Teraz jest 5 mar 2025, 20:25

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 160 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 2 lip 2007, 12:48 

Ludzie, czy wy sie wstydzcie konfigow :twisted: ?? W innych krajach to nawet fora tworza aby sie chwalic jakiego sie ma :wink: .
I niech nasza polska ,,elyta" bf2 nie probuje mi kitów wciskać ze na defałcie graja :twisted: - no chyba ze tweaki(jesli wogole da sie w MP z nimi grac) wystarczaja :idea:

Co do cfg odnioslem takie wrazenie ze po tygodniu grania na nim on przestaje dzialac i powoduje ze sie gorzej gra :evil: takie moje odczucie :mrgreen:

I szczegolnie fragu gra na standardzie, hmm a sound.con pozmienial a jest to o wiele trudniejsze. A usersetting nigdy nie chcialo mu sie tak poprostu ? Napewno kiedys uzywał, tylko ze swoja wiedze na temat modyfikacji bf-a musi tylko on znac i jego kochani koledzy. Bo co bybyło gdyby ktos nagle byl lepszy od niego skillem, nieprawda :* ?

Jestem ciekawe, kto jeszcze z psiaprzyjaciół fraga bedzie go bronic na tym flame forum :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 2 lip 2007, 13:01 

Tak to jest z tymi ,,pr0'' :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 2 lip 2007, 13:07 

9/10 filmik dobry, tylko szkoda ze te paski są :)
Widac tez maly cfg ale skilla tobie nie brakuje :)

Tytuł:
PostNapisane: 2 lip 2007, 13:08 

Hahahahaha, litości. Super trudniejsze zmienienie audio.con jest - a JAK!. No bo jak tydzień grasz na cfg- to to taki trial w ogóle jest. Po tygodniu rzeczywiście przestaje działać, trzeba wykupić full version .

Tytuł:
PostNapisane: 2 lip 2007, 13:13 

morthag napisał(a):
Pan_Cyferka napisał(a):
Bardzo ładne FM. Żal jedynie, że wszyscy kręcicie te wasze filmy grając medykami i wszystkie kręcone są na Karkandzie. Ileż bym dał za obejrzenie dobrego FM, w którym roli głównej nie gra medyk, a np. grenadier lub mechanik wymiatający z pompką, w dodatku na mapie plenerowej, a nie miejskiej.

No latanie z pompka po zatarze to byloby cos :lol:

wiesz gizmo zrobil "cos" podobnego tylko bylo to na dalianie ;)

Tytuł:
PostNapisane: 2 lip 2007, 13:14 

ZiZu napisał(a):
Ludzie, czy wy sie wstydzcie konfigow :twisted: ?? W innych krajach to nawet fora tworza aby sie chwalic jakiego sie ma :wink: .
I niech nasza polska ,,elyta" bf2 nie probuje mi kitów wciskać ze na defałcie graja :twisted: - no chyba ze tweaki(jesli wogole da sie w MP z nimi grac) wystarczaja :idea:

Kilka postów temu prosiłem, żebyś następnym razem się zastanowił kilka razy, zanim coś napiszesz, widać, że to też do Ciebie nie dotarło. Współczuję.
I osobiście naprawdę nie boję się z Tobą grać na mojej komórce, a Ty z uberpro hackami i tweakami :roll: Po prostu ani ja, ani Fragu nie mamy do tego podstaw...

Tytuł:
PostNapisane: 2 lip 2007, 13:34 

Uch moj pr0mastahu całuje cie w twoje stópki uch ach och :roll:
Jakos nic na swoja obrone nic nie macie, no trudno :lol:
Tylko dziwi mnie rzecz ze za wszelka cene nie chcesz powiedziec ze urzywasz/ałeś konfiga (sound,usersetting i inne). A na tym FM widac ze wydziela sie znaczna ilosc dustu, a na standardzie bardzo rzadko to sie zdaza. cia0 :mrgreen:

PS Hedziuu te twoje posty sa załosne, myslisz ze sie poplacze ? Przeraze ? Zaczne sie bac ? I mnie nie sprowokujesz :omg:, wymys cos lepszego x)

