Teraz jest 27 lip 2025, 23:25

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 1 lip 2005, 21:17 

Obrazek
Serw na 12 minut, wiec to jest po minucie i 40 sekundach :>

Tytuł:
PostNapisane: 12 lip 2005, 20:09 

na ostatnim obrazku widac jedno z głupszych zachowan jakie mogłem zaobserwowac grając w demo tzn.zmasowany atak na bazę, której nie można przejąc, w czasie gdy inne bazy pozostają pod kontrolą przeciwnika. wystarczy że przeciwnik zmieni spawnpoint na inny i przejmuje kontrolę nad sytuacją. (wynik wcale rewelacyjny biorąc pod uwagę żę amerykanie mają przewagę 20 pkt. na starcie)
drugim niezbyt mądrym zachowaniem grających po stronie marines jest to że większośc rozpoczyna rozgrywkę na lotniskowcu i zanim sie zapakują do helikopterów i dolecą na niejsce to ich bazy już przejmuje przeciwnik, a ci co sie nie załapią na transport stoją lub głupio podskakują.

Tytuł:
PostNapisane: 12 lip 2005, 20:12 

Takich gości najlepiej jest podwoziem samolotu potraktować :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 12 lip 2005, 20:17 

Ale nie swoim, bo punkty ujemne...

Tytuł:
PostNapisane: 13 lip 2005, 00:14 

Ehhh, co ja bym dał aby być na miejscu tego SpecOpsa i na nierankingowym serwerze. 2 x C4 i byłby genialny screen na forum :lol: :lol: :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 13 lip 2005, 09:38 

jurek76 napisał(a):
na ostatnim obrazku widac jedno z głupszych zachowan jakie mogłem zaobserwowac grając w demo tzn.zmasowany atak na bazę, której nie można przejąc, w czasie gdy inne bazy pozostają pod kontrolą przeciwnika. wystarczy że przeciwnik zmieni spawnpoint na inny i przejmuje kontrolę nad sytuacją. (wynik wcale rewelacyjny biorąc pod uwagę żę amerykanie mają przewagę 20 pkt. na starcie)
drugim niezbyt mądrym zachowaniem grających po stronie marines jest to że większośc rozpoczyna rozgrywkę na lotniskowcu i zanim sie zapakują do helikopterów i dolecą na niejsce to ich bazy już przejmuje przeciwnik, a ci co sie nie załapią na transport stoją lub głupio podskakują.

Heh widocznie chcieli sprawdzić co mozna zrobić z przekreśloną flagą. Sam tez jako noobie tylko domyslałem się: tam się nie pchaj - nie masz po co. Znaleźenie opdpowiedzi na pytanie co znaczy to kółeczko z krzyżykiem zajęło mi raptem 2-3 min. Oczywiście IMO taktyka ataku a raczej blokady takiej bazy jest jedną ze skuteczniejszych w przypadku gdy wszytkie bazy sa nasze. Choć w odwodzie trzeba zostawić kilku wyjadaczy - zawsze gdzieś tam możne znaleźć sie jakis agent albo co gorsza dowódca druzyny.
Co do lotniskowca ( jedyny SP ) - tu to ja sie wku... strasznie. A wkurzyło mnie zachowanie tzw wyjadaczy. Pokład zajmuje troszkę miejsca i trzeba miec czas na dobiegnięcie do heli. Tymczasem taki wyjadacz włazi do heli i nie czeka na nikogo - odfruwa sobie w najlepsze - nie pomaga >>need transport<<. Więc co mam robić - kręce sie po pokladzie i czekam na transport - wpław sorry ( nie wiem nawet czy dzielny wojak potrafi pływac w słonej wodzie ) Może jest tam gdzieś zejście na dół do pływających środków transportu. Ale jak do tej pory żaden master of battlefield 2 nie krzyknął za mną i nie poprowadził nas na dół. Musze odpalić grę solo i sam poszukać.

Tytuł:
PostNapisane: 13 lip 2005, 10:05 

PavloZ napisał(a):
wpław sorry ( nie wiem nawet czy dzielny wojak potrafi pływac w słonej wodzie)

Umie.

PavloZ napisał(a):
Może jest tam gdzieś zejście na dół do pływających środków transportu. Ale jak do tej pory żaden master of battlefield 2 nie krzyknął za mną i nie poprowadził nas na dół. Musze odpalić grę solo i sam poszukać.

Na lotniskowcu są 2 kropki. Spawnuj z tej drugiej.

i zwisa mi to.

