Teraz jest 15 sty 2025, 20:52

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: WSPARCIE
PostNapisane: 10 gru 2007, 16:25 

Jaka jest waszym zdaniem najlepsza broń wsparcia??

Tytuł:
PostNapisane: 10 gru 2007, 16:35 

Ja preferuję:
PKM- średni/ długi dystans na jakichś otwartych mapach
M249 SAW- krótkie dystanse na zurbanizowanych mapach jak karkand

MG36 i RPK nie lubię (czekam na flame :wink: ) bo nie mają ani siły pkm ani szybkości saw, są takie uniwersalne a jak coś ma być do wszystkiego to jest do niczego. Chińskiej nie znam za dobrze więc nie mam zdania na jej temat.

Tytuł:
PostNapisane: 10 gru 2007, 17:10 

PKM - duża siła ognia, powolny, mała ilość amunicji w magazynku, nie polecam
SAW - słaba celność z bliska, słaba celność z daleka
RPK - uniwersalny, dobry na bliskie odległośći, na dalsze bardzo celny, pojemny magazynek - polecam

Tytuł:
PostNapisane: 10 gru 2007, 18:01 

Uważam że: RPK-74 dla mnie jest najlepszą bronią wsparcia: duże obrażenia, szybkość, celność no i magazynek, który na chwilę starcza

M249 SAW- za tą bronią nie przepadam zbytnio, ale ma zalety (olbrzymi magazynek, duża szybkostrzelność i dość duża skuteczność na bliskie odległości) to ma i swoje wady - relatywnie małe obrażenia, niska celność na średnie-dalsze dystanse skutecznie eliminuje SAWA z kategorii broni polecanej dla supporta.

Type 95 - broń ogólnie wypada całkiem nieźle bo mimo takich samych obrażeń i szybkostrzelności jak SAW posiada większą celność (to znaczy mniej kopie przy każdym strzale) co pozwala na prowadzenie dość skutecznego ognia na dalekie dystanse, mimo to wadą jest mało pojemny magazynek mieszczący ledwie 100 naboi. Jednak w czasie starć z "chińcikami" nieraz można podwędzić t95 ;)

No i z unlockami-

PKM - ta broń wzbudza dużo kontrowersji - w sumie na ogół albo ją się kocha, albo nienawidzi. Z zalet trzeba wymienić monstrualne obrażenia (45 - takie same jak Dragunov), wysoka celność przy bardzo krótkich seriach na dalsze dystanse jak i na bliższe dystanse gdzie można zaszaleć , prawie pełną seryjką :) Do wad należy - niska szybkostrzelność (dwukrotnie mniejsza niż w przypadku M249 czy Type 95), niska celność przy długich seriach na daleki dystans, szybkie przegrzewanie się no i magazynek mieszczący 100 naboi.

MG36 - tu już w skrócie zamieszczę plusy i minusy:
+ - stosunkowo duża celność, obrażenia większe niż w przypadku SAWA czy Type 95 [30 w stosunku do 25], dość szybkie przeładowanie
- - niższa szybkostrzelność (taka sama jak RPK-74), wciąż nie za wysokie obrażenia w stosunku choćby i do wymienianego już RPK-74 ;), no i zdecydowanie za mały magazynek (100 naboi), który ma złośliwą tendencję do kończenia się w kryzysowych sytuacjach.

Co do HK21 nie wypowiadam się, gdyż nie posiadam Ojro Forses ;)

v 1.1
- Zaznaczam że odczucia bazują na moim własnym doświadczeniu i może odbiegać od tego co myślą inni i uważają.

Tytuł:
PostNapisane: 10 gru 2007, 20:54 

RPK definitywnie jest da best:D mimo że słabsze od PKMu ale daleko celniejsze

PKM to wg mnie para-snajperka tylko bez celownika i za dużym magiem - mało szybkostrzelny opłaca sie walić 2-3 strzały na raz ale jak już trafisz to boli:D nawet niezłe heli sie tym odstrasza

MG34 jest fajne gdyby nie mały mag byłoby idealne

SAW fajny ale tylko na krotki dystans (używam go bo mi został sentyment do Amerucas Army:D)

