Teraz jest 14 lis 2024, 19:17

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 12 paź 2005, 18:10 

Ja mialem niedawno kontakt ze straszna gnida. Snajper z mojego teamu wlazl sobie na wzniesienie i stamtad strzelal "w powietrze" co chwile. Ja przez pewiej czas badalem okolice w jalowcach, czekajac na bezpieczny moment na przemieszczenie sie jak rowniez obserwujac tego strzelca (zalujac ze to ne wrog bo glowa eksponowala sie znakomicie). Ruszylem w kierunku flagi wroga obierajac droge poprzez wzniesienie kolo tego "snajpera" :wink: Gosc obserwowal mnie jak podchodzilem.. Tuz przy nim zatrzymalem sie na momencik, zeby poprosic prezesa o UAV a tu nagle bah. Strzelil mi z 5m w glowe. No to sie wkurzylem, bo wiem dlaczego mnie zabil. Daje od nowa na gorke i slysze go, po czym widze ze strzela z padu niedaleko od miejsca zbrodni.. Podszedlem na 20m, namierzylem glowe i bah.. Kanalia.. Napisalem mu "That's for killing me for ammo".. Cham zabil mnie bo mu sie amunicja konczyla.. Nie zdrzierzylem i ubilem go.. i nie czuje skruchy :?

Tytuł:
PostNapisane: 12 paź 2005, 18:18 

Ognacy kolejny burack. Jakbyś wiedział komander w heli = przewaga. Komander nie musi nonstop patrzeć na zafajdany skan satelitarny. A jak jest w BH wooo no to już rzeź total. Bo jeżeli BH wleci w punkt zaciekłych starć i komander to widzi moze lepiej zrzucić arty na wroga niż przy użyciu satelity bo wróg powinien ostrzeliwać BH z jedengo stałego punktu. Więc 0 ruchu = łatwy cel. Mały OT się zrobił sorry.

Tytuł:
PostNapisane: 12 paź 2005, 18:19 

Bardzo dobrze takim ludziom sie nie poplaca... Nie cierpie malolatow po 10 lat ktorzy by chcieli rzadzi 32 osobowym teamem dlatego gram bez teamspeaku (na takich servach) i nie mam problemu. Co do polakow to polak potrafi ALE zdarzaja sie tacy idioci :/

Tytuł:
PostNapisane: 12 paź 2005, 18:37 

Kartofel---> nie wiem który pilot BH poleci w strefę zaciekłych starć, ale wierzę ci na słowo, że tacy się prztrafiają. A zafajdanym obowiązkiem commandera jest skanować BEZ PRZERWY bo dzięki temu bardziej pomoże drużynie, niż zdejmując paru lolków, co nie potrafią dać nogi jak słyszą arta.

Tytuł:
PostNapisane: 12 paź 2005, 18:44 

Ziemniaczek napisał(a):
Ognacy kolejny burack. Jakbyś wiedział komander w heli = przewaga. Komander nie musi nonstop patrzeć na zafajdany skan satelitarny. A jak jest w BH wooo no to już rzeź total. Bo jeżeli BH wleci w punkt zaciekłych starć i komander to widzi moze lepiej zrzucić arty na wroga niż przy użyciu satelity bo wróg powinien ostrzeliwać BH z jedengo stałego punktu. Więc 0 ruchu = łatwy cel. Mały OT się zrobił sorry.

Ziemniaczek, Ty tak na serio, czy sie nabijasz? Ja po 9 godzinach w pracy mam lekko zaburzone poczucie humoru, wiec sie wole spytac :-) Bo generalnie z tego co napisales, nic sie nie trzyma kupy. Komander w rejonie zacietych starc nie uzywa 'zafajdanego' skanu satelitarnego, ani tym bardziej nie zrzuca tam artylerii (mówiąc eufemistycznie, nie jest ani szybkostrzelna, ani snajperska - a wrogowie na dodatek nie wszyscy są lemingami i nie ostrzeliwują BH z jednego punktu - LOL). Siedzi sie na maksymalnym zoomie, i jesli nie ma dostepnego UAV, to sie spotuje widocznych jak na dloni wrogow, specopów probujacych przykleić C4 do naszych czołgów, itp. Nie rozumiem, co takiego komander ma "widziec" z okna palącego się black hawka, czego nie widzialby lepiej na zoomie. A i wytłumacz mi jeszcze, proszę, jaką korzyść mamy z komendanta latającego jako gunner. Czy on w ogóle jest w stanie śledzić, co się dzieje na planszy, gdzie się wybiera wróg, itp? Jak ktoś jest dobry w heli, to niech z łaski swojej nie próbuje być jednocześnie dobrym wujkiem komanderem, bo squady zostają bez UAV, bez informacji taktycznych i jedyne na co mogą liczyć to na własną artylerię na własne pozycje.

