyszedł ja mam killzone3 i Batlefiled2 na ps3


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 lip 2011, 10:50 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 sie 2010, 17:36
Posty: 50
Lokalizacja: 蒂霍沃
ja mam killzone 1 na ps2 i wszystkie bf-y ;)
------------------------------------------------------------------------------
A jak to dodać do gry? Stworzyć frakcje itd. ?

_________________
http://bf1942-killzone-mod.blog.onet.pl/
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 lip 2011, 16:52 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 lut 2009, 18:43
Posty: 162
Lokalizacja: Übertów
Musisz najpierw stworzyć nowy mod. Potem wyeksportować model karabinu do plików .sm/.rs do folderu StandardMesh nowego modu, a teksturę do folderu Texture. Dodatkowo potrzebne będą skrypty w folderze objects. Najlepiej będzie skopiować Objects/HandWeapons/Bar1918 albo inną broń którą uznasz za podobną do Twojej i potem edytować ten skrypt zmieniając wszystkie nazwy. Na koniec będzie trzeba dodać nową broń do któregoś kitu, co znaczy że potrzebe będzie skopiowanie Items/<Wybrany_kit> do katalogu Objects nowego modu. To jest absolutne minimum, a broń powinna mieć też animacje strzelania, przeładowania itp.

To jest bardzo ogólna procedura, instrukcje jak wykonać poszczególne kroki znajdziesz w tutorialach MDT.

_________________
Obrazek
Przez te całe mody mam więcej godzin przegranych w BF1942 Debug niż w normalną wersję gry...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 lip 2011, 10:11 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 sie 2010, 17:36
Posty: 50
Lokalizacja: 蒂霍沃
Thx ;) jesteś chyba jedynym który dzieli się z własnej woli swoją wiedzą na tym forum ;)

_________________
http://bf1942-killzone-mod.blog.onet.pl/
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 sie 2011, 23:12 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lut 2010, 21:36
Posty: 734
Jak tam prace nad modem :?:
Zapowiada się ciekawie

_________________
|i5-4670k|GTX770OC WF3 4GB|MSI G43 z87|16GB|OCZ 700W|SPC Fortis HE1225|Samsung F3 1TB 7200rpm|WD Green 3TB 5400rpm||DELL u2410f|

Von-haj futa !!!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 sie 2011, 12:54 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lip 2009, 21:36
Posty: 2613
Lokalizacja: Eteryczna kraina snów pełna przygód
zrafix napisał(a):
dobrze ci wyszedł ja mam killzone3 i Batlefiled2 na ps3

Nie ma battlefielda 2 na ps3..

Właśnie, jak prace? Killzone mam tylko demo : ( Mam nadzieje, że Twoja wersja będzie bezpłatna :twisted:

_________________
Obrazek
Polska ekipa GTA V: Online [PS4][PS3][XBOX360][PC]


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 sie 2011, 18:49 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 mar 2010, 13:53
Posty: 21
Lokalizacja: Internet ;)
Prace chwilowo wstrzymane - problemy z netem - piszę z kompa kolegi i drugiego konta :P

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 wrz 2011, 17:09 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 sie 2010, 17:36
Posty: 50
Lokalizacja: 蒂霍沃
Okej już mam naprawiony internet. Sam nie dam rady - projekt będę kontynuować jeśli ktoś zechce mi pomóc - zmobilizujcie się i pokażcie że polak potrafi ;)

EDIT:
Nikt nie chce pomóc :D Projekt zawieszony ale nie tylko dlatego - min. MDT odmówił posłuszeństwa a Battlecraft ścina się niemiłosiernie.

_________________
http://bf1942-killzone-mod.blog.onet.pl/
Obrazek


Ostatnio edytowano 12 wrz 2011, 20:15 przez szymon08, łącznie edytowano 1 raz
Łączenie postów.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL