Teraz jest 3 kwi 2025, 20:50

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 20 kwi 2010, 00:56 

Witam wszystkich

Jestem pracownikiem firmy współpracującej z EA Polska, jesteśmy na etapie organizowania dla Was nowego polskiego serwera Battlefield 2. Potrzebujemy przetestować naszą maszynę oraz łącze na którym serwer będzie postawiony, nie jesteśmy w stanie tego zrobić bez Was - graczy serii Battlefield. Prosiłbym Was o jak największą frekwencję na serwerze, którego dane podam poniżej. Chciałbym się zwrócić ze szczególną prośbą do klanów, w szczególności klanu PL4FC gdyż jest on z tego co się zorientowałem najliczniejszy na scenie Battlefield'a 2 o stawienie się na serwerze we wtorek o godzinie 21.00.

Dane serwera:
IP: 194.114.145.100:16567
Serwer nie jest zabezpieczony hasłem. Obecnie może być niewidoczny, gdyż trwa konfiguracja. We wtorek o 21.00 na pewno będzie działał. Proszę pamiętać o odznaczeniu "rankingowy" w grze.

Pozdrawiam, Łukasz Potocki

PostNapisane: 20 kwi 2010, 09:10 
Redaktor Battlefield.pl

Serwer nie ma szans na sukces jeśli nie będzie rankingowy, na patchu 1.50

↓ Napisałeś, że trzeba "odznaczyć >rankingowy< w grze" żeby znaleźć serw, więc wyglądało to tak jakby był bez R.

I'm as cold as the cold wind blows

Ostatnio edytowano 20 kwi 2010, 12:42 przez _Dominiko_PL, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 20 kwi 2010, 09:35 

Jak to nierankingowy? Przecież napisałem w nazwie tematu, że chodzi o rankingowy serwer. Potrzebujemy przetestować maszynę, czy spełnia wymogi EA i ranking będzie. Oczywistym jest fakt, że nierankingowy serwer będzie stał pusty. Według wymogów EA każdy serwer rankingowy musi stać na patchu 1.5.

PostNapisane: 20 kwi 2010, 15:55 

Oj naszych Klanowiczy to może i jest sporo, ale nie dużo nas już grywa w BF2 :(. Ja niestety nie dam rady się pojawić, ale dam info u nas na Forum.

Swoją drogą super że będzie jakaś konkurencja (alternatywa) od obecnego "głównego polskiego serwera", bo tam się chaos robi powoli ;).

-> PubMovie :D <-

PostNapisane: 20 kwi 2010, 16:32 

Jak to się mówi lepiej późno niż wcale, ale zastanawiam się, gdzie byliście jak scena BF2 tętniła życiem....

PostNapisane: 20 kwi 2010, 19:44 

Nareszcie mapki 64! Jak miło, do tej pory nie byłem w stanie zrozumieć sensu grania na 32: mniej pojazdów, mniej ticketów, mniej frajdy z gry:(
Rozumiem że EA utrzymuje standard CQ.
Będziecie robić nam konkurencję. Ciekawy jestem co z tego wyjdzie. Jak będzie wyglądać sytuacja z adminami i jak ustawicie serwer. Mimo że wróciłem z pracy z mocnym przekonaniem o konieczności pójścia spać poczekam do 21:)

DOGFIGHT POLISH JET CUP 2010

PostNapisane: 20 kwi 2010, 20:10 

Byłoby fajnie, jakby na serwie nie odchodziły takie parodie jak na EA Polska...
Tam to chyba niektórzy ludzie wchodzą byle tylko pow*urwiać innych.. :roll:

PostNapisane: 20 kwi 2010, 22:02 

Bardzo dobry serwer, swietny ping :!:

Apeluje o rozsadny dobor administratorow a nie jak w przypadku serwera CQ32; byle kogo.

PostNapisane: 20 kwi 2010, 22:06 

EA Polska nie dla normalnych graczy, czemu?

