przsoi napisał(a):
_XENA_ napisał(a):
[G-UNIT]Bulletproof napisał(a):
Xena a masz moze orginalnego Photoshopa?albo Corela?
Bo jak dla mnie na photoshopa wydanie powyzej 1000 pln to duzo.....wole przegrac od kumpla co ma orginał i wydam z 5 pln za płytke
Pakiet Corel Essentials dostałem ze skanerem za 350 zeta jako bundled software. Starcza.
XENA ma racje.... a mozna jeszcze taniej (bo za darmo-freeware), a rownie funkcjonalnie jak photoshop - czyli uzywac GIMPa (
http://www.gimp.org/ ).
oczywiscie bardziej "cool" jest
ukrasc photoshopa i szczycic sie jakim to jest sie zaradnym polakiem.
topic do wnikliwej moderacji
Z racji tego ze pracuje z kompami to musze byc legalny, w kazdej chwili moge miec kontrole w domu (byly juz takie przypadki w mojej firmie).
Na poczatku wydawalo mis ie tak jak niektórym na tym forum.. ze to niemozliwe, ze nie cool, i wogole.
Na poczatku zaczołem sie zastanwaiac na d kluczami sprzetowymi i innymi sposobami obejscia policji.. ale to bez sensu.. jak widzą ze kombinujesz to jeszcze bardziej sie doczepią.
Najpierw zacząłem przechodzic na programy freeweare i home use..
porzegnałem pare moich perełek, jakimi było 3d studio max, czy corelowe programiki... szkoad, ale takie zycie..
cała reszta jest tylko na +.
Jak mialem wieczne reinstale winzgrozy..
nagleokazalo sie komp trzymam mi po 6 miesiecy bez reinstalu. Ze wirusy jakos dziwnie sie nie pakują do systemu..
Oczywiscie nie oszukujmy sie ze dzieki legalnym programom nie mam wirusów.. bzdura.. ale przez to ze jestem legalny nie motam sie tyle z softem, nie "eksperymentuje ciagle" i nie łaze po stronakch z krackami..
W koncu kupilem windowsa, pozbylem sie wszystkiego lewego softu, wiekszoci mp3 i wszystkich filmów (i tak nie lubie ogladac po dwa razy)..
Teraz spie w miare spokojnie..
Jedyna gra jaka zmusila mnie do chwilowego powrotu do lewezny byl obwilion - nie bylo jeszcze w sprzedazy.. i dobrze ze nie kupilem.. grę spaprali.. jak morrowind był boski.. tak obwilion to arkadówka.. zmarnowalem tylko cenny czas.. moglem noobować na BF