Teraz jest 3 mar 2025, 23:51

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 30 lip 2005, 12:19 

Przeczytałem kawałek poradnika (jestem "szczęśliwym" użyszkodnikiem TEgoPSA :roll: ) i wniosek nasuwa mi się jeden - faktycznie dla graczy niezaznajomionych z BF'em zawiera on garść pożytecznych rad. Jest tylko jedno "ale" - grając w gierkę na servie uczysz się tych samych rzeczy w tempie 10x szybszym i efektywnym niż zanim przeczytasz, zrozumiesz i zapamietasz poradnik... Moja osobista rada: po prostu graj bo żaden poradnik tego nie zastąpi.

Ewentualnie poradnika można użyć kiedy nosisz się z zamiarem kupienia Bf'a albo rozpoczęcia gry "po sieci"... IMHO powstał on dlatego że gra stała się popularna i "GOL" zwietrzył okazję do przyciągniecia klienta...

Bo ta ropa nie jest moja"

Tytuł:
PostNapisane: 30 lip 2005, 15:57 

drapichrust7 napisał(a):
Trojnix ma racje - na podanej przez niego stronie neostrady cały poradnik jest dostępny za darmo.
Co prawda jestem użytkownikiem neostrady,ale nie musiałem się logować ani nic takiego. Wygląda więc na to, że poradnik jest tam ogólno dostępny dla wszystkich.

Tu się chyba mylisz. Jeśli nie jesteś użytkownikiem Neostrady to go sobie nie przeczytasz gdyż strona sprawdza z jakiego IP łączy się komp. Jeśli jest to IP Neostrady to Cię puści, jeśli nie to nie masz dostępu.

Tytuł:
PostNapisane: 30 lip 2005, 23:01 

Tak też podejrzewałem.
Swoją drogą jeśli to prawda, to sprytnie to obmyślili.

Tytuł:
PostNapisane: 31 lip 2005, 00:21 

UNIWERSALNY PORADNIK DO GRY BF2

1 - Wybierz se klase jakom chcesz groć. Na topie jest medyk i komandos. Każda klasa ma inne możliwości i taktykę gry.

2 - Naucz się obsługiwać wszystkie pojazdy. To na wielu mapach klucz do zwycięstwa. Nawet bohater nie zdziała dużo czołgiem, jeśłi w nic nie umie trafić.

3 - Zdobywaj flagi i zabijaj wrogów. Dużo flag, to większe możliwości dla twojej drużyny. Jak zabijesz wroga, to musi on się najpierw odrodzić, co zabiera mu czas. Im więcej flag ma jedna z drużyn, tym szybciej traci punkty druga drużyna.

4 - Bądź skuteczny. Jak widzisz wroga, to go zabij. To bardzo proste - celujesz i strzelasz. Dobierz broń do wroga. Nie marnuj wielkiej rakiety na jednego wroga... poczekaj na całą grupkę.

5 - Zacznij grę od zabijania botów. I tak się g... nauczysz, ale przynajmniej opanujesz sterowanie. I nie bedziesz zadawał ludziom gupich pytań "jak się startuje śmigłowcem?" i poznasz inne zasady gry.

6 - Nie wierz we wszystko co piszą ludzie w takich poradnikach.
Tylko życie może cię czegoś nauczyć. Swoje trzeba "odginąć"

:twisted:

Jak widać nie potrzeba 119 stron na uniwersalny poradnik... :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 31 lip 2005, 11:00 

Witam wszystkich graczy BF2. Jestem autorem poradnika na Gry-Online. No coz, niemilo widziec obelgi w stylu "poradnik jest gowniany". Jesli ktos ma dostep do niego, prosze najpierw przeczytac wstep. Tam wyraznie napisane jest do kogo kieruje poradnik, na co sie przyda. Prosze zauwazyc, ze najlepsze serwisy o grach (pokroju GameSpy i IGN) rowniez wypuscily poradniki do tej gry, przy czym nie moga one sie w zaden sposob rownac z tym z Gry-Online. Sa mniej obszerne i wlasciwe przepisuja wszystko z biednej instrukcji. Moj poradnik kieruje do graczy poczatkujacych, a nad jego napisaniem spedzilem grubo ponad 2 tygodnie grajac non stop i przelewajac sugestie nie tylko swoje, ale wielu graczy na wirtualny papier:) Nalezy rowniez pamietac, ze BF 2 to nie jest typowa gra. Wedle wszelkich obliczen starczy ona na mniej wiecej 3-4 lata ciaglej gry (jesli ktos chce zdobywac wszystkie medale i odznaczenia). Nie ma tutaj bossow. To gra taktyczna. Sam o tym wspominam juz na poczatku, ale jak widze, wiekszosc z was ma jakas dziwna maniere krytykowania wszystkiego. Nikt nie kaze wam kupowac poradnika, a zassysanie go z sieci to czyste zlodziejstwo i lamerstwo, skoro twierdzicie , ze jest slaby...