Np. uber piloci SOF. Mam konkretnie na myśli mcmt i Adasi. Panowie powiem Wam, że rozczarowaliście mnie i to bardzo.
Zacznijmy wiec od początku: wszedłem spokojnie na serwer EA Polska, czego zazwyczaj nie robię. Było Późno w nocy więc większość serwerów na których zwykle gram była już pusta. Zobaczyłem EA PL wchodzę -> Zatar, fajna mapka, można polatać niestety jak zwykle 32... Odpaliłem wolną f35, lot na środek, pełny obraz patrzę: samolot wroga! pogoniłem chwilkę po czym łup rakietka w dupsko, samolot zawraca, wchodzę na tor pogoni, a tu nagle upsssss nie ma samolotu???? Fly by! Jest! Gdzie? po drugiej stronie koła :| Ale jak to? przecież go goniłem, namierzałem, nawet rakietę dostał... OK może tylko początek DF. Niestety... koła się mnożyły, tajemniczy pilot tylko pędził na gazie swoją maszynkę... Wychodzę z koła... szkoda czasu i umiejętności. Jak to zwykle bywa kto pierwszy wyjdzie ten zginie. I tak się stało a zabił mnie SOF mcmt :shock: jak to ? jeden z najlepszych kółka? w migu?? jak ? przecież to nierzeczywiste. Ok poprosiłem o traktowanie mnie w sposób szczególny (nie kręć kółek) i efekt był taki że po dwóch startach miałem za każdym razem miga na ogonie tuż po starcie... Nie udało mi się zestrzelić naszego uber SOFa w tej rundzie. Nastąpiła zmiana dostałem miga, niestety zaczęła się nowa forma zabawy: począwszy od pięknej ucieczki w Kosmos poprzez ucieczkę z namierzonego samolotu do zwalniania pojazdu do zwisu i redline w całej okazałości. 3 zestrzelenia, tyle razy mcmt nie udało się złamać zasad porządnego DF. Gratulacje
Dzisiejsze otwarcie EA Polska 64 cóż latał Adasi. Nie pamiętam juz czy mnie zestrzelił to nie ma większego znaczenia... 2 crashe przy pewnym zestrzeleniu przeze mnie... spowalnianie samolotu i jeszcze pytanie co mi przeszkadza... Może to że lubię grać z pożądnymi i uczicwymi graczami? Nie wiem. Pojawił się mcmt od razu stwierdziłem że jedyne co można zrobić aby nie trwonić czasu i swoich umiejętności to wyjść z serwera. Powiedziałem kilka swoich słów do owych graczy i wyszedłem. Obiecałem że wyjaśnie co mi przeszkadza na forum oto i jest pełna odpowiedź.

Jeszcze słowo do mcmt: jeżeli uważasz, że poważnie potraktowałem twoje rapienie nad baza USMC na Zatarze i z tego powodu mam taką opinię to przypomnij sobie co się działo gdy ja miałem miga, raz poleciałem nad USMC baze aby Ci pokazać jaka to frajda z gry i jaki poziom jest potrzebny do zabijania samolotów w połowie maksymalnej prędkości. Przyznaje nie doceniłem Cię wtedy i obaj umarliśmy na redline... Gratulacje.

Moja noga więcej nie postanie na EA Polska z Waszego powodu, a Wasza niech z tego servera nie wychodzi. Podziwiam jedynie graczy którzy ciągną na EA jak muchy do lepu aby stać się łatwym łupem samolotu naparzającego w spawny na flagach. A Twoje umiejętności mcmt w zupełności wystarczają na zabijanie słabych graczy którzy odwiedzają ten serwer. Powodzenia i high frags (tylko na tym wam zależy) ale beze mnie.

PostNapisane: 20 kwi 2010, 22:45 

Obrazek Wlasnie tacy adminki miec nie powinni... Dostal kilka razy na serwie, teraz na forum sie tlumacza i placza...

PostNapisane: 20 kwi 2010, 22:55 
Redaktor Battlefield.pl

Dołączyłem ok 20:30. Biednie to wyglądało... ranking nie działał ( a przynajmniej nie wyświetlała się ikona rangi gracza na liście pod TABem), małe zainteresowanie, udało się ugrać tylko jedną pełną rundę na Gulfie. Szkoda. Trzeba było wcześniej to ogłosić, albo otworzyć serwer później.

Ale za to było fajnie gdy już większość poszła :D zara powrzucam filmik i fotki

Obrazek
Fotki
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

PS mcmt nie wiem czemu się ciągle czepiasz adminów na CQ, skoro nie masz uzasadnionych powodów by narzekać to nie graj, większość graczy się ucieszy jak sądzę

Sigma napisał(a):

Dominiko - Jak już pisałem, na razie chcieliśmy przetestować jak serwer zachowuje się pod obciążeniem. Rankingu nie ma i być nie miało. Jesteśmy w trakcie jego organizowania. Szkoda, że było tak mało osób, miałem nadzieję, że chociaż 32 graczy się znajdzie. W każdym razie dziękuję serdecznie przybyłym.

Eee ale w drugim poście napisałeś że będzie rankingowy? A w każdym razie nie pisałeś że ten testowy nie będzie z rankingiem? Nie żebym płakał nad niezapisanymi punktami, ale mówiłeś co innego na początku
Sigma napisał(a):
Co do administratorów serwera. Zostaną wybrani po dokończeniu spraw związanych z rankingowością. Na pewno nie będą to przypadkowe osoby, na pewno nie będą to dzieci poniżej 20 roku życia (tutaj dziękuję za sugestię pw od kilku graczy). Niemniej jednak sprawa wyborów to rzecz do zrobienia później.

:lol: Chciałbym to poczytać :D pachnie mi to Obrazek

No cóż, szczerze życzę powodzenia, ale naprawdę nie łatwo będzie uzbierać pełen 64-slotowy serwer gdzie większość graczy będzie z Polski...

