90s napisał(a):
i chcialbym by powstal taki post tylko dlatego by gracze zwracali uwage na jakies dziwne zjawiska podczas gry.
ale tu potrzeba kogos kto zna jakies i wie o ich dzialaniu
Niestety cheatera jest trudno zlapac, bo gosc, ktory sie czail na ciebie za rogiem mogl przeciez miec uav. Mnie osobiscie z 20 razy pewnie ktos z tego powodu uznal za cheatera, a teraz, po wysypie poswiatecznych graczy, bedzie pewne jeszcze wiecej takich tekstow lecialo. Powinna byc opcja "wylacz teksty na konsoli", i bylby raz na zawsze spokoj z obelgami, spamowaniem i glupimi tekstami. Szczerze mowiac to dojrzewam do pomyslu napisania programu, ktory mi te teksty po prostu odfiltruje.
Ja osobiscie natknalem sie na cheaterow moze dwa razy. Raz na goscia z aimbotem - trafial mnie absolutnie za kazdym razem od razu w glowe, nawet jesli doslownie wpadalismy na siebie. Do tego samego wniosku doszli inni gracze na serwerze, nawet z jego druzyny, i dostal w koncu bana (potem sprawdzilem w statsach i mial tych banow spora kolekcje jak na kilka godzin gry). Drugi przypadek to goscie wyrastajacy jak spod ziemi za linia 'frontu'. Mialem okazje cos takieog zobaczyc - siedzialem na vodniku na Karkandzie kolo placyku i doslownie na srodku, gdzie nikogo nie bylo, przed moim nosem (i celownikiem

wyspawnowal sie koles. W promieniu 15 metrow na pewno nie mial squad leadera - po prostu sie pojawil na placyku. Moze to jakis bug, ale ja tam raczej nie wierze w takie cuda. Poza tym jednak 2 przypadki ewidentnego cheaterstwa na 230 godzin gry to chyba nie tak zle, zwlaszcza gdy porownac do innych gier online. Od cheaterow znacznie gorsi sa pozal sie boze admini klanikowych serwerow.
pozdr,
Ognacy