Teraz jest 30 lis 2024, 08:15

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 10 paź 2006, 08:23 

Generalnie chodzi o EA i BF. Nie wiem, tak Was przyzwyczaili do dobrego i do słuchania Was że teraz wchodzicie im na głowę ? Gram w kilkanaście gier sieciowych i nigdzie nie ma takiego bałaganu i parcia - błędy, srędy.

A popatrzcie może dzięki komu jest większość błędów ? Dzięki znakomitym graczom i ich prośbom o poprawki w paczach.

Dziwię się ludziom z EA że i tak podchodzą grzecznie do całej sprawy, mogliby się odciąć i mieć to wszystko w zadzie - jakikolwiek kontakt z Wami, organizowanie czegoś czy pomoc przy czymś - przecież gra i tak i tak się sprzeda, więc po co mieliby robić cokolwiek ?

Od razu mówię nie jestem 'od nich', tylko (jak pisałem wyżej) gram długo w inne gierki i zaczęlo mnie to męczyć - jeden coś napisze na nie a reszta jak stado owiec leci za nim i powtarza (nawet jeśli nigdy czegoś nie doświadczyli - jakiegoś błędu czy czegokolwiek).

Tytuł:
PostNapisane: 10 paź 2006, 10:08 

Potrzebne wsparcie dla serwera 64 slotowego.bo niebawem może przestać istnieć,albo być obciętą fujarą 32
Więc jest dobry czas by to co było w wywiadzie z EA zostało wdrożone do życia.

Tytuł:
PostNapisane: 10 paź 2006, 10:12 

e-38 :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 10 paź 2006, 10:29 

e-38 napisał(a):
Generalnie chodzi o EA i BF. Nie wiem, tak Was przyzwyczaili do dobrego i do słuchania Was że teraz wchodzicie im na głowę ? Gram w kilkanaście gier sieciowych i nigdzie nie ma takiego bałaganu i parcia - błędy, srędy.

gram w gry online od 1998 roku. Diablo1, Diablo2, Quake1, Quake2, CounterStrike, Operation Flashpoint, Starcraft, BF1942, BF2.
Tylko w jednej z gier z tej listy spotkalem sie z patchami ktore psuly gre. Wiec wybacz, jezeli widze po innych tytulach, ze mozna zrobic gre i wspierac ją przez dlugi czas, udoskonalać, a przy tej jednej klient jest totalnie zlewany, to nie dziwne ze ludzie sie wkurzaja.

wolalbys "Love Page" z postami typu:
"Rzeczywiscie troszke to dyskomfort ze po ostatniej zmianie gra co chwile ląduje na pulpicie, ale i tak was kochamy nasi ulubieni programisci z EA. Nie przemeczajcie sie. Calujemy, wierni fani z Polski, czekamy na waszą nowa gre z pieniazkami w ząbkach."

Tytuł:
PostNapisane: 10 paź 2006, 11:42 

przsoi napisał(a):
gram w gry online od 1998 roku. Diablo1, Diablo2, Quake1, Quake2, CounterStrike, