Teraz jest 7 mar 2025, 00:09

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 373 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 25  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 12 kwi 2006, 11:51 

udostepnij filmik :| http://www.bf2stats.nl/player/43519303/ Statsy ma niezle......wiekszosc jednak sprzetem nabite

Tytuł:
PostNapisane: 12 kwi 2006, 11:59 

A w szczególności samolotami - bo zapewne tylko w nich działa ten cheat.

Tytuł:
PostNapisane: 12 kwi 2006, 12:06 

Nie oglanalem filmiku. Jednak napisales mcmt, ze lockowal aldnie mimo, ze w dogfighcie lamil. Toz to zadna nowosc. Pierwsze co sie uczy robic pilot samolotu to gnebic ludkow na dole. Jesli wiec tylk wo tym aspekcie byl dobry a Adasi mowi, ze w infantry jakos nie wymiatal specjalnie to nie wiem czy to czit...

Nie ma czitow na niesmiertelnosc. Wiec Powyzsza bajka o gumowych graczach to bujda(stawiam na PL, ktore moga byc wynikiem dzialania serwera a nie lacza)

Wiem tez, ze dla wielu graczy ty mcmt jestes cziterem :} Latasz bardzo dobrze co dla czesci graczy jest niemozliwe i ich szlag trafia. Tak samo przeciez atakowali Wilde.

Stronka faktycznie dziwna. Ale zakazane tu jest chyba umieszczanie takich linkow...jednak nei widze tam czitow pod aktualna wersje bfa.

edit. UP
Aimbot to aimbot. Jelsi dzila w samolocie to tak samo bedzie dzialal i na ladzie. Co wiecej jesli to aimbot to dlaczego ten gosc byl taki kiepski w dogfighcie wedlug mcmt? Przeciez powinien go wrecz z tego karabinku zjesc...

ps. Stronke zglosilem juz do PB

Tytuł:
PostNapisane: 12 kwi 2006, 12:20 

Równiez grałem w tym samym czasie co ty mcmt i coż, gość w samolocie był lepszy od ciebie i nie chodzi mi oto ze na ziemi cie zabijał ale w powietrzu..az tak cie to boli ? :P Takze nie zauważyłem zeby miał aimbota bo rowniez z nim razem chodziłem w teamie kiedy to np. zajęli nam na kubrze lotnisko i nie miał samolotu i grał hmm...całkiem normalnie, inni tez go zabijali, cudów nie wyprawiał wiec wydaje mi sie ze troche przesadzasz i koloryzujesz sprawe.

Tytuł:
PostNapisane: 12 kwi 2006, 12:35 

Też uważam że przekolorowane - facet ma ponad 100 godzin w samolocie to i pewnie wie że najłatwiej zrobić fragi w bazie.

Po drugie sam miałem pare razy takie akcje że co bym nie robił ta sama osoba podchodziła pod celownik, jakby nie miał wyjatkowo szczęścia a jak lockujesz i ktoś jest zawzięty tak jak mcmt - to i prawdopodobieństwo że go zdejmiesz na ziemi jest duże.

Tytuł:
PostNapisane: 12 kwi 2006, 12:45 
Moderator forum

To że koleś zabijał mcmt na ziemi, podczas kampienia lotniska, to akurat nie jest niepodważalny dowód. Czasem się niestety zdarza, działko samolotu ma duzy splash i niezłą siłę. Chociaż z drugiej strony opisane przez mcmt przypadki dają nieco do myślenia. Jednakże zawartość strony, której adres zapodał mcmt (a ja ocenzurowałem - więc nie wczytujcie się tak w jego posta) nie pozostawia złudzeń.

Laillon - dobry ruch z wysłaniem strony do PB. Pamiętam niegdyś wysyłałem im Legiona 2.0c jeszcze w czasach BF1942. I już po jakimś miesiącu udało się im go zneutralizować :P

Podpis nieczytelny...

Ostatnio edytowano 12 kwi 2006, 12:46 przez EST_PL, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 12 kwi 2006, 12:45 

czyzbysmy mieli do czynienia ze stara zasadą

"Kazdy kto mnie zabil to czit"?

8)

troche dziwna mechnika aimbota ktory dziala tylko i wylacznie przy strzalach z dzialka pokladowego w kierunku matki ziemi. skoro koles w infantry byl sredni...to moze to samolot mial czity a nie gracz ?