I ja też przepraszam za offtopic, już nie będę.

pozdr,
Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 12 paź 2005, 19:05 

Ziemniaczek napisał(a):
Jakbyś wiedział komander w heli = przewaga.

ROTFL
Właśnie komendant jest od tego, żeby patrzeć na
Ziemniaczek napisał(a):
zafajdany skan satelitarny

takie jest jego zadanie. A jeśli ty jako komendant latasz w heli to lepiej nie zabieraj się do komendowania :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 12 paź 2005, 21:48 
Moderator forum

To chyba była aronia. Mam nadzieje.
Co do tematu - ja po prostu nie siedze na Voipie. Nie warto...

Tytuł:
PostNapisane: 12 paź 2005, 21:52 

zawsze będą gracze-chamy ja na polskim servie spotkałem sie ostatnio z czyms takim: wbiłem sie do jakiegos teamu i to co tam usłyszałem, ktos swoim "męskim głosem :lol: "-ej (nick gracza) dlaczego drużyny niezablokowałeś jakis debil sie wbił (to było o mnie)-i odpowiedź -\on to chyba niepopolskiemu mówi.ja jestem za kulturą na servach jak mam BH to czekam aż ktoś sie do niego wbije,jeżeli ktoś mnie prosi o opuszczenie drużyny będź pozycji commandera i ma słuszne argumenty to opuszczam.a następująca sytuacja spotkała mnie dzisiaj na servie zagranicznym, mapa Gult Of Oman ja commander na lotniskowcu, cały czas w naszej bazie kampili sie MECowie podkradali nam samoloty i heli dochodziło nawet do sytuacji że jak ktoś nam samolot zarąbał to zamiast nim latać to unosił sie obok lotniskowca i zgarniał tych co sie odrodzili.po chwili nieźle sie wkurzyłem i napisałem_where is fucking admin_i dostałem kika.wnioskuje z tego że admin sobie kampił w naszej bazie

Ostatnio edytowano 12 paź 2005, 21:58 przez nom4k, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 12 paź 2005, 21:58 

maghnat napisał(a):
Dzisiaj spotkałem się z wielkim prostactwem na serwerze EA & GamesNET.pl. Gram w BF2 niewiele godzin i oczywiscie moje umiejetnosci nie sa wysokie co moze zobaczyc kazdy w spisie graczy na serwerze (po ikonce obok nicka). Oczywiscie polak polakowi wilkiem i pierwszy prostak przy uzyciu Voip'a swoim dziewczęcym (13 letnim) głosem rzucił tekstem "Dawaj uawy cioto *mama zabroniła mi przeklinać*". Jesli to "cioto" przeczytasz to powinno mówićsię "juejwi" :lol: Zapomniałem nicka ale mniejsza z tym. Za kilka minut po przeleceniu się w roli pasażera helikopterem z generałem HRD.DOnelgla (moze w ostatnim członie zrobiłem błąd) uslyszalem w glosnikach wiązankę Jesli **** latasz helikopterem to używaj kurwo rakiet" - To ja może odpowiem: To ty kup sobie okulary bo użyłem :lol:. Dlaczego wszędzie panuje kultura tylko moi rodacy w dużym stopniu pokazują swoje prostactwo? Chyba niedobrze skoro lepiej gra mi się na serwerach niemickich niż polskich co? To nie polak powinien byc moim wrogiem. Szkoda gadać.

