Teraz jest 5 gru 2024, 04:17

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 14 cze 2005, 16:38 
Moderator forum

Grałem troszkę snajperem i mam mieszane uczucia. Rzeczywiście jego broń jest słaba, jednak nie tragiczna. Łatwo da się nauczyć poprawki jaką trzeba brać do biegających ludzi. Jednak walenie do piechoty to marnowane snajpera - należy polować na commanderów (tak jak w realu - snajperzy nie tracili ammo na pieszych tylko polowali na oficerów). Poza tym dobrze ulokowany snajper jest postrachem obsługi rakiet AA. Gość leżący na dźwigu jest w stanie ściągać obsługę prawie wszystkich AA. Musi jedynie pamiętać o paraboli lotu pocisku.

Tytuł:
PostNapisane: 14 cze 2005, 18:01 

a skąd wiadomo, że dany koleś to commander? widać to? bo u swojaka widać. ale u obcego to raczej chyba nie.
ale wiem, jak to ominąć. pozabijac wszystkich ;)

Tytuł:
PostNapisane: 14 cze 2005, 18:20 
Moderator forum

Za to z M95 po odblokowaniu broni - jeden head i po kolesiu, więc zaczekajcie aż pogrzebiecie całkowicie snajperów w BF2.

Supportowe karabiny są w cale niezłe - wymagają tylko dobrego ulokowania, pozycji leżącej i niezbyt dużej odległości. Strzelanie z tego nie jest proste i jak ktoś wali auto do wszystkiego w zasięgu wzroku, to niech się nie dziwi że nie trafia. Krótka seria lub dwie - puszczona od jajek w góre jest w stanie powalić najcięższe klasy.

A poza tym pamiętacie bronie w NAMie na początku? Tu jest i tak o niebo lepiej.

Tytuł:
PostNapisane: 14 cze 2005, 19:17 

Myśle ,że sniper w BF2 został troche zgnębiony, już żadna radość strzelać z takiej sniperki , by było spoko gdy by chociaż była z klimatów 1942 ,ale co zrobić, juz heady tak nie cieszą jak w classicu hehe ,a po za tym gierka jest nawet nawet niezła........................... :arrow: :wink: :arrow:

Tytuł:
PostNapisane: 14 cze 2005, 19:43 
Moderator forum

kriz napisał(a):
a skąd wiadomo, że dany koleś to commander? widać to? bo u swojaka widać. ale u obcego to raczej chyba nie.
ale wiem, jak to ominąć. pozabijac wszystkich ;)

Zwykle commander (chodzi mi o leadera teamu, nie tego commandera co rzyca arty itp.) nie włazi na flagę tylko trzyma się w oddaleniu, a wokół niego regularnie spawnują się wojacy. Da się to zobaczyć.

Tytuł:
PostNapisane: 14 cze 2005, 19:58 

juz w vietnamie trafienie 2/3 razy było wyzwanie wiec kwestie snajpera lepiej pozostawic bez komentarza i modlic sie by to poprawiono w patchu

Tytuł:
PostNapisane: 14 cze 2005, 20:12 

Repulse napisał(a):
juz w vietnamie trafienie 2/3 razy było wyzwanie wiec kwestie snajpera lepiej pozostawic bez komentarza i modlic sie by to poprawiono w patchu

Z tego co się zdążyłem zorientować w patchu powinno być poprawionych sporo rzeczy. Mam nadzieję że pełna wersja nie będzie miała tylu dziur co demo.

Tytuł:
PostNapisane: 14 cze 2005, 23:02 

Mnie zadowoli zwiększenie zooma przynajmniej do 8x i zrobienie hitboxa na głowie 1 strzałowego czyli strzał w głowe i trup. Nie często te ich kevlarowe hełmofony wytrzumuja strzał snajpera w głowe.

Tytuł:
PostNapisane: 14 cze 2005, 23:04 

Cóż... Pan Szmata jest jedyny na swiecie i nie ma drugiego...

Tytuł:
PostNapisane: 14 cze 2005, 23:19 

Faktycznie snajperka w tej grze to jakaś pomyłka (chodzi o M24 i SVD - ta jest troche lepsza bo szybko strzelna)
Ale z kolei M95 po odblokowaniu potrafi zrobić sporo zamieszania. Ostatnio (grajac na buildzie) z tej snajperki można spokojnie zabić pilota heli przez szybe.
Jednak nadal wydaje mi sie ze snajper na klanowkach bedzie malo oblegany.

Tytuł:
PostNapisane: 15 cze 2005, 00:36 

imho dobrze ustawiony snajper to rzeznik. nie musi przeciez zabic wszystkich biegnacych przeciwnikow, niech sprowadzi polowe z nich na 50%hp. niech ktos tak zrobi medykiem to hmmm.

to samo tyczy sie supporta/assaulta, apropos ktorych czytuje ciagle narzekania. jezeli tylko w przeciwnym teamie znajdzie sie ktos, kto ma opanowane strzelania z granatnika na poziomie 1 shot - 1 kill, to zaraz klasa stanie sie podstawa teamu. dobrze ustawiony support to totalny rzeznik, ale nalezy pamietac, ze zadna klasa nie jest tu samowystarczalna.

w grach, przez ktore sie przewinalem najczesciej wygladalo to tak, ze wszyscy psioczyli na cos, czego poprostu nie umieli opanowac. potem ktos rozpracowywal dana bron/klase/whatever i zaraz wszyscy zmieniali zdanie i owo cos stawalo sie jedna z wazniejszych rzeczy w grze.

Tytuł:
PostNapisane: 15 cze 2005, 00:58 

Tak no fajnie tylko, że np w bf1942 jako snajper byłem w stanie wspomagac swoj team przy zdobwywaniu flag etc. nie jednokrotnie ratujac zycie graczom z mojego teamu gdy ktos chcial ich zajsc i będąc przy tym na tyle daleko zeby sie nie narazic na zdjecie przez goscia z karabinem zwykłym. Tutaj można tylko kampic przy własnej fladze i czekac na kogos kto wysiadzie z pojazdu albo dajboże przybiegnie na piechote. Trzeba to robic z odległości mniejszej od 100m a to już troche przegięcie.

Tytuł:
PostNapisane: 15 cze 2005, 01:01 

jeszcze udalo mi sie to wygrzebac

http://www.digitalsoftware.se/

sadze, ze nie bedzie tak zle jak to naprawia. na pocieszenie powiem tylko tyle, ze enemy territory 2 lata po wydaniu ma wiecej major bugow niz demo bf2 :)

Tytuł:
PostNapisane: 15 cze 2005, 03:49 
Oldboy Battlefield.pl

dzis widzialem bardzo dziwna zecz/... facet nawywalal na ziemie wiele apteczek - tak na oko z 10? i dolownie byl nie do zdjecia z dzialka cobry!! :shock:
:roll:

Tytuł:
PostNapisane: 15 cze 2005, 09:32 

Potwierdzam to ze snajpa jest lekko dupowata lepsza byla w 42 :).
Z dzwigu nie bylem wstanie sciagnac goscia z hotelu :(.
A kilkukrotne pojedynki z Metkiem trwaly dosyc dlugo.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2