Teraz jest 1 lut 2025, 09:37

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 174 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 22 mar 2006, 12:58 

Misiek40K napisał(a):
PonuryPL napisał(a):

Ja kupiłem Boostera EF w sklepie i ni cholery nie moge ściągnąć tego EF ze strony EA.

W sklepie Booster kupiłeś??? gdzie???!!!???
Ile kosztował?? U mnie w empiku nie ma narazie stąd moje zdiwienie, że masz już

Tak jak inni napisali wyżej. Boostera można już kupić i w Media Markt w Gdańsku był po 44,90. Cóż z tego, skoro i tak na razie nie można skorzystać :evil:

Może trzeba czekać do oficjalnej premiery w ten piątek ?
Chyba zadzwonię do EA w tej sprawie, bo jeżeli tak miało by być, to na stronie na której podaje się klucz od boostera powinna być na ten temat stosowna informacja. A tak próbują naciągnąć klientów na ściąganie starego dodatku, za nowo wydane pieniądze. Na dodatek SF już mam.
Skandal !

Tytuł:
PostNapisane: 22 mar 2006, 14:05 

azet napisał(a):
gra ma potężny potencjał ,ale tylko do wykorzystania , gdy grupa ludzi wie jak grać w nią,narazie grałem tylko na jednym serwerze, raczej nauka była, latałem na heli i nie widziałem jakiś większych spadków w grafice, troche mnie dołuje brak widoku przodu w czołgach, ale to może na początkum potem może sie przyzwyczaję, jakie te bronie europejskie są brzydkie , bleee, :x szkoda że leopardy maja na wieżach krzyże , w końcu to podobno armia europejska, troche przegięli,rozwaliła mnie możliwość zakupu, powinna być możliwość wyboru ,a tu tylko przez kartękredytową, . i miałem czekać ponad 10 dni na sklep ??

aha i jeszcze jedno, musicie gdy ładujecie , podać nick jakim będziecie grać , bo jak podacie inny , a innym bedziecie grać to wam pokarze że nie macie zainstalowanego dodatku, i ze musicie kupić . gdy próbowałem wejść na niku klanowym, trzeba by było kupić jeszcze raz, a moze ściagnać ma tym niku ??

