Jan_Twardowski napisał(a):
Ja niema nic przeciwko temu ,aby orginalne gry kosztowaly 25zl, ostatecznie Polscy dystrybutorzy mogli by na tym zyskac. Dzieciak zamias sciagac pirata z netu czy kupujac jakies gazety z demkami, kupi orginalna gre.
Byzydura Panie Twardy,kiedys nawet czytalem artykul na ten temat.Ci ktorzy sciagaja z torrentow itp(pozdrowienia dla PolishTrackerowcow

) dalej beda to robic nawet jakby bf kosztowal 10zl.To juz taki maly problem psychologiczny w ktory nie zamierzam sie zaglebiac.Do tego dystrybutorzy wcale na tym nie zarobia, bo co z tego ze oryginala kupi powiedzmy 10% wiecej osob za nizsza cene skoro wiecej zarobia sprzedajac mniejsza ilosc kopii za wyzsza cene? Nie wszystko jest takie proste jak sie wydaje,takze jezeli myslicie ze duzo mniejsza cena gry zmniejszy w znaczacym stopniu piractwo to jestescie w bledzie.
Do tego ja wole juz kupic wartosciowa gre za 120zl w ktora bede gral dlugo i z przyjemnoscia niz ulatwiac zycie frajerom takim jak Headshot,Szajson,Coshise czy inni "pr0gracze".Niech wywalaja setki zlotych na kilka kopii gry,zamiast paru groszy.Moze czegos ich to nauczy,bo widac mama nie nauczyla ze niektore rzeczy sa be.
Jezeli gra jest slaba,niech kosztuje kilka zl.Jezeli jest dobra to jak dla mnie moze kosztowac te 100-130zl a dopiero po x latach spasc z ceny.