Teraz jest 4 mar 2025, 02:47

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 28 sie 2005, 20:51 

No piekny oftop nam sie zrobil.
Sprawdzone empirycznie - z minami to jest ruletka, raz uda sie wykosic pokazna sumke pojazdow a drugim razem (rozstawiajac identycznie miny!!) lądujemy na koncu tabeli z -10 pkt ;P

Tytuł:
PostNapisane: 29 sie 2005, 13:04 

no dobra wracajac do tematu :) :
komunikacja glosowa- teraz jest tak ze voip dziala w obrebie sqadu i pomiedzy commanderem a squad leaderami.
wg mnie squad leaderzy powinni miec mozliwosc rozmowy pomiedzy soba. taka komunikacja bylaby sygnalizowana na przyklad "glosniczkiem" z numerem druzyny. po co takie cos? - dobre dwa squady pilnujace swoich skrzydel i informujace sie o zagrozeniach i wspolnej taktyce przeciwko nim-to chyba oczywiste.
jest jeden warunek zeby takie cos sie sprawdzilo (zreszta w dzisiejszym ukladzie tez jest bardzo wazne)-bezwzgledna dyscyplina radiowa. ale to ofkoz tylko piekny sen.

*UPDATE*
do posta poznizej-jak wygladac technicznie? prosto- jezeli masz binda na voip na przyklad na "T" to "T+F1 " wywoloje SL druzyny nr 1 (i tylko jego, zeby nie robic zamieszania w 'eterze').

Ostatnio edytowano 30 sie 2005, 19:22 przez przsoi, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2005, 09:48 

Mi sie jeszcze nie podoba brak zmiany celu w samolocie. Czasami lecac misliwcem widze dwa wrgie helikoptery kolo siebie i mi namierzane przeskakuje z jednego na drugiego w kolko uniemorzliwiajac zestrzelenie zadnego z nich.
No i powinna pisac z im sie jedzie/leci pojazdem bo czesta sie niewie kto w treamie do kogo mowi (np zawroc albo masz go po lewej) Ja wiem ze morzna zapamientac kogo sie ma na pokladzie ale tak by bylo wygodniej.

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2005, 11:35 

Co do wyswietlania imion w pojazdach to maja to poprawic w nadchodzacym patch'u.

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2005, 18:32 

Popisuje sie rekami i nogami pod postulatem przsoi o komunikacji pomiedzy leaderami sqadow. Teraz jest to teoretycznie mozliwe jedynie za posrednictwem commandera ktory nie zawsze ma czas na robienie za sekretarke.

Nie bardzo sobie niestety wyobrazam jak mialoby to wygladac od strony interace. Komunikacja pomiedzy konkretnymi sqadami bylaby trudna do osiagniecia (wybor teamu z ktorym rozmawiamy - upewnienie sie czy to na pewno ten itp). Dobrym rozwiazaniem byloby stworzenie kanalu dla sqad leaderow. Mozna tez udostepnic do tego celu kanal przeznaczony narazie tylko do rozmow SL-comendant. Rozmowy pomiedzy SL-ami w zalozeniu dotyczylyby przeciez sytuacji na polu w skali makro wiec dolaczenie do nich komendanta jest wedlug mnie jak najbardziej na miejscu.

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2005, 19:38 

Ja dodalbym jeszcze bonusowy punkt dla squad leaderow za wykonanie rozkazu :) Z pewnoscia zacheciloby to ludzi do tworzenia squadow, bo jak widze, ze polowa druzyny to lone wolf'y to az zal grac :x 1 punkcik bonusowy w zupelnosci wystarczy:)

Tytuł:
PostNapisane: 30 sie 2005, 20:31 

dokladnie... takie male gowna, sklonilyby graczy (na sile-bo ludzie lubbia nagrody) do grania w zespolach. tak jak teraz na sile ww pewnym stopniu kazdy medyk rozglada sie za rannymi a support za glodnymi :).