Tytuł:
PostNapisane: 2 lip 2007, 13:44 

Moje posty są żałosne? Może powinniśmy znaleźć kogoś neutralnego, kto jest w stanie stwierdzić, czyje :) Nie mam zamiaru Cię sprowokować, no bo niby po co? Po prostu stwierdzam, że zwykły szacunek do ludzi, z którymi konwersujesz wymaga zdobycia podstawowych informacji na temat dyskusji, bo i naczej ona nie ma sensu. Napisałem Ci mojego configa, to Ci nadal nie wystarcza? Nie wiem, czego jeszcze oczekujesz. FragMaster wyraźnie napisał, że na początku grał na moim, później na Defaulcie, więc czego jeszcze chcesz? Ah no tak... Sound.con, nie ma sprawy, bardzo proszę:

Kod:
rem ** Custom **
sound.masterVolume 1.0

rem ** Balance between 2d and 3d samples.
sound.setProperty "balance2d3d-default" 1.0
sound.setProperty "balance2d3d-eax" 1.0

rem ** Reverb and obstruction
vars.set sound-maxreverb 3
vars.set sound-reverb-steepness 1
vars.set sound-raylength 17

rem ** Obstruction when angle between listener, source and obstructing object
rem ** is 0 degrees
vars.set sound-obstruction-max 1.0
rem ** Size of listener's obstruction sphere
vars.set sound-listener-radius 0.15
rem ** Size of obstructing object (inserted at obstruction point)
vars.set sound-obstruction-radius 5

rem ** Ambient sound properties
sound.setProperty ambient-fade-time 1.3
sound.setProperty ambient-forced-fade-time 0.7
sound.setProperty ambient-indoor-obstruction 0
sound.setProperty ambient-indoor-obstruction-speed 0.08

rem ** Air absorption.
sound.setProperty airabsorption-eax-mindistance 40
sound.setProperty airabsorption-eax-maxdistance 320

rem ** Setup tinnitus. First file is the "tinnitus" sample, the second
rem ** file is the man down sample.
sound.tinnitusSetup "Common/Sound/tinnitus.wav,Common/Sound/man_down_state.wav" 1 2 4 0.88

rem ** Wind sound
ObjectTemplate.create Sound S_Wind
ObjectTemplate.lowSamples 0
ObjectTemplate.soundFilename "Objects/Soldiers/Common/Sound/soldier_wind_loop.wav"
ObjectTemplate.loopCount 0
ObjectTemplate.is3dSound 0
ObjectTemplate.stopType 0
ObjectTemplate.volume 1
ObjectTemplate.reverbLevel 0
ObjectTemplate.volumeEnvelope 0/1/0/1/0/2/0.15/0/0/1/1/0/

sound.windSetup S_Wind 30.0

rem ** Factor of explosion radius that triggers the tinnitus effect
vars.set sound-tinnitus-range 0.0

rem ** Early sample prioritization
sound.setProperty prio-k-frontback 0
sound.setProperty prio-k-rightleft 0
sound.setProperty prio-k-age 0.5
sound.setProperty prio-age-only-distance 5
sound.setProperty prio-k-distance 1.0

rem ** Distance delay
rem ** Shortest distance from listener where distance delay will be applied
sound.setProperty distance-delay-threshold 5
rem ** Delay multiplier (1 means 1/300 s/m)
sound.setProperty distance-delay-factor 1

rem ** The linear gain where playing sounds get a negative bias in the
rem ** priority. They may also be muted.
sound.setProperty max-distance-cutoff 0.015

rem ** Doppler effect. Realistic doppler effect factor is 1
sound.dopplerEffect 1

rem ** Number of MB we require from the OpenAL provider. Some native drivers
rem ** can't always give us that (Creative).
sound.setProperty required-buffer-size 90

p.s. chyba temat należy zamknąć, bo do niczego innego poza dalszym /flejmem/ nie prowadzi, ale to tylko moja prywatna opinia... nie wiem, co na to moderatorzy :)

Tytuł:
PostNapisane: 2 lip 2007, 13:56 

Czekajcie - zaraz wkleję fajną rozmowę. Tylko kawę skończę :wink:

EDIT:
Albo i nie wkleję, bo panowie z evenbalance ją usunęli. Szkoda - było by śmiesznie :lol:

Ostatnio edytowano 2 lip 2007, 14:01 przez jason.paury, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 2 lip 2007, 13:56 

