Teraz jest 15 maja 2025, 00:52

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 24 lip 2005, 14:23 

_XENA_ napisał(a):
A w wolnych chwilach robić naleśniki z sosem malinowym...

Tak na prawde pilot zwukle jest tak zajęty, że na nic nie ma czasu. Nawet pilot Blackhawka w zawisie nad flagą. Zaś skorzystanie z FreeLook znaczy utrata/oddanie sterowania nad maszyną panu przypadkowi. Jeżeli heli wisiał idealnie - nic się nie stanie. Jeżeli nie - gleba. Ja wisząc w śmigłowcu non stop muszę "pracować" joy-em by nie starcić panowania nad nim.

A dupa... Pilot ma wytarczająco dużo czasu na to aby swobodnie korzystać z freelooka i raportowania czy korzystania z komend/rozkazów. Oczywiście mówię tu o dobrym pilocie. Korzystanie z Freelooka nie oznacza utraty kontroli nad helikopterem, tym bardziej iż BH jest na tyle sterowną maszyną, świetnie utrzymującą się w powietrzu przez długi czas bez pilota. Momentami byłem na tyle zdesperowany że pilotowałem BH i waliłem z minigun'ów jednocześnie ubijając kilku biednych piechórów, kwestia dobrego i szybkiego ustawienia helikoptera.

Tytuł:
PostNapisane: 24 lip 2005, 15:10 

Hmmm ja kiedyś postawiłem BlackHawka w miejscu (w powietrzu) na Mashtuur City, poszedłem się czegoś napić, wróciłem, a moi gunnerzy ubili w tym czasie ze 20 osób :lol: Przyszedłem i polecieliśmy dalej :wink:

Tak więc zawisy w śmigłowcach w BF2 są bardzo łatwe, zupełnie inaczej, niż w DC :)

Tytuł:
PostNapisane: 24 lip 2005, 15:34 

Faktycznie troche za proste sie latanie smiglowcem w BF2 zrobilo. Zawis to zaden problem, ladowanie to samo. Troche przesadzili z oporem powietrza. Rozumiem ze gdy wirnik nie jest pod katem ustawiony to sie smiglowiec zatrzyma ale bez przesady. Tutaj smiglowce sie zachowuja jakby plywaly nie lataly. Bardziej mi sie mechanika lotu z vietnama podobala (moze dla tego ze on pierwszy byl i sentyment zostaje).

Tytuł:
PostNapisane: 24 lip 2005, 17:59 

ooo, widze ze bf2 - Airforces znowu górą^^ stary dobry 1942 sie przypomina, chlip :wink:
czyli team z BH i Cobrą wygrywa wojne, ajjt? :)

Tytuł:
PostNapisane: 24 lip 2005, 19:16 

Wygrywa chociażby z innego powodu.

BH wyładowany ludźmi, który robi kurs nad "lameriadą" nie umiejącą go zestrzelić może zakończyć mecz przed czasem i upływem ticketów. Ot przejmuje wszystkie flagi, kosi tych co zostali i już.

Tytuł:
PostNapisane: 24 lip 2005, 23:40 

proyectpanda uwazasz, ze nasza forumowa ksiezniczka ;p nie umie poslugiwac sie joyem i lata na niskim poziomie? Heh zdarza sie...
prawda jest to co xena napisal. Pilot na joy'u musi bez przerwy gimnastykowac sie by panowac nad maszyna. Chociazby z powodu braku mozliwosci konfiguracji czulosci joy'a aktualnie 90% graczy woli mysz+klawierke do heli

Damu a idac tokiem twego gdybania to jesli q teamie jest dobry snajper to zabije cala obsluge heli+pilota a na dodatek spenetruje analnie biegajacych piechociarzy. Takie gdybanie nie ma sensu...

Tytuł:
PostNapisane: 24 lip 2005, 23:48 

No, a ile zajmuje przejecie takiemu BH flagi przez dach (chociazby hangaru na jednej z map), nawet gdy są ludzie pod spodem? 5 sekund max.

Tytuł:
PostNapisane: 24 lip 2005, 23:50 

a ile pozyja w nim ludzie jesli at wpusci przez drzwiczki rakiete do srodka? :P
Nie wiem dlaczego ale 90% dyskusji na tym forum zaklada, ze wroga nie ma lub jest ograniczony umyslowo...

Tytuł:
PostNapisane: 25 lip 2005, 01:10 

Bo tak niestety jest na publicznych serwerach?