Tytuł:
PostNapisane: 31 sie 2005, 00:44 

Cytuj:
dokladnie... takie male gowna, sklonilyby graczy (na sile-bo ludzie lubbia nagrody) do grania w zespolach

Czy ja wiem... jak mam ochote natrzaskac duzo punktow to akurat nie wchodze w squad, samemu lepiej mi sie zabija bo mam w d... flagi, teammate'ow i cala reszte tylko ide i zabijam jak mi sie podoba a nie wykonuje rozkazu ktory kaze mi atakowac/bronic flage na drugim koncu mapy :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 31 sie 2005, 08:42 

dupielos napisał(a):
Cytuj:
dokladnie... takie male gowna, sklonilyby graczy (na sile-bo ludzie lubbia nagrody) do grania w zespolach

Czy ja wiem... jak mam ochote natrzaskac duzo punktow to akurat nie wchodze w squad, samemu lepiej mi sie zabija bo mam w d... flagi, teammate'ow i cala reszte tylko ide i zabijam jak mi sie podoba a nie wykonuje rozkazu ktory kaze mi atakowac/bronic flage na drugim koncu mapy :twisted:

Jak cchesz sobie pofragowac, to zapodaj sobie Quake 3 Arena. Takich graczy wlasnie nie lubie. Zapewne jak ktos zajmie ci helikopter to go zabijasz??? Ja trzaksam punkty glownie w squadzie, bo mam szanse odrodzic sie w srodku walki z gotowymi ladunkami C4, albo AT :D

Tytuł:
PostNapisane: 31 sie 2005, 11:13 

eJay napisał(a):
Ja dodalbym jeszcze bonusowy punkt dla squad leaderow za wykonanie rozkazu :)

Czy ja wiem...gra musiala by liczyc czas jaki w danej strefie sie znajdujemy.
Bo zeby byc pewnym, ze bronisz musialbys nie ruszac sie zm iejsca. Ale przeciez mozna skampic sie gdzies gdzie nic sie nie broni ale jest sie blisko celu.A punkty leca...

Tak samo jak rozpoznac czy zaatakowales/poszedles an cel? Moze tylko przebiegles i uciekles?

Najwiekszy problem to to jakby gracze exploitowali taki system. Kumpel commander daje ic ciagle rozkazy a ty trzepiesz beztrosko punkciki. Mysle, ze EA i nad takimi sprawami sie zastanawialo ale najwidoczniej nic nie wymyslili madrego.

Tytuł:
PostNapisane: 31 sie 2005, 11:42 

a nie pojawil ci sie nigdy komunikat "flag defended"? :wink:

albo nie wyszarzyles nigdy flagi?

jesli taki system nageradzania by wszedl, to opierał by sie własnie na tym, a nie na twoim siedzeniu w w pobliżu flagi czy przebieganie obok celu... :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 31 sie 2005, 11:53 

Cytuj:
Jak cchesz sobie pofragowac, to zapodaj sobie Quake 3 Arena. Takich graczy wlasnie nie lubie. Zapewne jak ktos zajmie ci helikopter to go zabijasz??? Ja trzaksam punkty glownie w squadzie, bo mam szanse odrodzic sie w srodku walki z gotowymi ladunkami C4, albo AT

To niezupelnie tak :? Gram i w squadach ale czasem mam ochote pobiegac samemu (po prostu lepiej mi idzie) co nie znaczy ze zachowuje sie jak cham i rzucam c4 na odlatujacy heli/ rzucam sie pod czolg i robie pgdwn or smt. Moja poprzednia gra online w ktora gralem nie kladla takiego nacisku na TP, moglem dobrze grajac byc jednoosobowa armia i wyniki byly uzaleznione tylko i wylacznie od skilla (nie to nie q3) wiec mam takie lekkie skrzywienie i czasami tak gram ;p

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6

Strefa czasowa: UTC + 2