A ja powiem tak:
Ten, kto uważa, że sniper jest nieprzydatny to wg mnie jest noobem. Dlaczego? Ano dlatego, że sam nie ogarnia snipera i stąd jego wniosek. Od kilku miechów raz na jakiś czas pykam tą klasą i stwierdzam jedno - jest najbardziej potrzebna na servie zaraz po medyku. Aby uniknąć głupich odpowiedzi: tryb arcade. Czyli co? Czyli latanie po całej mapie, szukanie fragów, ratowanie dup członkom zespołu. Osobiście bawię się w taki sposób i wygranie pojedynku 1v1, gdzie przeciwnik jest medem, bardzo łatwo jest wygrać. Nawet, jeśli to jakiś pr0. Mianowicie dlatego, że: grając już spory czas, pewnie ruchy robi się automatycznie i można trafić heada będąc 1m od wroga, ew. wspomóc się pistolem, jeśli strzał jest w klatę lub po prostu strzelić no scopem, czyli bez celownika. Spora część osób powie, że to czysty fart itp. itd. - NIE, gówno prawda

Fartem może być zabicie kogoś z odległości 10 - 20m+, ale w bliskich starciach, zwłaszcza biegnąc w stronę przeciwnika, pocisk na 90% go trafi, nieraz poleci head. Z moich obserwacji wynika, że jest to jak najbardziej niedopracowanie gry. Zawsze, gdy zabijam kogoś bez celownika, zwracam uwagę, gdzie leci pocisk - nigdy nie zdarzyło mi się, by trafił dokładnie we wroga. Dlatego wykorzystujcie ten bug, naprawdę się przydaje. Jak ktoś lubi to może się pobawić w jumpshoty, czyli jak sma nazwa mówi - strzały w skoku. Żeby były skuteczne to trzeba naprawdę długo to trenować. Ktoś może wyskoczyć z tekstem, że przecież lepiej stanąć w miejscu, poczekać, przycelować i strzelić - może i tak, ale nie zawsze. Przykładem może być mój krótki filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=-NhiGUDc2H0 męczyłem się z kolesiem dosyć sporo, straciłem cały mag, w końcu uznałem, że "przyhardcorzę" i tak oto wyszła taka akcja. Spory procent to szczęście, jednak bardzo się to przydaje.
Podsumowując: jeśli to czytasz i jesteś kolejnym noobem, który ma 5h sniperem ugrane - wyp*******j i nie odpowiadaj. Jak czujesz się na siłach to zawsze można zagrać 1v1 i udowodnię Ci, że sniper to naprawdę dobra klasa.
Wg mnie w temacie wszystko już powiedziane. Zamknijcie to, bo znów jakieś lamki przyjdą i powiedzą, że się nie znam, bo oni zabijają jakichś sniperów-lamerów na EA FRANCE ze swojej ulubionej broni F2000.