Teraz jest 4 mar 2025, 10:01

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 13 gru 2005, 10:49 

no, pogratulowac checi rozwiazania. Brak danych na temat: wymiary lufy (skad obliczyc mozna powierzchnie oddzialywania temperatury), material lufy, wymiary chlodnicy i ksztalt (ruchy termomechaniczne czasteczek wody trza by obliczyc, przeca ta woda nie bedzie sie nagrzewac rownomiernie w swej objetosci, a lufa tez ma inna temp pry komorze nabojowej niz przy wylocie), czas dzialania rozgrzanych gazow w lufie po kazdym pocisku, sprawnosc odpowietrznika chlodnicy, i uwzglednic pare innych istotnych rzeczy, dlatego moze lepiej odpalic BF'a i nie myslec ze takie rzeczy w otaczajacym nas swiecie ogole istnieja (no, chyba ze pojdziecie na jakas polibude, to dopadna was same)

Tytuł:
PostNapisane: 13 gru 2005, 21:49 

Cytuj:
Napociłes sie biedaczku a mialo wyjsc 170sekund Very Happy
PS. Miało być połowa wody Razz....wtedy byloby ok Smile

zadanie czytałem może 2 razy a robilem je z pamieci wiec stad moja pomylka... czy masz moze rozwiazanie swoje/zalaczone?

czyli moje rozwiazanie (sposob) biorac pod uwage polowe wody jest dobre (czyt. bliskie prawdy)? :D:D

Cytuj:
p.ps. bez urazy, po protu to tak fajnie brzmi Smile A pogratulowac nalezy bycia jedynym, ktory sie podjal rozwiazania zadania Smile

dla mnie czysta przyjemnosc z rozwiazywania takich ciekawych zadan zreszta po cos poszedlem na mat/fiz do ogolniaka ;) ech... za szybko pisze stad te literowki :D

Cytuj:
no, pogratulowac checi rozwiazania. Brak danych na temat: wymiary lufy (skad obliczyc mozna powierzchnie oddzialywania temperatury), material lufy, wymiary chlodnicy i ksztalt (ruchy termomechaniczne czasteczek wody trza by obliczyc, przeca ta woda nie bedzie sie nagrzewac rownomiernie w swej objetosci, a lufa tez ma inna temp pry komorze nabojowej niz przy wylocie), czas dzialania rozgrzanych gazow w lufie po kazdym pocisku, sprawnosc odpowietrznika chlodnicy, i uwzglednic pare innych istotnych rzeczy, dlatego moze lepiej odpalic BF'a i nie myslec ze takie rzeczy w otaczajacym nas swiecie ogole istnieja (no, chyba ze pojdziecie na jakas polibude, to dopadna was same)

dzieki, wiem ze rozwiazanie zadania biorac pod uwage all czynniki bylo by niemozliwe bez masy dodatkowych danych jednak takie obliczenia sa jak nabardziej mozliwe... moze kiedys... kiedy moja wiedza bedzie dostatecznie duza :):):)

ps. na polibude sie wybieram po maturze :D:D:D (jezeli do deblina sie nie dostane :twisted: )

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 2