Na tym FM fragu grał na twoim cfg, bo widac dusty ... :P
I niczego nie oczekuje. Wkurza mnie zachowanie pr0 sceny bf2 w polsce. Oni nigdy nie miali cfg, nigdy nie widziei tego na oczy itepe itede ...
A sound con nie chce, bo google nie boli.
PS Chce aby w polsce nie bylo ,,grupy trzymajach wladze". Chciałbym, zeby kazdy mogl wiedziec jakiego cfg urzywacie, a nie tylko twoi pr0 kumple, psiaprzyjaciółki itp.
I czemu nie chcecie sie dzielic swoja wiedza o konfiguracji bf2 ? Nie mow mi sie sie nie boisz ze ktos cie w skillu przegoni ... a moze poprostu przestaniesz byc slawny i szanowany ? Pewnie dlatego twoi koledzy Cie lubia ... za twoje wybuchowe mieszanki w folderze ,, Battlefield 2" ??
Pewnie powiesz ze sie nieznam... bo w twojej grupie nie jestem :twisted:

PS PO co zamykac ... przeciez moze za chwile bedziemy mieli rewolucje na polskiej scenie bfa :D Oby tak dalej X)

Tytuł:
PostNapisane: 2 lip 2007, 14:03 

jason.paury napisał(a):
Albo i nie wkleję, bo panowie z evenbalance ją usunęli. Szkoda - było by śmiesznie :lol:

Mozesz przynajmniej opisac ta sytuacje. Juz mam chrapke na ta rozmowe :D

Tytuł:
PostNapisane: 2 lip 2007, 14:08 

Po co? I tak do niczego ta konwersacja by nie doprowadziła, bo nie mam dowodów i na tym by się skończyło. Lepiej w ogóle nie zaczynać...

Tytuł:
PostNapisane: 2 lip 2007, 14:18 

Ludzie to jest topic o Fmie Fragmastera a nie kolejny temat o conifgach, zluzujcie poslady a nie bedziecie sie klocic kto ile zabil i kto ma configa itp . :P

Tytuł:
PostNapisane: 2 lip 2007, 14:43 

ZiZu napisał(a):
Na tym FM fragu grał na twoim cfg, bo widac dusty ... :P
I niczego nie oczekuje. Wkurza mnie zachowanie pr0 sceny bf2 w polsce. Oni nigdy nie miali cfg, nigdy nie widziei tego na oczy itepe itede ...
A sound con nie chce, bo google nie boli.
PS Chce aby w polsce nie bylo ,,grupy trzymajach wladze". Chciałbym, zeby kazdy mogl wiedziec jakiego cfg urzywacie, a nie tylko twoi pr0 kumple, psiaprzyjaciółki itp.
I czemu nie chcecie sie dzielic swoja wiedza o konfiguracji bf2 ? Nie mow mi sie sie nie boisz ze ktos cie w skillu przegoni ... a moze poprostu przestaniesz byc slawny i szanowany ? Pewnie dlatego twoi koledzy Cie lubia ... za twoje wybuchowe mieszanki w folderze ,, Battlefield 2" ??
Pewnie powiesz ze sie nieznam... bo w twojej grupie nie jestem :twisted:

PS PO co zamykac ... przeciez moze za chwile bedziemy mieli rewolucje na polskiej scenie bfa :D Oby tak dalej X)

Tia ja gram na defaulcie i tak samo się dymie jak na configach po prostu zmienny ping i lagujące serwery + wewnętrzne bugi gry, configów próbowałem i czasem wydawało się, że pomagają, a czasem, że przeszkadzają generalnie najlepszy jest default i jak czytam posty ludzi, którzy twierdzą że config wygrywa pojedynki 1na1 to śmiać mi się chce zacznijcie myśleć w czasie gry i pograjcie tyle co doświadczeni greacze i nie móie tu o serwerach typu NSZ czy DT. Jak ktoś zagra tyle oficjalnych meczy/sparingów/gatherów co najlepsi gracze to może nabierze trochę doświadczenia i skilla i sam wyciągnie wnioski.

A co się tyczy Fraga to zawsze uważałem go za bardzo dobrego gracza i wiele się od niego nauczyłem grając z nim setki meczy pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 2 lip 2007, 14:48 

ZiZu napisał(a):
I czemu nie chcecie sie dzielic swoja wiedza o konfiguracji bf2 ? Nie mow mi sie sie nie boisz ze ktos cie w skillu przegoni

CZy nie zauwazyliscie ze cfg wcale nie równa sie skill?
Jezeli masz koślawe łapy i nie umiesz strzelac to nawet najlepszy cfg ci nie pomoże. Jezu za trudne by zrozumieć? No ale lepiej miec wlasna porabana wizje gry. Co do cfg mam taki jak headshot a sound.con mam troszke bardziej zmodyfikowany i sie nie chwale (wcale ;) ).

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 160 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2