No chyba, ze Ty masz jakies specjalne szczescie do wchodzenia na serwery gdzie sa tylko madrzy gracze, ktorzy wiedza kiedy sie zrespawnoac z AT na ktorej fladze...

Az normalnie dziekuje czasami ludziom, za to ze robili tak jak ja - gineli w bazie jako medycy czy ktokolwiek tam, respowali sie z AT pomagajac sobie nawzajem zestrzelic BH... Ale to sie nie zdarza bardzo czesto wiec...

Tytuł:
PostNapisane: 25 lip 2005, 06:29 

bogu dzieki ty 1 myslisz na ffa. reszta to lamy ;] nie zapominaj, ze ci wszyscy klan gamerzy tez grywaja ffa wiec nigdy sie praktycznie nie trafia na totalnie noob squad a 2-3 at styka...

Tytuł:
PostNapisane: 25 lip 2005, 09:14 

No jak widzę pozamykane squady z graczami klanowymi to też mi pasuje taki team. :)

Jednak dużo osób na FFA nie myśli, a to wykorzystują piloci BH.

Ja gdy tylko słyszę BH wsiadam do nabliższego czołgu i pokazuję głupiemu pilotowi, że nawet w BF2 lot pocisku ma znaczenie.

Już z 5 razy udało mi się zestrzelić lecącego BH z czołgu ;)
A jak fajnie spaaaaaaadały....

Tytuł:
PostNapisane: 25 lip 2005, 09:24 

Lailonn napisał(a):
prawda jest to co xena napisal. Pilot na joy'u musi bez przerwy gimnastykowac sie by panowac nad maszyna. Chociazby z powodu braku mozliwosci konfiguracji czulosci joy'a aktualnie 90% graczy woli mysz+klawierke do heli

Hmm dokladnie, latam na joyu, wlasnie mialem zapytac jak uzywac freelook podczas lotu by nie odrywac reki od joya (oczywscie przejscie ze sterowaniem na klawiature odpada)? Jakos sobie nie wyobrazam: prawa na joyu, lewa kontroluje przepustnice + moze korzystac z klawiatury ale noga mam sie rozgladac? Moze cos poradzicie?
Na joyu mam zbindowane wszystko co mi trzeba, ale nawet jak freelook zbinduje to i tak lewa reka do d.. sie rozglada. szkoda ze nie mozna tak jak w symulatorach joyem sie rozgladac - naciskam np 8 przycisk i joy sie zamienia w kamere. Z reszta mam tez FOV - jego tez sie nie da ustawic:( wiec wykorzystuje go jako widoki.

Tytuł:
PostNapisane: 25 lip 2005, 09:38 
Moderator forum

Lailonn napisał(a):
a ile pozyja w nim ludzie jesli at wpusci przez drzwiczki rakiete do srodka? :P
Nie wiem dlaczego ale 90% dyskusji na tym forum zaklada, ze wroga nie ma lub jest ograniczony umyslowo...

Goście po 30 minutach takiego naszego latania nauczyli się walić z granatnika assaulta do środka (ginęli wszyscy poza pilotem). Dlatego tesz trzeba było będąc nad flagą dalej manewrować (by nie ułatwiać im trafiania). Zaś trafienia w kadłub były mało dokuczliwe - 3 engów robiło swoje. Snajperzy zaś niewiele mogli zdziałąć gdy heli nie wisiał w miejscu.

Tytuł:
PostNapisane: 25 lip 2005, 14:08 

ale jesli dostales do srodka at/nada to juz tych engow nie masz ;p a prowadzacy chyba nie moze naprawiac swojego pojazdu bedac w nim wiec... ;] zdaje sobie sprawe, ze mozna tak wygrac z lamkami czy nie zgranym teamem ale jakby to tak cudowne bylo jak wy mowicie to zaden klan by inaczej nie robil na meczach bo po co skoro to taka super taktyka :D

Tytuł:
PostNapisane: 25 lip 2005, 17:31 
Moderator forum

True True - na razie raczej nie robi. Na meczach się zajmuje flagi "na stałe", a nie na chwilę. Takie zajęcie z heli stałe nie jest, bo wróg na ziemi jest i ją zaraz odbije. Zaś co do taktyk klanowych - W BFV spotykało się klany które tak zajmowały flagi, jednak były to słabiej bronione flagi które potem były obsadzane przez włąśnych ludzi (vide takna na Irwinga).

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2