Teraz jest 26 lis 2024, 01:36

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2005, 16:41 

fakt - przy RPg nie tracisz czasu na naprowadzenie, ale biorąc pod uwage czas lotu tego pocisku to powoduje że całkiem łatwo go uniknać
do tego ma on silny opad (trzeba celować na oko wyżej) i chyba mniejszą siłe (tak na oko szacując)

all in all - fajnie wygląda i może być lepszy w niektórych sytuacjach (krótki dystans i strzały z zarogu - czyli wyśmienity dla "turbaniarzy" i innych rebeliantów ;) )

a co do SRAW/ERYX to mozna z niego strzelic bez zooma i rakietą się kieruje podobnie jak z zommem tylko że bez niego ( ;) )
przy takim strzelaniu wiecej widać i nie traci się czasu i orientacji na przykładanie celownika - lepiej się nadaje do strzelania zza rogu
tymniemniej raketą nadal kierujesz (na czuja) i jeżeli się odwrócisz lub położysz kiedy rakieta jeszcze leci to obawiam się że trafienie w ziemię zamiast celu jest gwarantowane - dlatego i tak i tak trzeba stać jak latarnia (ja preferuje wypełznięcie gdzieś z boku :P)

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2005, 16:46 

ty racja ale zonk ... :P

a mamy chociaz licencje :P :?: :?: :?:

:oops: :oops: :lol:

Tytuł: Re: RPG vs Eryx
PostNapisane: 19 gru 2005, 17:06 

Ubi napisał(a):
ognacy napisał(a):
RPG jest trudniejsze w obsłudze i nie można z niego przestrzelić np. przez jakąś szczelinę znajdującą sie na linii strzału.
jest dokładnie tak jak mówisz z małą różnicą że na odwrót :wink:

RPG leci parabolą, rakieta z Eryxa - po linii prostej. Prosta geometria się kłania.

Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2005, 18:30 

Mordoklej napisał(a):

.. z ta bronia sie nie schowasz, rownie dobrze moglbys probowac ukryc sie z drabina :lol:

Naciskasz 1 i masz nóż w ręku ? RPG ma większego splasha na piechote ( dostajesz pod nogi ) o ile strzelałem i zauważyłem to RPG7 ma szybsze pociski. Co do kierowania skoro pocisk szybszy to nie potrzeba korekty na cel ( teoretycznie ). Broń robi spustoszenie na pojazdach.

Co do broni RPG7 w " klasycznym " bf2 to może mapy byście chcieli nowe ? :shock: 8)

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2005, 19:56 

Specyfik napisał(a):
Mordoklej napisał(a):

.. z ta bronia sie nie schowasz, rownie dobrze moglbys probowac ukryc sie z drabina :lol:

Naciskasz 1 i masz nóż w ręku ? RPG ma większego splasha na piechote ( dostajesz pod nogi ) o ile strzelałem i zauważyłem to RPG7 ma szybsze pociski. Co do kierowania skoro pocisk szybszy to nie potrzeba korekty na cel ( teoretycznie ). Broń robi spustoszenie na pojazdach.

Co do broni RPG7 w " klasycznym " bf2 to może mapy byście chcieli nowe ? :shock: 8)

chcieli!
ale nie za cenę dwugigowych patchy :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2005, 20:08 

Wedlug mnie RPG jest dobry dla graczy ktorzy grali w DC poniewaz w tym modzie jak sie niemyle wystepowala ta bron :wink: . Ale wydaje mi sie ze wolal bym strzelic z naprowadzeniem z eryxa niz nietrafic z RPG :wink: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2005, 21:42 

Roba_PL napisał(a):
Ale wydaje mi sie ze wolal bym strzelic z naprowadzeniem z eryxa niz nietrafic z RPG :wink: :lol:

zdecydowanie popieram tego pana !

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2005, 21:56 
Moderator forum

Roba_PL napisał(a):
Wedlug mnie RPG jest dobry dla graczy ktorzy grali w DC poniewaz w tym modzie jak sie niemyle wystepowala ta bron :wink: . Ale wydaje mi sie ze wolal bym strzelic z naprowadzeniem z eryxa niz nietrafic z RPG :wink: :lol:

i graczy Vietnama :wink:

wystarczy troche treningu i RPG jest bronia swietna. Achh te spadajace Hueye...

co do nietrafiania mi latwiej strzelac RPG jakos Eryx/Sraw mnie nie przekonują to naprowadzanie jest dosyc niebezpieczne gdyz w czasie naprowadzania latwo jest o smierc natomiast RPG: celujesz,strzelasz,chowasz sie by przeladowac i replay :)

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2005, 22:22 

Eeeee... co wy tu gadacie, oczywiscie ze Eryx jest lepsze. Pamietam zza czasow Desert Combat RPG i pamietam ze mnie wkurzalo zdejmowanie Heli. W Eryxie mozesz sobie nacelowac jak leci heli i sie nie musisz meczyc z wymiezaniem itp. Nie wiem czy mi sie zdaje ale jak wlaczysz celownik, strzelisz i wylaczysz to wtedy juz nie skreca. Jak juz ktos o tym pisal to sorry ale nie czytalem wszytskiego :P

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2005, 22:42 
Moderator forum

CS_JUBY napisał(a):
Według mnie o wiele lepszy jest Eryx bo to jest pocisk. A tera strzelaj takim RPG to jak strzelanie z kuszy w samochut opacerzony jeszcze jak pacesz jest pod dobrym kontem ustawiony tak jak Czołg z przodu jest skonstruowany to pocisk się odbije i zmieni tor lotu w efekcie nie wielkie uszkodzenja. A tera tak logicznie myslać co może to zrobic takiemu:
M1 Abrams: http://pl.wikipedia.org/wiki/M1_Abrams
Leopard 2: http://pl.wikipedia.org/wiki/Leopard_2

http://www.altair.com.pl/files/r1203_abrams.htm

radze przeczytac i wysunac wnioski...

