Teraz jest 16 sty 2019, 05:57

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 25 kwi 2013, 17:43 
Offline

Dołączył(a): 25 kwi 2013, 17:40
Posty: 2
Cześć,
Czy ktoś wie może, w jaki sposób powinienem dodać nowe obiekty to programu Battlecraft?

Interesuje mnie operowanie zarówno obiektami z podstawowej wersji (obiekty takie jak kit-y) oraz tymi z expansion pack'ów.
Jak powinienem wprowadzić je do battlecrafta?

:)

EDIT: przepraszam za zły dział :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 kwi 2013, 21:03 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 lut 2009, 18:43
Posty: 162
Lokalizacja: Übertów
Witamy na forum!
Rozumiem, że chcesz dodać obiekt który jest już w grze i działa, ale nie da się go dodać do mapy z poziomu Battlecrafta.
Dzieje się tak dlatego, że battlecraft nie skanuje gry w poszukiwaniu obiektów (jak robi to np. editor42,) ale używa specjalnych plików tekstowych (rozszerzenie .lst) z listą obiektów.
Jeśli chcesz aby obiekt można było dodać z poziomu BC, należy go dopisać do listy z której korzysta Twoja mapa (dla map z podstawki jest to bf1942.lst)
Więcej o plikach .lst znajdziesz tutaj.

_________________
Obrazek
Przez te całe mody mam więcej godzin przegranych w BF1942 Debug niż w normalną wersję gry...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 kwi 2013, 01:49 
Offline

Dołączył(a): 25 kwi 2013, 17:40
Posty: 2
Witaj, dziękuję za pomoc :)
Sorki , że nie zapoznałem się dobrze z forum, Twój poradnik bardzo mi pomoże.
W związku z tym mam pytanie: Czy jeżeli uda mi się wgrać do mapy jakiś obiekt z expansion pack'ów - czy mapa będzie dzialać dla ludzi posiadających podstawową wersję?

Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 kwi 2013, 11:15 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lut 2010, 21:36
Posty: 734
Chan napisał(a):
Czy jeżeli uda mi się wgrać do mapy jakiś obiekt z expansion pack'ów - czy mapa będzie dzialać dla ludzi posiadających podstawową wersję?
Opcja z wgraniem obiektów może zadziałać i wszyscy mogą być szczęśliwi, ale może też nie zadziałać. Jako drugie wyjście z sytuacji możesz zrobić moda - tak jak FH czy DC. Gdzie wrzucasz co chcesz i działa (przynajmniej powinno) :)

_________________
|i5-4670k|GTX770OC WF3 4GB|MSI G43 z87|16GB|OCZ 700W|SPC Fortis HE1225|Samsung F3 1TB 7200rpm|WD Green 3TB 5400rpm||DELL u2410f|

Von-haj futa !!!


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL