Teraz jest 9 maja 2025, 21:49

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 259 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 18  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 12 cze 2005, 12:27 

Hehehe, no wlasnie gralem na enclave, wszystko pieknie, tlumy na serwie, ale rzeczywiscie troche wkurza, ja zostaje spawn na lotnisku i kraza samoloty i czekaja kto wsiadzie do jakiejs maszyny, zeby zestrzelic zanim jeszcze ruszy.

Tytuł:
PostNapisane: 12 cze 2005, 12:28 

JA ograniu w BF2 moge zapomnieć .. bo chyba na GF 2 MX400 64 nie pojdzie .... :cry: dlaczego :cry:

Tytuł:
PostNapisane: 12 cze 2005, 12:49 

Gizmo100 napisał(a):
JA ograniu w BF2 moge zapomnieć .. bo chyba na GF 2 MX400 64 nie pojdzie .... :cry: dlaczego :cry:

Bo trzeba karty obsługującej DirectX 8.1

A co do radaru w samolotach- to rzeczywiście duży minus. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 12 cze 2005, 13:00 

Zeby docenic grafike, to trzeba wlaczyc akurat te najbardziej zamulajace opcje - dynamiczne cienie i swiatla. Wtedy to jest 'miodzio z benzynka' ;) Co prawda u mnie grac na tym wygodnie nie bardzo sie da, ale dla samego porownania warto to wlaczyc.

Jest ktos komu to dziala w max szczegolach i z przynajmniej 50fps?
Jakiej do tego trzeba karty graficznej? :)

Gra jest bardzo inna od zwyklego BF/DC. Gdyby wyszla pod innym tytulem to wcale bym sie nie zdziwil. Tylko ogolne zalozenia zostaly te same. Zmienia sie sposob grania a wprzede wszystkim zupelnie nowe taktyki i ogromne mozliwosci.

Na razie mi sie podoba - samolotami fajnie mi sie lata - - minus to brak radaru 9moze bedzie w pelnej?), naprowadzane rakiety i flary - piekna sprawa. Ale zobaczymy, jak bedzie za pare dni :)

Dla tych co graja - to TRZEBA przeczytac.

http://forum.battlefield.pl/viewtopic.p ... 945#181945

Ostatnio edytowano 12 cze 2005, 13:19 przez aNDY^aND, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 12 cze 2005, 13:15 

To dziwne bo mam DirectX 9 i moja karta go obsługuje :?

Tytuł:
PostNapisane: 12 cze 2005, 13:20 

Gizmo100 napisał(a):
To dziwne bo mam DirectX 9 i moja karta go obsługuje :?

To nie o to chodzi. Może wyjść DirectX 12 i karta będzie Ci chodziła.
Nowe gry po prostu wymagają takich funkcji sprzętowych, które starsze gry nie mają. Chodzi o pełną kompatybilność z DX9.

Tytuł:
PostNapisane: 12 cze 2005, 13:23 

aaaaa K#*!@a ..ale sciagne i może odpale kto wie.... Władca Pierscieni: Bitwa o Śródziemie mi poszło :))

Tytuł:
PostNapisane: 12 cze 2005, 13:31 

czy w BF2 w końcu można konfigurować klawisze i myszkę czy nie???
a jesli tak to czy podobnie jak w BF42 I BFV???.............
pozdro.

Tytuł:
PostNapisane: 12 cze 2005, 13:49 

Przestańcie marudzić na kampienie, bo zachowujecie się jak banda dzieciaków. Z tego co widziałem to lotniskowiec ma na tyle silne uzbrojenie ze jest w stanie zniszczyć samolot lub heli wroga ( może nie potraficie jeszcze z tego korzystać )

Trzeba było stworzyć przejmowalne bazy główne ( lub główne punktu spawny ) tak jak to miało miejsce w Vietnamie i nie byłoby problemu gdyż każdy "kamper" mógłby się tlumaczyć ze szturmuje ostatnia flagę wroga, a tak teraz każdy lepszy pilot na Gulf Of Oman będzie określany kamperem.

Jeśli nie chcecie być kampieni to grajcie tak, żeby nie zostać zamkniętym w bazie głównej ( przecież na klanówce tez nie będziecie pisać proszę nie kampić...:D ).

Tytuł:
PostNapisane: 12 cze 2005, 14:02 

no i jest tak jak myślałem ... cholera by to wzieła Nie poszlo szkoda ..

