Teraz jest 2 mar 2025, 20:49

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 18 sty 2011, 21:40 

Grubber{PL} napisał(a):
Jurand napisał(a):
Grubber{PL} napisał(a):
Jezu ale wy pierdzielicie. Nie można kolesiowi od razu napisać. W BF2 jest zaimplementowany system komunikacji głosowej. Jest on dostępny dla wszystkich, ale często są z nim problemy dlatego żaden normalny klan tego nie używa. Programy które wymienili inni użytkownicy to programy zewnętrzne. W nich musisz wejść na server np.: Teamspeak na którym są twoi znajomi. Część serverów ma postawiony server TSa do komunikacji, ale nikt z tego nie korzysta.

Poważnie? a może miałeś na myśli to, że gdy są serwery TS publiczne gdzie każdy praktycznie może dostać kanał za darmo wraz z prawami na nim, kupowanie osobnego ip TS jest nieopłacalne, ale świadczy o prestiżu klanu?

Przeczytaj jeszcze raz to co ja napisałem, później to co ty i zastanów się czy ma to jakiś związek. Jeżeli nadal twierdzisz że tak to wytłumacz mi o co chodzi bo widać nie rozumiem twojego geniuszu i nie potrafię czytać między wierszami i odszukać drugiego dna twej wypowiedzi.

Hmm...

Jurand napisał(a):
Spoko, z czasem Ci przejdzie :)

Ja też rozumiem wersję Jurand'a, może Ty Grubber napiszesz o co chodzi, bo widać że nie wszyscy wiedzą o co kaman ;p

PostNapisane: 25 sty 2011, 02:11 

Ja naturalnie wiem co napisał Jurand i wiem co napisałem ja, jednakże nie wiem co mają ze sobą wspólnego obie wypowiedzi. Ja mówię o jednym on o drugim.

Nadal nie rozumiesz? Spokojnie wujek Grubber wytłumaczy wszystko łopatologicznie.

Cytuj:
W BF2 jest zaimplementowany system komunikacji głosowej. Jest on dostępny dla wszystkich, ale często są z nim problemy dlatego żaden normalny klan tego nie używa.

Chciałem przez to powiedzieć że teoretycznie nie jest potrzebny żaden zewnętrzny program do komunikacji głosowej w grze jednakże pragnę zaznaczyć minusy owego rozwiązania gdyż jak każdy wie voip w BF2 nie działa najlepiej.

Cytuj:
Programy które wymienili inni użytkownicy to programy zewnętrzne.

(w domyśle TS2/3 , MUMBLE i inne tego typu programy)
Tutaj mam na myśli program działający nie zależnie od BFa czy jakiejkolwiek innej gry.

Cytuj:
W nich musisz wejść na server np.: Teamspeak na którym są twoi znajomi

Aby porozmawiać ze znajomymi musisz wejść na ten sam server danego programu (weźmy np. TEAMSPEAK) i co więcej na ten sam kanał.

Cytuj:
Część serverów ma postawiony server TSa do komunikacji, ale nikt z tego nie korzysta.

Tu wytłumaczę słowo po słowie bo podkreśliłeś tę część tekstu zapewne w wyniku rozpaczliwego wołania o pomoc w zrozumieniu przekazu.

"Część" - fragment jakiejś całości w tym wypadku pewna ilość serverów BF2
"serwerów" - komputery umożliwiające działanie sieci komputerowej - potocznie wejściem na serwer określamy wejście do danej gry wieloosobowej
"ma" - być właścicielem, dysponować czymś, być wyposażonym w coś - tu chyba wyjaśniać nie muszę
"postawiony server TSa" - (tu potocznie) że grono osób posiadających serwer gry dysponuję również serwerem do komunikacji głosowej, który udostępnia dla graczy bawiących się na ich serwerze gry, tu za przykład posłużę się serwerem klanu Wilk. W oknie "informacjach o serwerze" w czasie wczytywania się mapy i łączenia na ich serwer gry widnieją dane, dzięki którym możemy połączyć się na serwer TeamSpeak za pomocą klienta TS3.
"do" - przyimek określający przeznaczenie, przybliżoną wartość, końcowy punkt w czasie
"ale nikt z tego nie korzysta" - tu troszkę uogólniłem. Mała część ludzi zapewne korzysta z takiej opcji, ale zapewne jest to niewielki % wszystkich graczy.

Tak więc Panie Jurand i Panie Sasquacz proszę mi w tym momencie wytłumaczyć jaki związek z moją wypowiedzią miały te słowa
Cytuj:
Poważnie? a może miałeś na myśli to, że gdy są serwery TS publiczne gdzie każdy praktycznie może dostać kanał za darmo wraz z prawami na nim, kupowanie osobnego ip TS jest nieopłacalne, ale świadczy o prestiżu klanu?

Ja osobiście nie widzę absolutnie żadnego nie licząc oczywiście że w obydwóch wypowiedziach przeplata się temat ogólnie pojętej komunikacji głosowej.

Z poważaniem Grubber
Łódź 25.01.2011

PostNapisane: 25 sty 2011, 09:07 

I znowu kłótnie na forum o byle G*WNO ehh...

PostNapisane: 25 sty 2011, 12:02 

To nie kłótnia, to konstruktywna wymiana zdań.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2