IMO FH2 > PR
PR Plusy:
-teamplayowa zabawa
-ogromne mapy
-sporo nowego sprzętu
-dodatkowe opcje (stawianie budynków/umocnień itp)
PR Minusy:
-gra wymaga TP więc w przypadku lipnej drużyny (co zdarza się dość często) raczej wielkiej satysfakcji z gry nie będzie
-często gęsto nic się nie dzieje przez bardzo długi czas, a tu nagle kończy się twoja wirtualna egzystencja strzałem z dupy
-dość mocno kompa obciąża (wypada mieć te 2GB ramu) ale w dzisiejszych czasach to już nie taki duży problem
-długawe oswajanie się z orężem dostępnym w grze
-w chuuuuuu.. długie rundy (niby fajnie ale momentami przyjemnie jest zagrać szybką partyjkę a nie tłuc (patrz siedzieć na dupie i campić) się godzinę
Co do FH2 Plusy:
-II Wojna Światowa
-Rozgrywka nieco bardziej realistyczna niż vanilla, ale nie tak przegięta jak PR
-akcja!
-strzelanie do germańców/hamburgerów/makaroniarzy/angoli i jakieś tam Australijczyki się przewijają (kto co woli
)
-ciekawe i niemonotonne mapy
-ładne efekty pogodowe
-dużo bardziej przystępna od PR (nie musisz obczajać jakiejś poronionej instrukcji żeby ogarniać podstawowe zmiany względem BF2)
FH2 Minusy:
-mało serverów (może nie aktualnie bo wyszła nowa wersja)
-więcej Polaków gra chyba jednak w PRa więc i łatwiej ich spotkać w grze
-randomowe problemy z crashami czy spieprzonymi efektami (rozmywanie otoczenia w czasie strzelania z przybliżenia czasem nie działa najlepiej i się chrzanią shadery)
-czasami zdarzają się lamerskie zagrywki w stylu campy czołgiem na respie etc.
Tak że ja osobiście wybrał bym FH2, chyba że masz chętną ekipę do gry to ewentualnie zastanowił bym się nad PRem. Tak czy siak warto zainstalować oba mody i zobaczyć co ci bardziej przypasuje. Naturalnie są to moje osobiste odczucia z gry i ktoś może się nie zgadzać czy tam ranić jego uczucia, ale mam to w d.... .