Tytuł:
PostNapisane: 12 cze 2005, 14:02 

Teraz ja...
Wiele rzeczy mi się podoba, ale jest i kilka, które IMHO są kompletnie do dupy. Ta najbardziej zdupiona to stacjonarne stanowiska AA. Pobawiłem się nimi przez chwilę i w efekcie miałem minus score. Dlaczego? Ano dlatego, że zestrzelony heli zabijając wrakiem moją piechotę nie zalicza punktów zestrzelonemu pilotowi, a temu kto go zestrzelił. Minusowe. Śmieszne? Nie! Goryczy dodaje skuteczność ostrzału. Jest fatalna. Udało mi się zestrzelić jeden samolot, którego pilot chyba podziwiał widoki i zwyczajnie leciał baaaardzo powoli i dwa helikoptery, które zawisły nieopacznie nad flagami. Obydwa zestrzelone heli zaliczyły mi punkty za zestrzeloną załogę i minusiki za tych co byli pod tymi helisami :/ Paranoja. Najgorsze jest to, że absolutnie wykonalny jest frontalny atak na AA bez wyrzucania flar. Rakiety przeciwlotnicze zwyczajnie nie trafiają w szturmujący helikopter. Mam nadzieję, że to poprawią, bo póki co AA miast odstraszać helisy jest dla nich łatwym łupem.
W sprawie baserapów... Z tego co widziałem, to proceder ten stosują obie strony konfliktu. Trza się przyzwyczaić. Taka to już gra, ale IMHO wystarczy wzmocnić obronę baz i tyle.
Co do porównań z poprzednimi wersjami... Mamy tu dużo bajerów i "ufajnień", ale nie jestem pewien, czy wszystkie one dodają miodności gierce. Czas pokaże. Póki co pierwsze moje wrażenie w porównaniu z DC i PoE jest negatywne. Szczególnie w odniesieniu do sił pancernych. Kompletna bieda. Jeździ się puszkami jakoś niemrawo, a giną jak pokraki. Robią przysiad i tyle. Ble. Najbardziej dobija mnie jednak brak sterowanych rakiet ppanc , które można odpalić z ukrytego pojazdu, bez bezpośredniego kontaktu z wrogiem (tak jak w PoE). Bojowe transportery piechoty w bezpośredniej walce z mtb... Kto by pomyślał?! W BF2 jest to możliwe :evil: Hm... Może na innych mapach są takie pojazdy ze sterowanymi rakietami ppanc?

Podoba mi się piechota. Z początku myślałem, że wróciły czasy "walki kołowej" piechociarzy z BF42, ale kilku kolesi (czołem Wilda!) szybko wyjaśnili mi, że da się zabijać szybciutko. Czas się uczyć nowego strzelania :)
IMHO śmierdzi mi tylko iście kangurza akrobatyka w wykonaniu ziemniaków. Rakietowe buty mają, czy co? :lol: Przecież to idiotycznie wygląda i psuje obraz gry.

Ostrzał artyleryjski... Super! Uczę się spierda*^%$ć z flagi jak słyszę te "wziiiiig, wziiiig". Normalnie masakra :D

Pomysł grup szturmowych jest oki, ale póki co skutek jest śmieszny, bo takie wypasione ekipy jeżdżą od flagi do flagi zdobywając jedną i tracąc poprzednią. Mało kto broni flag na zapleczu. Ale to chyba normalne na ffa.

IMHO BF2 jest oki. Zdziwiło mnie to, że na moim kompie chodzi praktycznie tak samo jak BFV. Może nawet lepiej! Co do samej zabawy... Trza zwyczajnie przywyknąć do nowych zasad rozgrywki i odnaleźć się na odmienionym polu walki. IMHO... Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej! :D

Tytuł:
PostNapisane: 12 cze 2005, 14:16 

@ Xena - prosta zasada,którą przytoczył Ci Ethan,jeśli nie grałeś wystarczająco dobrze,żeby nie dać się zamknąć na własnym lotniskowcu - masz pecha. Mówi się "życie" :wink: .
@ Gore - włączasz prawym przyciskiem myszy namierzanie wideo,i krzyżykiem którym celujesz nakierowujesz na pojazd/piechotę i naciskasz "fire" :wink: . To cała filozofia. Mała wskazówka : należy nacisnąć odrobinę wcześniej,bo są odpalane z opóźnieniem leciutkim. To jest doskonała broń ! ! ! Dobry pilot + dobry gunner który będzie operował tymi rakietami,i czołgi nie mają prawa bytu :!: .

Tytuł:
PostNapisane: 12 cze 2005, 14:39 

pobawilem sie squad liderem i commanderem. Gdy ludzie sie sluchaja jest ok. Gorzej gdy sie wydaje polecenia a kazdy ma cie w dupie ;/ Nie udalo mi sie jeszcze pograc z polakami bo jedyny dzialajcy server jest full :P Przegladarka servow z gry jest do BANI. Wyswietla zle dane i dziala jak zooolw

Tytuł:
PostNapisane: 12 cze 2005, 14:41 

haidi --> nie trzeba podczas lotu rakiety poprawiac krzyzykiem na cel?

Tytuł:
PostNapisane: 12 cze 2005, 14:44 

Dowodca_Pawel napisał(a):
BF2 rządzi, a szczególnie Commander :] ten kto grał z nami na Enclave wie o co chodzi :)

Ba! :lol:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 259 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 18  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2