Witam_!!!!
Do sytuacji, że kolejne dodatki BF2 generują, wręcz mnożą błędy zdążyliśmy się przyzwyczaić, lecz nie spodziewałem się że błędy te dotkną także samego producenta i EA. Przyszła w końcu kryska na matyska......... W dniu wczorajszym szukałem rozwiązania jak zachować statystyki posiadanego profilu dla nowej postaci w grze o zmienionym nicku (z uwagi na "sklanowanie") i zupełnie przez przypadek, czytając wiele postów na zagraniczych forum odkryłem, iż EuroPack po jego zakupie na wybranym koncie EA, można wbrew temu co twierdzą jego producenci oraz autorzy artykułu z dnia 19.02.2006r "Europejskie Siły Zbrojne - przedpremierowe wrażenia!" cyt.:
"...Wpierw musimy zaopatrzyć się w EA Downloader oraz cd-key, który możemy nabyć w sklepie. Wchodzimy na tą stronę, gdzie wpisujemy nasz cd-key oraz nick z gry (jako konto GameSpy). W tym momencie okazuje się, że jeżeli mamy kilka kont w jednej grze, aby pograć na każdym z nich w dodatek Europejskie Siły Zbrojne, musimy zakupić kilka kopii booster pack'a. Jest to wielki minus dla EA, ponieważ dodatek został przypisany do konta gracza, a nie do kopii gry (z tego powodu nasze rodzeństwo nie pogra w nowy dodatek)..." dodatek można uruchomić i swobodnie grać na kilku kontach (oczywiście nie w tym samym czasie, ale tego nie muszę chyba dodawać bo to jest logiczne). Na trop jak to należy zrobić wbiła mnie odpowiedź EA przekazana do jednego z użytkowników /gracza TomNedry/ w sprawie zmiany nicku, cyt.:
"Response (EA Tech Jonas M.) - 07/23/2005 02:05 AM
Hello,
Thank you for contacting Electronic Arts. I’m sorry for the difficulty that you are having with Battlefield 2.
Unfortunately, the only name you can change is the BFHQ name. Your online or in game name cannot be changed. You can still visit http://www.gamespyid.com for further assistance regarding this matter.
Should you require further assistance about this or any Electronic Arts games in the future please visit our website and review our extensive Self Help knowledgebase (http://support.ea.com)/
Jonas M.
EA Technical Support"
Odpowiedź "wymówka" na precyzyjne pytanie kierowane przez gracza "TomNedry", odnośnie problemów ze zmianą nicku po wstąpieniu do klanu. List zapytanie także umieszczę w oryginale, żeby nie być oceniany jako kombinator, cyt.:
"Customer - 07/22/2005 08:29 AM
In my local "Profil.con" it's possible to set a Nick, which is different to my account name:
(...)
LocalProfile.setName "TomNedry"
LocalProfile.setNick "-|CSAR|-TomNedry(Aut)"
LocalProfile.setGamespyNick "TomNedry"
(...)
Also there's a rcon command "localProfile.setNick" which allows this!
So, under "BFHQ" this Nick is shown, but during playing the ingame "Player List" & every ingame-message (like a team or kill-message) show only the account name...
I know from different forum threads in the community that EA is aware of this problem and everyone has hoped that the latest patch would solve this issue. But it hasn't!
Especially for Clan's it really anoying that such a basic feature isn't working!
Please, be so kind and give me an information about the status of the issue and your further plans to fix it...
sincerly
TomNedry
http://www.csar-clan.de"
Mam nadzieję, że te dwie wiadomości dostarczają wystarczająco informacji jak pograć uczciwie w EuroPacka na każdym z kont wydając w mojej skromnej ocenie jak najbardziej uczciwie jedną kwotę 10 Euro. Mam również nadzieję, iż ta niedogodność ze strony EA nie wymusi na producencie wydania kolejnego patcha poprawiającego ten problem, gdyż jeszcze wiele błędów dotyczących graczy /którzy i tak wydali sporo kasy/ do naprawienia w kolejce czeka..... :) :) :).
Jeżeli ktoś nie znalazł rozwiązania w tym poście i cytatach powyżej, pytania proszę kierować osobiście, gdyż nie zamierzam naprowadzać "wyjątkowo naciągającego graczy sztabu myślicieli" i programistów EA na rozwiązanie tego problemu. A swoją drogą jeżeli, ktoś z EA ten post czyta, to może wypadałoby umożliwić graczowi zmianę nicku po prawie roku gry jeżeli takie okoliczności zachodzą, z czystej uprzejmości dla tego, który wspomógł was kupując GRĘ, jeżeli oczywiście taką wolę wyraził. Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie dotyczące postu ale proszę o wyrozumiałość.......

Tytuł:
PostNapisane: 23 mar 2006, 01:22 

PonuryPL napisał(a):
Misiek40K napisał(a):
PonuryPL napisał(a):
Ja kupiłem Boostera EF w sklepie i ni cholery nie moge ściągnąć tego EF ze strony EA.

W sklepie Booster kupiłeś??? gdzie???!!!???
Ile kosztował?? U mnie w empiku nie ma narazie stąd moje zdiwienie, że masz już

Tak jak inni napisali wyżej. Boostera można już kupić i w Media Markt w Gdańsku był po 44,90. Cóż z tego, skoro i tak na razie nie można skorzystać :evil:

Może trzeba czekać do oficjalnej premiery w ten piątek ?
Chyba zadzwonię do EA w tej sprawie, bo jeżeli tak miało by być, to na stronie na której podaje się klucz od boostera powinna być na ten temat stosowna informacja. A tak próbują naciągnąć klientów na ściąganie starego dodatku, za nowo wydane pieniądze. Na dodatek SF już mam.
Skandal !

