Teraz jest 4 mar 2025, 00:04

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 6 sie 2005, 02:54 

Myśle ze ci bedzie dzialal ja tez kupowalem w ten sposob Vietnama ;] i wszystko grało ;] "tez podarta folia była" ;p. BTW: chcialem powiedziec ze te sluchaweczki z Bf2 Comanders EDITION sa ******* :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 6 sie 2005, 03:14 
Moderator forum

fOrTy_7 napisał(a):
Wszystkie gry co kupiłem były szczelnie zamknięte, te w pudełkach DVD zawsze były zafoliowane całe. Swoją drogą jest to podstawowa ochrona CD-Keya, skoro opakowanie jest naruszone to znaczy, że pudełko mógł ktoś otworzyć i odczytac CD-KEY'a. Możesz nie mieć wcale problemów z CD-KEY'em, ale historyjka wstylu "samo się porwalo", to bujda. Trzeba nieźle się namęczyć, aby to otworzyć, bez nożyczek :D.

Ktoś jusz kiedyś opisywał na tym forum jak w Media Markcie goście foliują rozpakowane (przez "oglądających") pudełka. Tak więc folia niewiele znaczy w dobie ogólnej dostępności zprzętu do foliowania.

Dodam jeszcze, że moja kopia BF2 miałą błędnie wydrukowanego CD-KEY-a. Instalator odrzucał go jako niewłaściwego. Ja reklamowałęm grę i dostałem nową. Ciekawe, czy jakby twóg BF2 z Allegro miał taką wadę to będziesz miał szansę na reklamację?

Tytuł:
PostNapisane: 6 sie 2005, 11:52 

No jesli ma oryginalny to tak. Przeciez za cd-keye badz co badz odpowiada EA a nie sklep.

Tytuł:
PostNapisane: 6 sie 2005, 12:11 

_XENA_ napisał(a):
fOrTy_7 napisał(a):
Wszystkie gry co kupiłem były szczelnie zamknięte, te w pudełkach DVD zawsze były zafoliowane całe. Swoją drogą jest to podstawowa ochrona CD-Keya, skoro opakowanie jest naruszone to znaczy, że pudełko mógł ktoś otworzyć i odczytac CD-KEY'a. Możesz nie mieć wcale problemów z CD-KEY'em, ale historyjka wstylu "samo się porwalo", to bujda. Trzeba nieźle się namęczyć, aby to otworzyć, bez nożyczek :D.

Ktoś jusz kiedyś opisywał na tym forum jak w Media Markcie goście foliują rozpakowane (przez "oglądających") pudełka. Tak więc folia niewiele znaczy w dobie ogólnej dostępności zprzętu do foliowania.

To tylko świadczy o uczciwości tej sieci sklepów i dlatego tam nie kupuje :D. W Geant są dodatkowe zabezbieczenia, lepsze gry są jeszcze w plastikowych pudełkach, a te starsze są taśmami zabezpiecone.
Miałem tu na myśli gry zakupione wysyłkowo, jak dostajesz otwartą to masz pewność, że ktoś tam zagladał, a Twój przykład przedstawia skrajne cwaniactwo.

Tytuł:
PostNapisane: 6 sie 2005, 12:42 

W Auchan żorskim, to wszystkie gry w pudełkach DVD są wsadzane dodatkowo do przezroczystych większych pudeł natykradzieżowych, a co za tym idzie zapobiegających otwieraniu pudełka z grą.
Ja swoja kopię kupiłem w pasażu tyskiego Tesco Vobis computers.
Jedna kopia na wystawie była rozpakowana, ale bez instrukcji i krążka w środku. Koleś mówi, że mają chyba jeszcze jedną kopię, więc poprosiłem właśnie tą zafoliowaną 8)

Tytuł:
PostNapisane: 6 sie 2005, 21:36 

alCatraz napisał(a):
Cholera w sumie konto kolesia wygląda spoko, sprzedaje gry w hurtowych ilościach, a ja kupiłem NOWY egzemplarz. Tylko tej *mama zabroniła mi przeklinać* folii nie ma. Dobra dzięki za szybką odpowiedź. Napisałem już maila do gościa, zobaczymy jak się sprawa potoczy.

Z punktu widzenia prawnego to cie oszukal bo ani to nowka ani w folii, wiec mozesz kolesia zaskarzyc :P

Tytuł:
PostNapisane: 6 sie 2005, 22:58 

zaskarzenie to ostatni etap. wpierw jest mediacja i ewentualna ugoda. Allegro wtymn psoredniczy starczy zglosic "reklamacje" jesli sam sprzedawca nie wyrazi checi wspolpracy to oni go zmusza. Dopiero gdy i to nie poskutuje to na policje->sąd. Jakis czas temu mialem sprawe z allegro kantem. Ale sedziemu wystarczylo na poczet kary naprawienio szkody(dostarczenie nowegpo towaru) :P

Tytuł:
PostNapisane: 7 sie 2005, 00:58 

Dziś ciąłem w Battlefielda z 3-4 godziny i było OK. Mimo wszystko sprzedawca nie otrzyma póki co komentarza :wink: to będzie moj as w rękawie.

Tytuł:
PostNapisane: 7 sie 2005, 02:22 

Ja kupowalem na Allegrowcu Vietnama tez byla folia podarta a chodzi po dziś dzien ;]

Tytuł:
PostNapisane: 7 sie 2005, 11:44 

Szymas^PL napisał(a):
Ja kupowalem na Allegrowcu Vietnama tez byla folia podarta a chodzi po dziś dzien ;]

Wszystko zależy od uczciwości tej drugiej strony, jak widać bywa z nią różnie:
Lailonn napisał(a):
Jakis czas temu mialem sprawe z allegro kantem. Ale sedziemu wystarczylo na poczet kary naprawienio szkody(dostarczenie nowegpo towaru) :P

Tytuł:
PostNapisane: 7 sie 2005, 13:55 

tak tylko ,ze ten moj dostarczal uszkodzone podzespoly do kompow wiec to nie tak w 100% to samo. Przy takiej "drobnostce" jak gra za 120zl to gosc pewno by ci przyslal drugie nowe gdybys poprosil...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2