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2005, 22:57 

Niezle dostal nie ma co :shock: Ciekawe co to byl za pocisk ze dal rade przebic ten super hiper uranowy wielowarstwowy pancerz abramsa.

Tytuł:
PostNapisane: 20 gru 2005, 11:08 

hehehe

fajna ta dziurka w pancerzu, ale jeszcze lepszy jest ten abrams co podskoczyl i mu wieza sie oddzielila od kadluba :D

to teraz trzeba ukladac 3 C4 jedno na drugim i czekac az zaloga czolgu bedzie smigac niedaleko, szkoda tylko ze nie bedzie takiego efektu :)
hehe, wyobrazcie sobie latajace Abramsy i T-90 hehehe,
az przypominaja mi sie akcje z 42 kiedy jeepki po eksplozi dynamitu nie wybuchaly tylko wylatywaly w powietrze a dzielne zalogi w lecacych samochodach desantowaly sie po drugiej stronie rzeki na wysokosci 20 metrow, i opadaly spokojnie na spadochronach,

jesli sie myle z tymi akcjami to niech mnie ktos poprawi,

PS. B-17 w bf 1942 lądowalem do gory nogami na pasach startowych to bylo wrazenie hehe screeny mam w domu wkleje jak wroce z roboty :)

pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 20 gru 2005, 13:09 

ciekawy tekst

ale ten fragment mnie normalnie rozwalił:

Cytuj:
Amerykańscy pancerniacy domagali się wyjaśnień. Powołania komisji ekspertów i wyjaśnienia tego, czy mają prawo czuć się zagrożonymi.

tam trwa wojna partyzancka a na każdej wojnie giną ludzie - ale nie! amerykańscy pancerniacy chcą być bezpieczni - powinni wsiadać tylko do pojazdów certyfikowanych jako niezniszczalne :lol:

wszystko da się zniszczyć
jak goście wykopali dół, wsadzili tam minę przeciwpancerną, na to postawili beczkę wypełnioną TNT i zamaskowali to się nima co dziwić że 70 ton nauczyło się latać

koszt produkcji jednego abramsa to około 1 mln $ ale wątpię by to coś zmieniło - amerykanie mają pod dostatkiem i podatników i młotków którzy niepotrafią sobie znaleść pracy więc idą do woja
jednak cios jak widać był celny bo zabolała ich duma

swoją drogą to u nas w żadnych wiadomościach niepodali informacji o tym zdarzeniu (pierwszym, drugim ani trzecim - ciekawe ile ich tam wogóle było)

swego czasu oglądałem na discovery program o ambramsach i o ile dobrze sobie przypominam to każdy ma na wyposarzeniu noktowizor (głupotą byłoby puścić nocą czołg bez noktowizora) a tu... hmm... twierdzą że załoga drugiego abramsa była bez nokto :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 20 gru 2005, 13:35 
Moderator forum

#1. RPG i ERYX to dla mnie równoważne bronie. RPG bo szybciej się ładuje, Eryx bo celniejszy na daleki dystans (naprowadzanie jednak się przydaje). Ogólnie cechy się równoważą IMHO. Ja w BFV lubiłem RPG więc i w BF2:SF tesz z niego korzystam. Szkoda tylko, że w zestawie jest jakiś denny pm zamast karabinka samopowtarzalnego.

#2. Abrams ma mocny pancerz, ale tylko z przodu oraz na wieży. Z boku (na wysokiści zawieszemnia) i z tyłu raczej słaby jest (nawet fartuchy ochronne na gąsiennice nie pomagają wiele). Pisze o realu oczywiście. W Iraku były przypadki gdy cięższe rakiety ppanc (wyraźnie mocniejsze niż RPG) przebijały M1A1 na wylot przy trafieniu z boku (pocisk przelatywał przez czołg nie robiąc wielkich zniszczeń we wnętrzu :twisted: ). Anyway - to jest problem każdego projektanta czołgów - albo czołg mocno opancerzony z każdej strony a przez to ciężki i nieruchawy, albo opancerzony zgodnie z zasadą wszystko albo nic (mocny pancerz na newralgicznych kierunkach, symboliczny na pozostałych), ale dzięki temu szybszy i zwrotniejszy. Amerykanie wybrali manewrowość i siłę ognia. Dodam jeszcze, że wydawałoby się prosty pomysł zrobienia bardzo ciężko opancerzonego czołgu i wyposarzenia go w bardzo mocny silnik nie ma sensu - taki wóz musiałby ciągnać za sobą całą rafinerię (tyle by palił).

Tytuł:
PostNapisane: 20 gru 2005, 13:37 

ERYX jest swietna bronia na piechote:)) wiem ze brzmi jak lol ale sciagam nia snajperow jak i biegnace nalesniki.dzieki namierzaniu mozna precyzyjnie trafiac i sterowac pociskiem.nie wspomne ze nie ma trajektorii i pocisk zawsze leci prosto.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2