Panowie,

Jak zdecydujecie się na zakup Boostera EF w dowolnym sklepie, to możecie się srogo rozczarować. Jeżeli EA nie naprawi swojego błędu, wtedy zalecam zainteresowanym zajrzenie do działu Problemy na tym forum. Podałem rozwiazanie, więc nie będę sie powtarzał. W EA zapewnili mnie, że nad tym pracują i może niebawem, jak się z tym uporają, wszystko być już OK.

Tytuł:
PostNapisane: 23 mar 2006, 14:40 

a ja mam pytanie jakim jezykiem gadaja EU ?? tzn. pewnie angielski ale jak brzmi i tp.?? i jeszcze jedno jaki pistole maja Europejczycy no bo chyba nie maja 92FS??

PS.Jade do wawy po EF

Tytuł:
PostNapisane: 23 mar 2006, 15:07 

Ogólnie to unia nie ma jeszcze swoich własnych sił zbrojnych. Dlatego mądrzy z EA postanowili wcisnąć nędzną Berette bo są leniwi i nie chciało im się robić nowego modelu HK lub coś z SIG-Sauer'ów albo przynajmniej Walthera :P Gadają po angielsku z różnymi akcentami. Z resztą to, że są bardzo leniwi to widać z każdym patchem co raz bardziej.

Tytuł:
PostNapisane: 23 mar 2006, 15:16 

PotulnY napisał(a):
Dlatego mądrzy z EA postanowili wcisnąć nędzną Berette bo są leniwi i nie chciało im się robić nowego modelu HK lub coś z SIG-Sauer'ów albo przynajmniej Walthera

Berette czyli 92FS czy jakis nowy ?? LENIWI czyli mam rozumiec ze AT ma SRAWa bo im sie nie chcialo??:P

Tytuł:
PostNapisane: 23 mar 2006, 15:32 

Ubi napisał(a):
a ja mam pytanie jakim jezykiem gadaja EU ??

Angielski. Moim zdaniem strasznie marnie, Ea sie nie postaralo.
Ubi napisał(a):
czyli mam rozumiec ze AT ma SRAWa bo im sie nie chcialo??

Otoz to. ;)

Tytuł:
PostNapisane: 23 mar 2006, 16:19 

Macku napisał(a):
Ubi napisał(a):
a ja mam pytanie jakim jezykiem gadaja EU ??

Angielski. Moim zdaniem strasznie marnie, Ea sie nie postaralo.
Ubi napisał(a):
czyli mam rozumiec ze AT ma SRAWa bo im sie nie chcialo??

Otoz to. ;)

Żołnierze mówią po angielsku z akcentem stylizowanym na inne języki europejskie, a głównie to chyba francuski - tak mi się przynajmniej wydaje.

Tytuł:
PostNapisane: 23 mar 2006, 18:11 

Czołgi mamy angielskie i niemieckie. Broń ręczną (oprócz medyka) głównie niemiecką. EuroFighter nie jest używany przez francuzów, ale commander mówi z francuskim akcentem :shock: :lol: Ciekawe czy angielskie i niemieckie wojska dały by się prowadzić do boju żabojadom :wink:
Zresztą już widzę jak Francja pali się do jakielkowiek wojny. Panom z EA zza oceanu brak wyraźnie wiedzy o podstawowych uwarunkowaniach geopolitycznych Europy. Ciekawe czemu w ogóle umieścili francuzów. Ostatnio zdaje się ich przecież niezbyt lubią :twisted:

PS kupiłem w Empiku na Świętokrzyskiej (Wawa) za 49zł. zadnych problemów z instalacją i ściągnięciem. Myślę sobie że jak coś się wam pieprzy już na etapie ściagania to jest to tylko i wyłącznie wasza wina :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 23 mar 2006, 19:36 

