Teraz jest 1 lut 2025, 09:45

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 174 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 24 mar 2006, 13:54 

Ja powiem tak, "WARTO" bo zarabiam i nie boli mnie utrata 50zl. Pozatym to zawsze troche nowosci. Ile mozna na WA lub Karkandzie?
Dla kogos kto nie ma za duzo kasy, lub zyje z kieszonkowego, to jest napewno za malo bajerow w tym dodatku, jak na te niecale 50zl.

U mnie EF chodzi dokladnie tak jak podstawa, czyli lepiej niz SF. Mapki sa przyjemne i ciekawie zorganizowane, sprzet tez jest fajny. Ogolnie BP jest OK :)

Tytuł:
PostNapisane: 24 mar 2006, 13:55 

W EF bedziesz mial 3 nowe mapy. Kilka nowych giwer dostepnych TYLKO na tych mapach. I pare nowych pojazdow, ktore od podstawowych roznia sie tylko wygladem. od poczatku bylo wiadomo, ze jedyny powod dla ktorego "warto' kupic Boostera to nowe mapy bo stare sie juz przejadly.

Tytuł:
PostNapisane: 25 mar 2006, 09:52 

Ja sobie zainstalowałem boostera ze sklepu w środę.Więc sądzę ,że to są kolejne wyimaginowane problemy :)
Zauważyłem ,że strona bf już chodzi lepiej.

Tytuł:
PostNapisane: 25 mar 2006, 11:00 

Grałem na mapach EF dość krótko, zatem pierwsze wrażenia:
Nie będę się rozpisywał w szczegółach na temat nowych broni, bo mnie to ani mnie one ziębią ani grzeją. Ot nowe pukawki ani lepsze ani gorsze. Szczególnie że na dwóch z trzech map nie ma z nich wiele pożytku.
Pojazdy:
Czołgi właściwe poza nowymi teksturami nic nie wnoszą nowego. Tylko jedna ciekawostka. Lufy są lewej stronie celownika. Robi to dziwne wrażenie - jak by czołg jechał cały czas krzywo.
Eurocopter Tiger: Kiedyś miałem ambicje żeby dobrze latać ale zniechęciły mnie kolejki do latadeł więc teraz pilot ze mnie raczej ujowy :mrgreen: Helka wydała mi się nieco wołowata. Ma działko jak Mi28 i to chyba jej najbardziej charakterystyczna cecha.
Eurofighter: Odebrałem go jako bardzo mało zwrotny i wolny. Jak dla mnie to lata prawie jak bombowce tylko że uzbrojenie ma myśliwca.
Mapy i gameplay: Czyli to co najważniejsze.
Great Wall - Dużo miejsc gdzie mogła by się schować piechota. Na większych mapach pojawiają się też czołgi i APCe, które jednak mają dość ograniczone pole manewru. IMO na większy mapach za dużo jest sprzętu. Rozgrywka była by fajniejsza gdyby sprzętu pancernego wcale na tej mapie nie było. Mogła by to być fajna mapka infantry.
To nie miejsce na szczegółowe recenzje i mi się nie chce takiej tworzyć, zatem obie pozostałe mapy opiszę razem. Mi się bardzo podobają. MASA sprzętu. Na Smoke Screen 32 na starcie pojawiają cztery czołgi, dwie szturmowe hele, dwa myśliwce i jakiś sprzęt AA. Na kolejnych flagach dochodzą następne czołgi i AA. Teren jest górzysty, ale ukształtowany w taki sposób że jest dużo przestrzeni pozwalających na pojedynki pancerne na naprawdę duży dystans. Taraba Querry (czy jak to się pisze) podobnie. Dużo sprzętu i duże otwarte tereny. Mało na tej mapie grałem dlatego tak ogólnikowo.
Na tych dwóch mapach to sprzęt się liczy. Więc z nowymi giwerami sobie pobiegać i pofragować nie za bardzo można. Bardzo sympatycznie się gra na tych mapach.
Graficznie Great Wall nie wnosi żadnej reweli za to dwie mapy pancerne bardzo mi się podobają. Wyglądają jakoś tak ładniej od map z podstawki. Spadku wydajności nie zaobserwowano :mrgreen:
Nie wiem czemu nowy dodatek nazywają Armed Fury i tak trąbią że w końcu mapki pancerne itd. itp. Armed fury jest już na dwóch mapach z EF.
Podsumowując booster nie jest IMO wart 50zł. Takie pieniądze warte były może EF i AF w jednym ale nie jeden booster. Żałować zakupu nie żałuję. Jest miłą odmianą po mapach z podstawki, zachowując jednocześnie jej klimat – czego nie było w Syfie. Jeśli od tych 50 zeta nie zbiedniejecie to kupcie. Żałować nie będziecie. Ale jeśli jest to dla was znaczący wydatek, a mapy z podstawki wam się nie znudziły, to nie ma co się napalać.