I'm as cold as the cold wind blows

Ostatnio edytowano 20 kwi 2010, 23:32 przez _Dominiko_PL, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 20 kwi 2010, 23:05 

Kolego Jurand - Nie bardzo rozumiem w czym tkwi Twój problem. Jeżeli kogoś nie lubisz, ktoś sprawia Ci problemy to z nim nie graj. Proszę o komentowania działania serwera, nie tego jak kto się na nim zachowywał gdyż póki co nie ma na nim żadnych zasad.

mcmt - Również proszę o komentowanie jedynie jakości serwera, dajmy spokój wzajemnym animozjom.

Dominiko - Jak już pisałem, na razie chcieliśmy przetestować jak serwer zachowuje się pod obciążeniem. Rankingu nie ma i być nie miało. Jesteśmy w trakcie jego organizowania. Szkoda, że było tak mało osób, miałem nadzieję, że chociaż 32 graczy się znajdzie. W każdym razie dziękuję serdecznie przybyłym.

Co do administratorów serwera. Zostaną wybrani po dokończeniu spraw związanych z rankingowością. Na pewno nie będą to przypadkowe osoby, na pewno nie będą to dzieci poniżej 20 roku życia (tutaj dziękuję za sugestię pw od kilku graczy). Niemniej jednak sprawa wyborów to rzecz do zrobienia później.

O postępach będę informował na bieżąco.

PostNapisane: 21 kwi 2010, 05:59 

Racja, nie trzymałem się tematu, przepraszam. Serwer powitał mnie pingiem 100 (może być to jednak spowodowane zmianami u mojego providera- ostatnio takie miały miejsce)- reszta graczy miała bardzo przyzwoite pingi. Osobiście długo nie posiedziałem z powodu mojego zdenerwowania jakie miałem po kilku minutach lotu z SOF.
Co do rankingu to:
Sigma napisał(a):
Jak to nierankingowy? Przecież napisałem w nazwie tematu, że chodzi o rankingowy serwer. Potrzebujemy przetestować maszynę, czy spełnia wymogi EA i ranking będzie. Oczywistym jest fakt, że nierankingowy serwer będzie stał pusty. Według wymogów EA każdy serwer rankingowy musi stać na patchu 1.5.

Trzeba było powiedzieć, że test odbędzie się bez rankingu i nie byłoby zamieszania.
Jeszcze jedna sprawa: Serwer to ludzie którzy na nim grają więc zastanawiam się po tych kilku sekundach (wystarczyło chwilę pograć) czy nie będzie lepiej powgrywać większe mapki na EA Polska który już stoi bo widzę że w kwestii grania nic się nie zmieniło...

Sigma napisał(a):
Kolego Jurand - Nie bardzo rozumiem w czym tkwi Twój problem. Jeżeli kogoś nie lubisz, ktoś sprawia Ci problemy to z nim nie graj.

Trzymam się tej zasady już od dawna i z tego powodu wyszedłem z serwera po kilku minutach. Tutaj to Ty kolego Sigma musisz zrozumieć, że jak już napisałem serwer to ludzie którzy na nim grają a nie zasady i admini. W tej sytuacji chyba logicznym jest że opisuję również zachowania graczy, które mają wybitny wpływ na powodzenie serwera.

Teraz mcmt: Odpowiedziałem już na Twoją odpowiedź tego pokroju, wystarczyłoby przeczytać do końca mój post. Temat dla mnie zakończony. Niestety chłopaki ale to z Waszego powodu ludzie, którzy mają pojęcie o BF2 nie grają na EA Polska...

mcmt napisał(a):
Obrazek Wlasnie tacy adminki miec nie powinni... Dostal kilka razy na serwie, teraz na forum sie tlumacza i placza...

Nie wiem po cholerę wtykasz w to sprawę adminki, o którą nie mam zamiaru się ubiegać. Chyba już wiemy kto te PW wysyłał...
"Dostałem" kilka razy od lepszych od Ciebie, w uczciwej walce na zasadach- myślisz, że przejąłem się Twoim naparzaniam po rapach? Na końcu prosiłbym o to abyście przestali się tłumaczyć w stylu:"jadłem jajka w majonezie" bo to komiczne jest...

PostNapisane: 21 kwi 2010, 14:29 

Sigma napisał(a):
[...] Na pewno nie będą to przypadkowe osoby, na pewno nie będą to dzieci poniżej 20 roku życia (tutaj dziękuję za sugestię pw od kilku graczy).[...]

Wiek to nie wszystko. Znam takich adminów, którzy nawet mimo kilkudziesięciu wiosen na karku zachowują się gorzej niż 16-sto letnie dzieciaki.

-> PubMovie :D <-

PostNapisane: 21 kwi 2010, 15:24 

A więc server mi sie bardzo podoba ping mały nie miałem lagów jedyny minus jaki będzie według mnie to wszystkie mapy [; (ale pisze tak bo preferuje tylko niektóre :D) i chciałem się zapytać kiedy i na jakich zasadach będą wybierani admini? [;

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2