Cytuj:
PS kupiłem w Empiku na Świętokrzyskiej (Wawa) za 49zł. zadnych problemów z instalacją i ściągnięciem. Myślę sobie że jak coś się wam pieprzy już na etapie ściagania to jest to tylko i wyłącznie wasza wina

no nie tak do końca nasza....
Problem ( w moim przypadku) polegał na tym, że wchodząc zgodnie z instrukcją z pudełka EuroForca na strone http://www.downloader.ea.com/code wywala mi "propozycje" ssania SF a nie EF, więc myśle sobie "cholera coś nie tak, trzeba jakoś inaczej...." i kombinuje przez 1,5 godziny gdzie wpisać te cholerne numerki z EF ? jak zmusić EA Downloadera żeby wyświetlił mi w końcu EF na liście plików do ssania?
A rozwiązanie proste :idea: :shock: wpisuje sie je własnie tam gdzie proponują SF, czeka kilka minut, odpala EA Downloadera i już jest na liście.
Troche to EA zagmatwała ale cóż, takie życie :)
Druga sprawa to mogli by wspomniec na tym świstku karteczki za którą zapłaciłem ponad 40 zł (nie licząc pudełka) o możliwych różnicach pomiędzy kontem w EA a kontem w grze, nie każdy jest w tej luksusowej sytuacji że oba konta ma na tym samym nicku.

Na koniec powiem jeszcze że nie widze żadnego ekonomicznego uzasadnienia do wydania sklepowej wersji "bez płyty", zrozumiałe by jeszcze było gdyby cena zakupu numerka przez internet wynosiła powiedzmy 50% ceny sklepowej (odpadają koszta transportu, dystrybuji, drukarni, pudełka itd) a tu ceny obu wersji są porównywalne.
Wg mnie EA dało PUPY na całej linii :)

edit: właśnie widze że wchodząc na http://www.downloader.ea.com/code wyświetla się już EuroForce, no to jeden problem z głowy :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 23 mar 2006, 21:38 

..ja kupiłem w MM w Radomiu, ale cena 47,99zł bodaj, jak wejdzie się na EA to fakt że miejsce wpisania kodu pojawia się w SF, ale po chwili uruchomienia downloadera ściąga się EUROFORCE. Problemów nie ma jak od początku cały BF2 i SF i patche były dobrze instalowane, (konto w windzie bez polskich znaków w EA i grze identyczna nazwa) to nie powinno się nic kasztanić, przynajmniej u mnie tak było.

P.S. mapki ciekawe, ale fakt trafiłem też na takie serwery, ze goście nieźle wymiatają...cóż trzeba trenować, trenować :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 23 mar 2006, 21:59 

Słuchajcie mam pytanie odnośnie wpisywania tego kodu to tam trzeba podać konto Game Spy czyli z gry. A samo wynajduje konto EA(na które zakupuje sie giery)tak??

Tytuł:
PostNapisane: 23 mar 2006, 23:04 

Najpierw musisz byc zalogowany na koncie EA i wtedy wpisac kod i nick z gry.

Tytuł:
PostNapisane: 24 mar 2006, 13:40 

Na pcozatku autor pisal, ze na 64 serwerach masakra w wydajnosci. Moze nie wiem dokladnie(bo nie mam EF, choc moze kupie) ale zdaje sie ma max 32 mapki nie? Nie bez powodu...

Topic troche sie rozlazl i nie wszystko jest jasne dla mnie. Wiem juz, ze mozna grac na paru profilach majac 1 Boostera.

Czy jednak jest mozliwe "odsprzedanie"/ pozyczenie go? Tzn np pan A kupuje boostera i ustwia go na nick pana B. Czy tez w jakikolwiek inny sposob jest to mozliwe?

Tytuł:
PostNapisane: 24 mar 2006, 13:47 

Tak czytam czytam Panowie, ale jedno mi umyka. Wiem juz jak sie instaluje, jakie ew. moga sie przy tym pojawic problemy, ale wciąż nie wiem czy wogole warto kupowac?

Poprzedni dodatek SF zawiodl mnie sromotnie... Pogralem kilka razy i wrocilem do podstawki. Moze dlatego ze za bardzo w swoim czasie sie przyzwyczailem do CS Source, a moze dlatego ze mam za malo czasu by zaczynac grac w starą nową grę...

Czy Euro - to rozwiniecie podstawki - czyli odpalam podstawke i do rotacji sa dodane nowe mapy z nowymi silami czy tez to kolejna "podgra" jak w przypadku SF?
Fajna - i warto? Czy też wyrzucone pieniądze?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 174 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2