Tytuł:
PostNapisane: 13 lip 2005, 10:12 

PavloZ---> zespawnuj się z tej drugiej i zamiast włazić do łodzi to biegnij na pokład jednymi z drzwi po drugiej stronie - będziesz znał drogę jakby co (gdybyś się arabskim spec opsem zaplątał np. :P)

Tytuł:
PostNapisane: 13 lip 2005, 11:34 

PavloZ napisał(a):
Może jest tam gdzieś zejście na dół do pływających środków transportu. Ale jak do tej pory żaden master of battlefield 2 nie krzyknął za mną i nie poprowadził nas na dół. Musze odpalić grę solo i sam poszukać.

Koło ogonów śmigłowców są drabinki (2 czy 3) schodząc po właściwej schodzisz jeden poziom niżej, a na burcie lotniskowca są otwarte drzwi do wnętrza lotniskowca. Idąc cały czas w dół dochodzisz do dwóch łodzi motorowych. Nie można się zgubić.

Droga alternatywna - skok ze spadochronem z rufy lotniskowca, odwracasz się o 180* i voila :)

Tytuł:
PostNapisane: 13 lip 2005, 20:23 

Ja miałem podobnie w demie, ale w drugą stronę. Spawnowałem się cały czas pod pokładem i się wk******em, że muszę biegać za każdym razem na górę i dopiero potem się kapnąłem, że można przecież się zespawnować na pokładzie :oops: :oops: !

Tytuł: spawnkill
PostNapisane: 13 lip 2005, 23:21 

tia raz jakiś palant podjechał czołgiem na nasz respawn i każdy kto sie odradzał obrywał pociskem po ryju ,szkoda że twórcy nieprzewidzieli takich lamerów i niedali chwilowej "tarczy" po odrodzeniu

Tytuł:
PostNapisane: 14 lip 2005, 00:28 

Moze twórcy sa masochistami :twisted:
Ale i tak za te klopoty z B2 zje ich SZATAN :twisted: :wink:

Tytuł: Re: spawnkill
PostNapisane: 14 lip 2005, 03:15 

nom4k napisał(a):
tia raz jakiś palant podjechał czołgiem na nasz respawn i każdy kto sie odradzał obrywał pociskem po ryju ,szkoda że twórcy nieprzewidzieli takich lamerów i niedali chwilowej "tarczy" po odrodzeniu

taki urok tej gry:) też miałem dziś taką sytuację - Clean Sweep, gram engiem MEC, oczywiście biorę czołg z głównej bazy - i tak z 5 razy co wziąłem czołg, to podlatywał F-15 i bęc, dostawałem czapkę:( w końcu jakoś wyjechałem i zacząłem fragować, ale nerwy mi szuja zszarpał... na następnej mapie się odegrałem, na FuShe Pass nie ma samolotów, koleś latał Cobrą, trzy razy go z czołgu zestrzeliłem:P miał za swoje :)

PostNapisane: 14 lip 2005, 09:36 

nom4k napisał(a):

Dlaczego od razu palant i lamka ? Może grał dla druzyny a nie dla statsów.
Jak CP jest zdobywalny to całkiem niezła taktyka. Ja sam tak kilka razy robiłem. Podjeżdżałem blokowałem przeciwnika a w tym samym czasie reszta druzyny zdobywała flagę. Gorzej jak podjadę a moje kochane głupki z zespołu nawet nie pomyślą iz ich osłaniam tylko biegną sobie radośnie gdzies dalej, nie mysląc o przejęciu tego pointa.
Przciez jak wyjdę z czołgu i zbliże sie na tyle do flagi aby ja przejmować to zaraz jakiś wróg wykorzysta okazje sam wlezie do tanka i mnie załatwi.

Tarcza przy odrodzeniu - hehe dobre - to nie ten typ gier. To jest gra zespołowa.. Tylko jakoś większość ludzi nie potrafi tego zrozumieć i gra tak jak w Unreal Tournament lub HL2 - tylko dla siebie.
Przy dobrze zoorganizowanej druzynie przynajmniej jedna baza nie może zostać bez przyzwoitej obrony. Respawn broniony i osłaniany ogniem jest dużo bezpieczniejszy.

Ostatnio edytowano 14 lip 2005, 09:47 przez PavloZ, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 14 lip 2005, 09:45 

PavloZ napisał(a):
Przciez jak wyjdę z czołgu i zbliże sie na tyle do flagi aby ja przejmować to zaraz jakiś wróg wykorzysta okazje sam wlezie do tanka i mnie załatwi.

A po co wychodzisz z czołgu?? Podjedź nim pod flagę i bądź czujny... :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2