Teraz jest 22 cze 2025, 22:29

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
 Tytuł: Snajper i AA
PostNapisane: 12 mar 2010, 14:43 

Witam.

Mam pytanie w kwestii snajpera i rakiet AA w BF2.

1. Dlaczego pomimo dobrego pingu nie jestem w stanie praktycznie z dalszej odległości zastrzelić przeciwnika z podstawowej snajperki jakiejkolwiek ze stron? Już bardzo wiele razy miałem taką sytuację, że mimo oddania 10 strzalów celnych (mimo tego nie pojawiał się X po trafieniu) przeciwnik nadal stał po czym ... mnie zlikwidował zauważywszy w końcu skąd strzelam 1 strzałem z jakiejkolwiek odległości.

2. Jak najlepiej strzelać z działek AA? Są jakieś specjalne techniki czy zwyczajnie trzeba czekać aż namierzy cel i strzelać? Prawie nigdy nie udało mi sie zestrzelić samolotu, z halikopterami jest ławiej, choć też zdarzały się właśnie przypadki gdzie rakiety leciały gdzie chciały mimo że heli było obok (kwestię flar pomijam oczywiście).

Dziękuję z góry za odpowiedzi, pozdrawiam!

PostNapisane: 12 mar 2010, 16:06 

1. To pewnie hitboxy.
2. Zacznij namierzać i poczekaj chwile aż piloći wypuszczą flary i wal.

PostNapisane: 12 mar 2010, 16:34 

1. W BFie jest coś takiego jak bullet drop. Każda kula ma jakiś tor lotu dlatego często musisz strzelać przed cel (w przypadku gdy się porusza) lub nad niego (na dalekie dystanse). Tak na marginesie, może trafiłeś ale nawet o tym nie wiesz. Przytrzymaj przycisk strzału jeśli korzystasz ze snajperki bolt-action.
2. Stacjonarne czy mobilne? W stacjonarnych tak jak napisała czekolada, mogę najwyżej dodać że po tych 2 strzałach od razu uciekaj i postaraj się schować. Wróć do AA dopiero kiedy się załaduje. W mobilnej często można puścić jedną rakietę jako straszak, gdy ofiara puści flary, namierzamy cel ponownie i puszczamy resztę rakiet/tyle aby zdjąć helkę. Podałbym jeszcze gdzie najlepiej polować na helki ale nie chcę aby ktoś tego używał przeciw mnie gdy ja się nauczę latać :P

PostNapisane: 18 mar 2010, 09:27 

christo a pingi kontrolowałeś ??

Strefa czasowa: UTC + 2