:lol:

Tytuł:
PostNapisane: 12 kwi 2006, 12:49 
Moderator forum

przsoi napisał(a):
czyzbysmy mieli do czynienia ze stara zasadą

"Kazdy kto mnie zabil to czit"?

:lol:

Niekoniecznie... tekst na stronie, którą zapodał wcześniej emceemty był jednoznaczny i nie sposób się nie zgodzić z mcmt, że facet uzywał dopalaczy.
Nie wiem czy to aim, czy radar czy inna kupa, ale na pewno nie było to czyste granie.

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 12 kwi 2006, 12:50 

problem polega na tym że ludzie z właściwymi predyspozycjami psychiczno-intelektualnymi by pisać zabezpieczenia antyczitowe zajmują się własnie pisaniem czitów

czekamy na filmik :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 12 kwi 2006, 12:54 
Moderator forum

Dodam jeszcze raz. Filmik dla jednych z was może być dowodem, dla innych nie. Opis sytuacji by mcmt dla niektórych może byc dowodem, dla innych nie.

Strona wyjaśnia jednak wszystko.

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 12 kwi 2006, 12:57 

Zapodajcie ten filmik jeśli można...
Chętnie go obejrze bo bardzo mnie to ciekawi czy rzeczywiście mamy doczynienia z cziterem czy nie...

Tytuł:
PostNapisane: 12 kwi 2006, 13:59 

Nie chodzi o to, że nie ma odpowiednich 'talentów' zdolnych pisać skuteczne programy antycheaterskie. Problem polega na tym, że przy obecnych Windowsach i procesorach o architekturze IA32/IA64 niesposób napisać skutecznego zabezpieczenia. Jest to technicznie niemożliwe z bardzo wielu względów. Nowe Windowsy i 64 bitowe rozszerzenia niczego tu zresztą nie zmienią.

Dlatego też (ale nie tylko dlatego) Even Balance ogranicza się do tępienia cheatów publicznych. Te są dokuczliwe, bo niszczą reputację PunksBustera, za którego EB dostaje od EA pieniądze. Nie interesują ich cheaty prywatne, czy też dystrybuowane w ograniczonym zakresie - bo to nie wpływa zbyt istotnie na ich renomę. Nieuczciwi klanowicze jadą właśnie na takich - nie trzeba być asem, żeby sobie wystrugać cheata. Skoro ktoś jest skłonny inwestować tysiąc godzin w głupią grę, to chyba zainwestuje również odpowiednia ilość czasu lub pieniędzy żeby mieć cheata. Jeśli ktoś sądzi, że gracze online to sami uczciwi idealiści - jest bardzo naiwny.

Moim zdaniem BF2 jest blisko osiągnięcia punktu krytycznego paranoi, w którym wszyscy będą podejrzewali wszystkich o cheaty - i wielu będzie miało przy tym rację. Jeszcze w tej chwili pokutuje nie wiem z czego się wywodzący pogląd, że cheaty do BF2 występują rzadko, mają ograniczoną skuteczność itp. Ilekroć ktoś na forach daje przykład nawet ewidentnego cheaterstwa, znajdują sie ludzie skłonni stosować standardowe wytłumaczenia, czyli lagi, bugi i packet loss.

Co się tyczy przyszłości, to dopóki nie dojdzie do bardzo poważnych zmian w architekturze x86 i systemach windows, dopóty będą cheaty. Można spokojnie założyć, że społeczność cheaterów się podciąga jako programiści, w nadchodzących grach cheaty będą dostępne prędzej, i będą od razu zaczynać się od poziomu najlepszych cheatów do gier poprzednich. Jeśli ktoś chce budowąć swoje dobre samopoczucie czy poczucie własnej wartości na podstawie rozgrywek sieciowych, powinien się zastanowić dwa razy. W każdym razie nie ma sensu inwestować setek godzin w trening, skoro podobnego skilla może zagwarantowac robiony na zamówienie cheat. Którego na dodatek nie widać nawet w battlerecorderze, jeśli zostanie dobrze zrobiony i sensownie wykorzystany. Dodam jako ciekawostkę, że istnieją również cheaty dające się zastosować na lanparty, choćby pod okiem obserwatora stojącego dosłownie nad głową. Na takie też jest komercyjny rynek - wystaczy popytać w środowisku programistów zajmujących się crackowaniem, cheatami, rootkitami - za odpowiednią rekompensatę monetarną można dostać co się chce.