Pozdrawiam wszystkich graczy BF2 w Polsce

eJay

Tytuł:
PostNapisane: 31 lip 2005, 11:05 

eJay napisał(a):
... Moj poradnik kieruje do graczy poczatkujacych, a nad jego napisaniem spedzilem grubo ponad 2 tygodnie grajac non stop i przelewajac sugestie nie tylko swoje, ale wielu graczy na wirtualny papier:) Nikt nie kaze wam kupowac poradnika, a zassysanie go z sieci to czyste zlodziejstwo i lamerstwo, skoro twierdzicie , ze jest slaby...

eJay

No i sumie racja.... respect :P :P

Bo ta ropa nie jest moja"

Tytuł:
PostNapisane: 31 lip 2005, 11:09 

Racja przepraszam.

Tytuł:
PostNapisane: 31 lip 2005, 11:15 

I jeszcze jedno:D Dla mnie poradnik jest..calkiem dobry:D Naturalnie pare rzeczy moglem zrobic lepiej, ale BF 2 to strasznie czasochlonna gierka. Mysle, ze na napisanie naprawde "grubego" poradnika trzeba przeznaczyc jakies 7-14 miesiecy. Wtedy odkrywa sie wszystkie sekrety, taktyki (nie oszukujmy sie, na niektorych mapach gra jest schematyczna, jak choby na Zatar Wetlands:)). A ten poradnik to wlasciwie...elementarz, ktory jednak pomogl juz wielu osobom. Jesli jest sie totalnym lewusem FPP to jest to niemalze Biblia:)

Tytuł:
PostNapisane: 31 lip 2005, 12:05 

nie wiem czy poradnik faktycznie jest gowniany bo go nie czytalem. Niestety jak widze "poradnik" do gry fps to mam dreszcze. Tego typu gry nie nadaja sie do poradnictwa. Napiszesz jak celowac? PROSTO-W GLOWE ! Napiszesz jak zachowywac sie na mapie? To jest dynamiczne i sie nie da stosowac schematow zreszta to nawyki i trzeba sie ich wyuczyc. Mapy wszystkie sa schematyczne na ffa jesli natomiast gdy do gry wkraczaja 2 klany to nic nie jest pewne :P

PostNapisane: 31 lip 2005, 12:26 

z0ltan napisał(a):
Problem napisał(a):
W serwisie gry-online niedawno pojawił się nowy poradnik. Niestety, żeby go ściągnąć trzeba wykupić sobie abonament...

Hmmm czyżby kampania reklamowa GOLa tutaj trafiła ? :lol:

Widocznie tak :D

PSN id: Graqzu

Tytuł:
PostNapisane: 1 sie 2005, 13:33 

Jako, że jestem w BF2 początkujący, poradnik z Gier-Online mnie usatysfakcjonował.
Dziękuję za uwagę :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 1 sie 2005, 13:58 

Według mnie nie ma w nim nic ciekawego, ale to tylko moje skromne zdanie...

Tytuł:
PostNapisane: 1 sie 2005, 16:53 

eJay - nie chodzi o to, że poradnik jest zły... Chodzi o ludzi, którzy wierzą, że po przeczytaniu poradnika staną się mistrzami. Jeśli ktoś przeczyta i wyciągnie odpowiednie wnioski, to chwała mu za to. Ale jak jakiś imbecyl, będzie non-stop kładł się na środku drogi, 10 m od wroga i próbował wybić całą grupkę ze snajperki, bo przeczytał gdzieś w jakimś poradniku, że tak jest najlepiej, to zasługuje tylko na terapię wstrząsową.
A niestety sporo ludzi "wierzy" w poradniki i to, że uczynią z nich wybitnych specjalistów. Jeszcze nikt nie został mechanikiem samochodowym, po przeczytaniu instrukcji do "malucha". Owszem, dał radę wymienić świece i naprawić rozdzielacz, ale nie został przez to mechanikiem. Z internetowymi poradnikami jest to samo...
Gratuluję cierpliwości i zaparcia w tworzeniu poradnika. Nie bierz do siebie tego co tu piszą. Głównymi "odbiorcami" naszych drwin są nooby, które po przeczytaniu i zastosowaniu np taktyki z poradnika, potem się awanturują, że ktoś musi oszukiwać, bo oni mieli "niezawodnom technike", a i tak przegrali...

Tytuł:
PostNapisane: 1 sie 2005, 17:29 

Ciekawi mnie czy w tym poradniku są takie PODSTAWOWE PRAWDY jak:
- nie kradnij sprzetu ktory własnie sobie naprawia inzynier
- nie strzelaj w plecy biegnącemu do samolotu graczowi tylko dlatego ze bedzie w nim pierwszy
itp..

Jeśli są, to już jest to przydatny poradnik.
Reszty można się bezboleśnie nauczyć grając online.
Powyższe rzeczy przychodzą w bólach (od kicków).

Tytuł:
PostNapisane: 1 sie 2005, 19:38 

Według mnie takie poradniki to tylko zaśmiecanie ich serwera, żeby nie było, że nic nie robią. Na wojnę nikt nie napisał poradnika, książek dla oficera, czy też podręczników dla szeregowych. Takie poradniki raczej powinny nazywać się co najwyżej wskazówkami dla danego przykładu ale napewno nie preferowane poradniki.

PS. Witam na forum :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2