Z tego chinskiego cosia nie korzystam

Tytuł:
PostNapisane: 10 gru 2007, 21:04 

Ogólnie RPK rządzi, aczkolwiek wszystko zależy od preferencji. Moim zdaniem każda broń supporta wymiata, o ile potrafi się z niej korzystać. RPK jest praktycznie bez wad, PKM to miła alternatywa dla tych, którym nie podchodzi SAW u USMC, natomiast do M249 trza się przyzwyczaić, ale warto (choćby dla takich sytuacji, w których strzelasz do mec'a z twojej prawej, a trafiasz drugiego przeciwnika z lewej :lol: - oczywiscie joke ale po dłuższym zastanowieniu chyba coś w tym jest :twisted: )

Co do MG36 i Typa 95 się nie wypowiadam, bo pierwszego używałem może z pół rundy i odrzuciłem ją z obrzdydzeniem w ciemny kąt, a jeśli chodzi o drugiego to nie gram u chinolów wsparciem, więc nie wiem.

Mój ranking: RPK > PKM > M249

Tytuł:
PostNapisane: 10 gru 2007, 21:45 

Bo żeby skutecznie walczyć M249 trzeba strzelać seriami po trzy naboje(na dystans), a z bliska po prostu pluć aż przeciwnik się złoży. Ot cała filozofia. Mój ulubiony gun.

Tytuł:
PostNapisane: 10 gru 2007, 22:15 

Saw - idealne do jednoczesnej gry i jedzenia

PKM - jesli lubisz w medzyczasie dłubac w nosie jest idealny

RPK - po rzuceniu 200 granatow w 2 minuty mozesz spokojnie sie przykampic w jakims nic nie znaczacym miejscu i jednoczesnie prowadzac ostrzal zmarszczyc freda :lol:

Rambo bedzie z was dumny :wink:

Tak wiec panowie do wyboru do koloru ^^

Tytuł:
PostNapisane: 10 gru 2007, 22:33 

Najlepsza broń? Ziemniaki... Możesz sobie sam uzupełniać i nigdy ci ich nie zabraknie... :lol: Osobiście dość też lubie SAW'a. Unlockami nie gram.

Tytuł:
PostNapisane: 11 gru 2007, 16:25 

http://www.stupidjuice.net/bf2/bf2_comp ... owall=true

Tytuł:
PostNapisane: 11 gru 2007, 16:50 

Z tego co wiem, to Twardy bardzo lubił RPK (kto z nim grał to wie jak on strzelał), a w ostateczności brał PKM i zabijał nim jeszcze szybciej (z odległości szczególnie). SAWem też ładnie strzelał, ale jak sam stwierdził nie ta celność.

Ja z SAWem z bliska sobie nawet radze, moze i słabsze obrażenia ale dość szybko pluje. RPK jak sie nauczysz obsługiwać będziesz wymiatał na każdy dystans.

Tytuł:
PostNapisane: 11 gru 2007, 19:04 

1. PKM - Krol wszystkich supportow. Choc nie wszyscy potrafia nim strzelac. Najmocniejsza i najcelniejsza, malo naboi ? Chyba zartujecie, biorac pod uwage ,ze zabija srednio trzema strzalami a w magazynku 100.

2. RPK - Slabsza wersja PKM ale szybszy , tylko PKM jest lepszy.

3. SAW - Szybki, ale najslabszy z trojki.

Tytuł:
PostNapisane: 11 gru 2007, 20:30 

PKM-Fajna broń ze względu na duże obrażenia
RPK-Najlepsza według mnie broń dla supporta :P
SAW-Do Niczego!(według mnie, może inni uważaja lepiej).Gdybym miał do wyboru RPK albo SAW wybrałbym tego pierwszego

Tytuł:
PostNapisane: 11 gru 2007, 21:25 

SAW jest fajny na bliskie dystanse bo jak cię zasypie kulami to masz małe szanse...:D

Tytuł:
PostNapisane: 14 gru 2007, 09:41 

w moim odczuciu PKM daje ciala na bardzo malej odleglosci, chociaz na dystans wymiata, u RPK i Type 95 wystepuje wyrazny efekt "spadania kul", SAW to wlasciwie alternatywa dla shotguna. IMO najlepsza bron wsparcia- nielimitowane granaty :D

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2