Teraz jest 5 gru 2024, 04:16

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 19 cze 2005, 11:38 

Sundowner napisał(a):
A ja gram sobie ostatnio spec-opsem i mnie wku... jak widze inżyniera, który obstawia oba wyjazdy z flagi po kilka min na drogę, tak, że spawnującym sie tam buggy, ani abramsem nie da sie wyjechać nie najeżdżając na minę, co ty na to?

Zgadzam się z tobą to nie jest wina tylko nierozgarniętych kierowców ale też inżynierów bardzo często spotykam takie akcje że wszystkie wyjścia z bazy są zaminowane i co wtedy?

Albo jak biegnę do czołgu wsiadam po chwili wsiada gunner ja ruszam a jakiś koleś mi biegnie na gąsienice "wkręca się" i mam TK bez forgive. I o co tu chodzi?

Tytuł:
PostNapisane: 19 cze 2005, 11:52 

Owszem takie stawianie min które nie pozwala wyjechać własnej ekipie to kwalifikuje się do Kicka.... wystarczy miny nie stawiać w 1 lini ale na przemian tak aby slalomem można było wyjechać( ale to niestety wymaga od własnych kierowców obserwacji i uważnej jazdy a nie na pałę ), przeciwnik nie wie jak miny są ustawine tylko że są i tyle jak ma wiechać to i wiedzie....

Tytuł:
PostNapisane: 19 cze 2005, 12:22 

co do min, to trzeba też pomyślec jak je psotawic, ja najczęsciej stawiam tak że po lewej dwie po koleji i trzecią po paawej, ale w tkiej odległości ze jednym skrętem się da wyjechac, oczywiscie wymaga to od keirowcy troche myślenia, ale jedna mina czołgu nierozwali ;p

PostNapisane: 19 cze 2005, 12:23 

Sundowner napisał(a):
A ja gram sobie ostatnio spec-opsem i mnie wku... jak widze inżyniera, który obstawia oba wyjazdy z flagi po kilka min na drogę, tak, że spawnującym sie tam buggy, ani abramsem nie da sie wyjechać nie najeżdżając na minę, co ty na to?

Z każdej flagi na plaży można wyjechac na co najmniej 3 sposoby, więc minowanie dróg jest jak najbardziej wskazane :D

Tytuł:
PostNapisane: 19 cze 2005, 12:47 

hmmm napisał(a):
nomek napisał(a):
Ranyyy jak w przedszkolu... :roll: po co sie denerwowac? W takim przypdaku zaciska sie zeby i gra sie dalej... kultura tego wymaga... niektorzy czasami moga nie zauwazyc min lub poprostu nie wyhamowac co mi sie osobiscie dzisiaj zdazylo :P

no to fantastycznie, ale dlaczego to ja mam dostawac po dupie za twoj loozacki style, he? nie usmiecha mi sie co 15 min zmieniac serwer, jak sam piszesz 'kultura wymaga' abym nie musial tego robic, prawda? :P
oczywiscie rozumiem, ze nie kazdy wie co to pageup/pagedown, ale mimo wszystko niesmak pozostaje :(

Ale czemu po dupie? Jesli ja przypadkowo wpadne na czyjas mine to b. czesto pisze "sorry moja wina" i daje forgive wiec w czym problem? ;)

Ale prawda jest taka, że osoby które są już długo na scenie bf'a np od poczatków 1942 mają wypracowane wspolne zasady czy to na forum czy w grze... i sami wiecie ze jesli nowi gracze beda robic wszystko aby sie do nich nie stosowac lub dawać do zrozumienia bluzgami i wyzywaniem, że oni by to zmienili zamiast pogadac spokojnie... będą mieli problemy aby być zaakceptowanymi przez reszte... tak jest w kazdej wiekszej grze... moze sa drobne wyjatki ale w 90% gier tak jest...

Ostatnio edytowano 19 cze 2005, 12:54 przez nomek, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 19 cze 2005, 12:50 

z tym skakaniem z black hawka to problem znany juz z czasów DC LV

rozwiązał się dopiero na NO PARA ;)
jak ktoś jest dupa i skacze zostawiając trusie na pace, no to truś jeden z drugim się zmobilizuje i przejmie stery albo flops... i kamień w glebę

co najwyżej można liczyć że 'dupa' zostanie trafiona w locie, ew. rozbryzgana na masce spadającego heli :P

Tytuł:
PostNapisane: 19 cze 2005, 13:19 

Headshot napisał(a):
Otóż Tanatos... Zgodzę się z Tobą pod jednym względem:

Cytuj:
Te problemy wynikają z tego że ci lepsi gracze mają zakodowane tylko jedno Fragi wsiąść go byle czego i byle do przodu do flagi przeciwnej byle szybko i nieważne co tam inni robią ..... byle kogoś skillować syndrom Rambo........

ale to już było. Czasy, gdy jeden facet z Saigą wszedł na flagę, rozwalił pięciu, przejął flagę i pobiegł dalej już minęły. Przyznam szczerze: teraz zaczynam tego żałować. BF2 nie jest grą, która zrobiła na mnie totalnie pozytywne wrażenie tak, jak wcześniej uczyniło to DC. Trudno. Teraz bez współpracy piechota->czołg->powietrze nie ma szans wygrać. My wszyscy dopiero uczymy się ścisłej współpracy, więc to normalne - mamy skill z poprzednich części BF'a, ale tego TEAMWORK'u uczymy się od tygodnia.

Co prawda to prawda, gra wymaga takiej wspolpracy i wszyscy uczymy sie gameplaya od podstaw. Ale jezeli ktos gral w poprzednie BF'y i cos osiagnal to wie ze skill jest niczym wobec Teamplaya. Nie zgadzam sie ze teamplaya uczymy sie od podstaw, uczymy sie go po prostu na innym gameplayu. Zgranie jest czyms co, przynajmniej moim zdaniem, nie zalezy od gry tylko od ludzi tworzacych druzyne.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2