Witam serdecznie,
Swoja przygode z seria BF rozpoczalem od dema BF1942. Pewnego dnia frustracja CS'em osiagnela zenitu... (czasy Skalara jezeli ktos wie o czym mowie

) - szukalem jakiejs ciekawej alternatywy. Część mojego cs'owego bractwa przerzucilo sie na BF, tak wiec sprobowalem i ja

Aiv (zwany Avikiem), jezeli sie nie myle bral bardzo czynny udzial w tworzeniu strony bf.pl, nawet pojawil sie stosowny banner na cs.pl. Zanim wyszla oficjalna wersja BF 1942, moj zacny klan sie reaktywowal tak wiec zapomnialem o przygodzie z BF do dnia wczorajszego
Znudzony Dust2, Prodigy czy Inferno, poszedlem do sklepu poszukac czego dla starszego pana, trafilem na BF2.
Zainstalowalem gre, sciagnalem patcha i ruszylem do boju

. Pierwsze co mnie urzeklo to grafika

na 1280x1024 wszystko chodzi plynnie - nie klatkuje. Z cs'em bywalo roznie. Mozliwosc rozwoju wielu klas i uczenia sie roznego "sprzetu" czyni ta gre wyjatkowo miodna i ciekawa
Zeby nie sprawiac problemu wytrawnym graczom, staralem sie dokladnie przesledzic faq, jest jedna pare kwestii, ktorych nie rozumiem i tu zwracam sie do Was z ogromna prosba o pomoc !
1. W jaki sposob mozna zniszczyc altylerie wroga ? (wiem ze naprawic mozna inzynierem) ?
2. Bardzo czesto mam syndrom "zacinajcej" sie broni. Wybieram klase szturmowca. Na kontakcie istnieje mozliwosc strzelania full auto. Po zmianie na granatnik i powrocie do strzelania karabinem nie mam mozliwosci oddac full serii ?? ??? (czy to normalne) ??? (lbronia medyka po stronie US w o ogole nie moge oddac full serii po stronie UMCS(?) bez problemu.
3. Gdzie moge zobaczyc jak dokladnie wygladaja hit-boxy ? (nie zawsze strzelajac w glowe zabijam lezacego przeciwnika)
4. Gdzie moge znalezc znajomych z PL? preferuje servery 64 osobowe, gram zazwyczaj na "EA UK Jolt.co.uk #4 ale tam sporadycznie mozna spotkac kogos z PL.
5. Gdzie moge szukac pomocy typowej dla "Noobie" - FAQ jest raczej nie zadowalajacy.
6. Posiadam Joystick, latanie samoloten nie sprawia mi problemow natomiast latanie helikopterem to droga przez meki... ? (czy jest gdzie poradnik jak tym latac) ?
7. czy sa dema z pov osoby grajacej? Najlatwiej uczyc sie od innych
Z gory przepraszam za tyle "oczywistych" dla Was pytan, byc moze odp. na nie Wam nie zajmie duzo czasu a mnie znaczaca uatrakcyjni ta wyjatkowa gre.
Pozdrawiam
Moon
ps. Na co jeszcze zwrocic uwage ????
ps1. chyba nie idzie mi najgorzej

dostalem jakis medal za bycie 1