Teraz jest 3 mar 2025, 23:50

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2005, 01:01 

Ziemniaczek napisał(a):
Gdzie było że sniper zerwał w oko?? W Kompani Braci czy Szeregowiec Ryan (nie wiem czy tak się pisze nie umiem pisać anglielskich imion i nazwisk za bardzo)

Kompani nie oglądałem...ale gwarantuję, że niemiecki snajper oberwał w oko od amerykańca w Szeregowcu Rayanie...

Ostatnio edytowano 17 sie 2005, 01:04 przez TomekDeF, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2005, 01:04 

W "Szeregowcu" Czytalem że snajperzy starają się celować w tzw. "trójkąt sposobności". Tj. gdy snajper zajmuje pozycję dzieś wysoko to tak stara się trafić żeby kula przeszła przez głowę, szyję i klatkę piersiową. Trup murowany. Nie bardzo to sobie wyobrażam ale tak pisali.

Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2005, 01:15 

Strzał przez lunete w oko snajpera przez innego snajpera to scena zgrana jak podłoga w teatrze wielkim :) Sporo filmów było z tym motywem z najbardziej znanych "Szeregowiec Rayan" i "Snajper" tylko co do Snajpera nie pamietam czy było w obu czy tylko w 2 :) Trójka podobno jest ale nie oglądałem po 2 mam zbyt duży nie smak. Jeszcze za cholere nie moge sobie przypomnieć czy w "Wróg u bram" nie było przypadkiem tego motywu.

Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2005, 01:18 

potulny... bylo bylo...

"Enemy at the Gate" to w ogole jeden z piekniejszych filmow wojennych jaki widzialem.. ale oczywiscie "Private Ryan" to cudo....
z serialowych oczywiscie "Kompania Braci".. ale nie pamietam tam zeby walili sobie po oczach :(

Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2005, 01:19 

pasqdnick napisał(a):
W "Szeregowcu" Czytalem że snajperzy starają się celować w tzw. "trójkąt sposobności". Tj. gdy snajper zajmuje pozycję dzieś wysoko to tak stara się trafić żeby kula przeszła przez głowę, szyję i klatkę piersiową. Trup murowany. Nie bardzo to sobie wyobrażam ale tak pisali.
Widać panowie z EA nie słyszeli o takich trójkątach bo strzelając prosto w głowe goscia leżącego przed tobą 20m zdaża się nie trafić nawet w pięte :)

Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2005, 01:21 

zlomik napisał(a):
potulny... bylo bylo...

"Enemy at the Gate" to w ogole jeden z piekniejszych filmow wojennych jaki widzialem.. ale oczywiscie "Private Ryan" to cudo....
z serialowych oczywiscie "Kompania Braci".. ale nie pamietam tam zeby walili sobie po oczach :(
Oglądałem całą Kompanie chyba ze 2 razy i za grzyba babci Petunii nie pamiętam takiej sceny.

Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2005, 02:22 

Dzis stoje sobie commanderem kulturalnie w domku. Cos oberwalem - patrze koles przede mna moze ze 2 metry z lunety na zoomie nie trafil :] W reku mialem zaladowane DAO ...

Smutne to. Na szczescie tego samego dnia spotkalem snajpera z Wildy ktory przywrocil we mnie wiare w to ze ta profesja da sie cos zdzialac.

Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2005, 02:33 

A co jesli jeden ze snajperow zamknal oczy ? :lol: Miał pewna wygrana bo nie mogli go zabic :P

:(

Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2005, 02:35 

hyhyhy.. toz se jaja robie.. a tu na powaznie mnie wzieli :)..

jednak sami przyznajcie.. czyz to nie najbardziej honorowa smierc dla snajpera ??

ale fakt faktem.. gdzies mi sie przeczytalo ze gdy zabito snajpera ... to co bardziej porywczy aby uznac jego czesc... strzelano mu z pistoletu w oko ( z bliska rzecz jasna ) by oznaczyc ze byl snajperem. Czy to prawda to nie moge zareczyc..

Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2005, 06:10 

priorytetowym celem snajpera w realnej walce byl oficer, zolnierze - specjalisci np operatorzy ckm, radiotelegrafisci, sanitariusze, itd. dlaczego? dlatego ze strata takiego czlowieka powaznie ograniczala lub calkowicie neutralizowala oddzial przeciwnika. a jak to jest w bf2? cud respawnu. snajper zabije kogokolwiek, commandera, sl, pilota- i nie ma to zadnego znaczenia poza 15 sekundowym wylaczeniem go z walki. no chyba ze ofiara jest 'msciwa' i zamiast grac, bedzie szukac tej kupy lisci ktora go zabila-i to jest jedyny mozliwy wklad snajpera w gre bf2-neutralizacja na jakis dluzszy czas kogos kto moglby cos zdzialac w tym czasie. dlatego wasze opowiesci jak bardzo szkodliwi sa snajperzy.. nie przemawiaja do mnie.
ten wywod nie oznacza ze snajperzy w bf2 sa niepotrzebni, tez czasami gram ta klasa, ale wtedy zmieniam nastawienie z 'team win uber alles' na 'have fun & beer time' :)

Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2005, 09:56 

Tak, ale ustrzelenie składlidera przejmującego flagę, przy którym spawnuje się reszta jest bardzo pomocne :D Szkoda tylko, że ni w grzyb nie ma możliwości rozpoznania oficera więc trzeba liczyć na szczęście. Bardzo miło jest też przystrzyc biegnących commando na zabawki commandera oraz zabezpieczanie claymore'ami ważnych miejsc.

Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2005, 10:39 

Claymory i owszem ... ale gdybys jeszcze twoi jeszcze uwazali na nie to by bylo fajnie. Zawsze jak stawiam claymore na dachu przed drabinka, to sie modle "byle by tu zaden z moich nie wszedl, byle..", ale znajac zycie i tak wejdzie i jeszcze sie zemsci. Ciezki zywot znajperow. :wink:

A tu mozesz mnie sprawdzic - Veres - http://tiny.pl/xh88 - Bf2 Tracker

Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2005, 10:43 

Skoro jush o snajpach mowa - czy podstawową snajperką moge ustrzelić pilota śmiglowca?? Kilka razy udalo mi sie zastrzelic kierowce w hmv i buggym ale do pilotów nie próbowałem tylko spierniczałem pod jakąś sensowną osłone.
A z innej beczki : wg mnie snajper jest deczko ułomną klasą.. ale tylko w USMC. Co prawda w porównaniu do swoich kolegów po fachu z MEC czy CHRLD potrzebuje o jeden strzał mniej w korpus by powalic wroga, ale za to po każdym strzale wychodzi z zoomu aby zrepetować bron... Osobiście wole trzy razy strzelić szybciej niż tylko dwa ale za to wolno... :)

Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2005, 10:59 

Tylko M95 jest w stanie przebic owe szyby (smiglowce, samochody, samoloty ale do tych jeszcze nie mialem okazji, bo czesciej widzialech ich bomby :lol: ).

A tu mozesz mnie sprawdzic - Veres - http://tiny.pl/xh88 - Bf2 Tracker

Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2005, 11:44 

Buuuuuuu szkoda wielka bo na klanówkach bardzo by sie przydało.... a tak to tylko podkulić ogon i szukać gniazda stingerów w pobliżu :?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2