Tytuł:
PostNapisane: 25 mar 2006, 21:13 

W Warszawie na gieldzie komputerowej przy Stodole juz jest po 40 zeta.
Ale ja jako wykwalifikowana przekupa utargowalem 1 zł. wiec zaplacilem 39 zeta. :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 25 mar 2006, 22:06 

Oryginał? W pełni działający oryginał?

Tytuł:
PostNapisane: 25 mar 2006, 22:38 

Pewnie tak.
Ja dość często tam bywam i zawsze można kupić gry lub sprzęt kilka (kilkanaście) złotych taniej.
Ceny sprzętu są niższe niż te z Allegro.

Tytuł:
PostNapisane: 25 mar 2006, 22:41 

pasqdnick napisał(a):

Nie...przecież za 39zł kupisz piracką wersje EF :lol:
Tak swoją drogą w Empiku (Poznań) EF jest za 49.99 zł ;)

Tytuł:
PostNapisane: 25 mar 2006, 22:55 

TomekDeF napisał(a):
pasqdnick napisał(a):

Nie...przecież za 39zł kupisz piracką wersje EF :lol:
Tak swoją drogą w Empiku (Poznań) EF jest za 49.99 zł ;)

Rozumiem że to ironia? Pirata za 10zł taniej tylko kretyn by kupował.

Tytuł:
PostNapisane: 26 mar 2006, 01:49 

hmmm
w piątek nabyłem EF za 49,90zł w EMPIKu w arkadii w Warszawie
przeżyłem małe zdziwko zakładając sobie EA Account bowiem stwierdzili że nazwy "Kolec" i "Khav" są już zarejestrowane (a jednoczenie przypominajka haseł twierdziła że niemają takich kont)
reszta bez kłopotu
anyway

pograłem z 2 godziny na nowych mapkach i tak

Operation Smoke Screen - bardzo ładna mapka i całkiem grywalna, czołgi się kłębią całymi stadami, a do samolotu lub heli stoją jeszcze większe kolejki niż były za czasów 1.12 czy 1.03

w wyniku silnego nagromadzenia broni ppanc czołg wcale nie gwarantuje długiego życia (zdazało mi się dostać 2 kulki od wrogich pancerów i dodatkowo srawa w tyłek w przeciągu około 2s)
pomimo iż na servie 64-slotowym zarzucona była mapa 32-jka to piechota i tak robiła ylko i wyłącznie za mięso armatnie i miała znikomy wpływ

Tabara Quarry - płaska mapa w klimatach pustkowia irackiego, na której też jest trochę sprzętu - tutaj czołgom o wiele łatwiej się kosi piechotę a samolotom o wiele łatwiej kosi czołgi
dość ładna ale krótko w nią grałem więc niebędę się rozpisywał

The Great Wall - zupełnie inaczej ją sobie wyobrażałem, pomimo że jest to teoretycznie mapka piechociarska to niepodeszła mi specjalnie
APC czasami może służyć za prawdziwą maszynę do zabijania bowiem większość osób usilnie biega jako snajperzy i myśli że strasznie nakoszą siedząc w wierzyczkach na murze
niestety miałm dzisiaj nieprzyjemność grać w takim debilnym teamie :x
mapka przypomina średniowieczny zamek bowiem jej centrum to taki prostokąt zrobiony z tytułowego muru a w środku jest chińska świątynia

co do nowych pojazdów
Eurofighter jest bardziej mułowaty od F15 (miałem okazję sobie porównać w trakciej jedenj rundy)
jak dla mnie totalne gówno i materiał na poprawkę w kolejnym patchu
gdyby zrobili mapkę gdzie ta maszyna zostałaby przeciwstawiona F35B czy J-10 to zapewne wzyscy by ją omijali szerokim łukiem