Co do kolesi z [ELF] - oni są znani jako autorzy cheatów. To właściwie taki odrębny gatunek cheaterów, którzy się nie kryją z tym, że czitują. ArtificialAiming stosował, jestem pewny, podświetlanie tekstur i transparency. To cheat używany powszechnie przez pilotów myśliwców i gunnerów w heli. Aimbota do samolotu nikomu by się nie chciało pisać, zdaje się, że nawet DICE nie umiało zrobić logiki kierowania samolotem dla botów w singlu (może się zresztą mylę, ale tak czy owak problem byłby z tym niemały). Jeśli ktomuś się wydaje, że podświetlanie itp. wyszłoby na screenshotach - well, think twice - obejście screenshotów jest całkiem proste. Tak więc, reasumując, proponowałbym podchodzić do gry na luzie, grać ze znajomkami i w przypadku paru podejrzanych śmierci zmieniać serwer.

pozdrowienia,
Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 12 kwi 2006, 14:10 

Strona niestety nie wyjasnia. Cziterzy zwlaszcza ci co tworza cheaty nie chwala sie tym zazwyczaj na lewo i prawo. Tylko dzieciaki. Znam ludzi, ktorzy grali dobrze np w americasa. Mieli dodatkowe konta nisko honorowe a gdy mlucili smiali sie, ze maja aimbota(bo oczywiscie jak ktos "nowy" wymiata to musi byc czit :P) robili to dla jaj i wkurzenia innych. Moze tu jest podobnie? Nie mozliwe aby czit dzialal TYLKO w dzialku samolotu i to tylko na drodze powietrze-ziemia. to jest niemozliwe z tego co wiem.

Metz napisal, ze gral wtedy i widzial, ze w powietrzu tez mcmt ginal(on twierdzi, ze nie) cos tu nie tak? Co wiecej juz chyba 5 osob tu sie wypowiedzialo, ze grali wtedy i ten gosciu nic niezwyklego nie robil...

Jesli mial podswietlanie jak to Ognacy sugerowal to jest to najmniejszy czit z mozliwych. Wallhacki roznego typu byly,sa i beda elementem gier online. Wole jednak je(zwlaszcza w bfie gdzie jest commander) niz aimboty :roll:

Co do paranoi to juz raz to przezylem(znowu to bidne AA) efekt byl zaskakujacy. Ludzie pomimo czitera na serwie, ktory wrecz sie tym chwalil grali dalej i smiali sie z niego gdy go zabijali(raz na 100 ale jednak :D) Aktualnie ludziom to po prostu wisi czy ktosm a czita cyz nie. Gra i robi swoje. reszta go nie obchodzi...

Tytuł:
PostNapisane: 12 kwi 2006, 14:24 

Nie interesują mnie ani cziterzy ani czitowanie i nawet nie wiem ilu ich było na mojej drodze bo poprostu nie wiem. Interesuje mnie natomiast skąd Wy o tym tyle wiecie - o mechanice działania o stronach gdzie można kupić czy pobrać i wiele jeszcze innch szczegulików o których normalni gracze nie mają zielonego pojęcia. Książki jakieś są?? :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 12 kwi 2006, 14:41 
Moderator forum

Laillon - czemu uważasz, że strona na której koleś oferuje cheaty do sprzedaży i przedstawia screeny na dowód ich działania - równiez do BF2 - nie wyjasnia tematu. To jak działał ten cheat wie tylko uzytkownik i autor, wiec nie upieraj się, że to był tylko aim na działko, skoro Ognacy pisze, jakie mogły być cheaty i takie na przykład podświetlanie wyjaśniałoby wiele w przypadku mcmt.

Groszeka - w momencie kiedy grasz przeciwko komuś i widzisz tak, jak w sytuacji mcmt, że robi on rzeczy niemozliwe, zaczynasz zastanawiać się jak to jest, że niemozliwe jest możliwe. Google i... mam tłumaczyć dalej ?

W BF2 wprowadzono kilka rzeczy, których nie było w BF1942, a to skan czy uav, a to spotowanie przez komandera. Zatem takie cos jak radar hack udowodnić nie sposób, chyba że patrzysz komuś w ekran.

Jednak w BF1942 nie było to możliwe i dlatego niegdyś w BF1942 były takie dwa miesiące gry, gdy publiczny cheat niewykrywalny przez PB doprowadzał niektórych do totalnego szału. I poszukiwania potwierdzenia, że nie mylą się twierdząc, że ktos tego rzeczywiście używa.

Podpis nieczytelny...

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 373 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 25  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2