Podziwiam tych, którzy przed monitorami są prawdziwymi twardzielami.

ja tez mam bardzo malo czasu na granie pare razy udalo mi sie ostatnio znalesc czas na gre,i niemam zamiaru tego cennego czasu marnowac szczerze mowiac na polskich serwerach,na nich nie zdaza sie chamstwo tylko jest-->niechodzi mi o normalnych graczy tylko o noobow ktorzy mysla ze cos potrafia a tak niejest,dlatego jak mi sie uda zagrac to gram na niemieckich serwerkach ew francuskich itp itd,tam z kulturka sie gra,pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 12 paź 2005, 23:40 

LoL, Ziemniaczek :shock:

Rozumiem, że Twój ostatni post to był żart. Jeśli nie - współczuję drużynie, któr ma Ciebie, jako Commandera :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 13 paź 2005, 03:08 

Ja zauważyłem ze chyba faktycznie więcej chamstwa jest u nas na polskich serwerach, na zachodnich z reguły jak gram nie mam jakiś problemów grywam późnym wieczorem zwykle aż do 03 00. Jak gram w weekend na GamesNET.pl to czasem uszy puchną. Tutaj spotkałem też miłego rodaka :D - "Miedziany" który wysadzał mnie w samolocie spec opsem i strzelał jak chciałem do niego wsiąść. Klasyczne TK. :roll: Od razu się przełączyłem na inny serwer, bo nie lubię się bić o jakiś głupi samolot, w sumie dla odznaki chciałem polatać bo zwykle czołgiem jeżdżę. Co do komenderowania to zauważyłem że tylko siedząc z nosem w mapie to i tak Komander ledwo się wyrabia z obowiązkami. Według mnie Komander powinien być mechanikiem i pilnować swoich zabawek, a gdy są w miarę bezpieczne ( Np: na lotniskowcu ) to dobrą taktyka jest zalegnięcie gdzieś za jakaś mało ważną flagą i przejmowanie jej za każdym razem jak wróg już zdobędzie i odjedzie swoimi żołnierzami od niej - przejmowanie bez walki. Potem się szybko chowa i tak w kółko. Bardzo efektywna taktyka, bo Komander wie kiedy może bezpiecznie wyleźć do przejęcia.

Tytuł:
PostNapisane: 13 paź 2005, 08:38 

Forrestal napisał(a):
Jak juz to HRD.DOnigla :wink:

Jest to moj kumpel jeszcze z czasow AA a i w BF2 lubimy sobie razem pograc i nie sadze zeby tak od siebie sie zachowywal. Oczywiscie zdarza mu sie przeklnac ale to w gronie znajomych graczy a slowa na K to z jego ust jeszcze nie slyszalem a zdarzalo mi sie jzu go wkurzyc i to pozadnie :P

A jesli kto nie umi rakiet TV uzywac w odpowiednim celu to ttez nalezy go "poinstruowac" :P

A co kogo obchodzi za przeproszeniem czego ja używam latając heli? Może będę kanapki zrzucał z niego dla głodnych żołnierzy i innym ciul do tego!

Tytuł:
PostNapisane: 13 paź 2005, 08:42 

lkasprzak napisał(a):
Ziemniaczek napisał(a):

ROTFL
Ziemniaczek napisał(a):

takie jest jego zadanie. A jeśli ty jako komendant latasz w heli to lepiej nie zabieraj się do komendowania :wink:

Zgadzam się w zupełności...

Tytuł:
PostNapisane: 13 paź 2005, 11:43 

ja tam niezauważyłem specjalnie różnicy w grze na poliskim servie i na zagranicznych
...no może poza faktem że u nas są 2 servy na krzyż i kłębi się tam cała gromada wyskilowanych graczy (spada KDR)

Tytuł:
PostNapisane: 13 paź 2005, 11:56 

Afterek77 napisał(a):
lkasprzak napisał(a):
Ziemniaczek napisał(a):

ROTFL
Ziemniaczek napisał(a):

Zgadzam się w zupełności...

ziemniaczek jak bys niewiedzial po co jest commander tor adze zebys wszedl na jakis serwer pozadny i zobaczyl co robi dobry commander,bo z pewnoscia sobie nielata

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2