Eurocopter - jedyna metoda aby tym polatać to cierpliwe czekanie przez całą rundę jako snajper z M95 razem z innymi znajperami z M95, na miejscu spawnu cały czas trzymając wciśnięty klawisz "E" =]
ja spasuję

Leopard - niemiałem okazji w nim pojeździć

Challenger - ten czołg to kpina w żywe oczy, mogę się założyć żę EA specjalnie go wybrało :evil:
coprawda w użyciu sprawuje się lepiej od Abramsa bo "niezużywa" się sam podczas jazdy ale wygląda tragicznie ujowo, jest strasznie wysoki (T90 to przy nim jak maluch przy polonezie) a oprócz lufy po lewej stronie niewidać przodu czołgu nawet przy maksymalnym opuszczeniu lufy (co powoduje że jedynie ikonka czołgu na dole umozliwia rozeznanie jak jest obrucona wierza w stosunku do kadłuba)

nowa broń:
FAMAS - wygląda ujowo, w działaniu przypomina L85A2, mało konkretny celownik optyczny
SA80 - też wygląda ujowo(bardzo ujowo) i w działaniu też przypomina L85A2 (ciut mniej celny ale ciut silniejszy)
Benelli M4 - potencjalnie najmocniejszy shotgun w grze, obrażenia "pompki" amerykańskiej/chińskiej + tryb ognia saigi MECowskiej
HK 53A3 - wypisz wymaluj MP5-tka z ciut większym magazynkiem, zadające większe obrażenia (jest tyle ciekawych pukawek a oni wetkneli jeszcze raz ten sam model 3d :x)
HK21 - bardzo ładnie wygląda i ma przyjemny odgłos strzału, w działaniu sprawuje się jak ledwo zauważalnie słabsze i ledwo zauważalnie celniejsze RPK-74 (tak samo daje się snajpować "pojedyńczymi" strzałami co z PKMa)

takie są wstępne wrażenia

Tytuł:
PostNapisane: 26 mar 2006, 04:12 

W pełni zgadzam się z wcześniejszymi opiniami co do Eurofightera jest to lipny samolot który lata jak BH - przy skrętach jest strasznie wolny szczególnie na początku łuku. Z migiem ma małe szanse, a z j10 to nie ma nawet co porównywać. Poza tym wygląd pulpitu jest tragiczny, jedyne co jest dla mnie fajne w tym samolocie to wygląd zewnętrzny. Mapy są mimo wszystko bardzo małe i jak na takim lilipucie są 4 pojazdy plotnicze 4 samoloty to taki leszcz jak Eurofighter szybko zostaje odnaleziony i 2 rakiety w dupe.... Nie wiem jak wy ale ja odnoszę wrażenie że siły ue zwykle przegrywają- chciałem pograć trochę europejczykami i dostawaliśmy bęcki runda za rundą... ale w sumie nie grałem dużo w EF i może trafiłem na kiepski zespół.
I jeszcze cytat z manuala do EF: "Europejski myśliwec... ...posiada działko kalibru 27mm, a także cztery rakiety dalekiego i dwie krótkiego zasięgu przeznaczone do niszczenia celów w powietrzu. Podczas nalotów na cele naziemne myśliwiec jest wyposażony w rakiety przeciwpancerne - trzy pod każdym skrzydłem i jedną pod kadłubem - a także w pociski kierowane laserem". Powiem wam, że po przeczytaniu czegoś takiego myślałem że będzie to najskuteczniejsza broń w bfie a tutaj taki klops...

Tytuł:
PostNapisane: 26 mar 2006, 09:57 

pasqdnick napisał(a):

Tak na zdrowy rosadek to jak myslisz ze wydalem 10 zeta mniej na pirata niz zaplacilbym za orginal np. w Empiku ?

Tytuł:
PostNapisane: 26 mar 2006, 10:23 

Znam ludzi co kupowali pirata Painkillera za 20zl ... :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 26 mar 2006, 10:24 

Lailonn napisał(a):
Znam ludzi co kupowali pirata Painkillera za 20zl ... :shock:

Buchchachacha obie czesci kupilem w magazynie PLAY po 20 zeta :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 26 mar 2006, 11:09 

Fireworkss napisał(a):
pasqdnick napisał(a):

Tak na zdrowy rosadek to jak myslisz ze wydalem 10 zeta mniej na pirata niz zaplacilbym za orginal np. w Empiku ?

To miała być iroinia ale zapmniałem emota dodać :twisted:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 174 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2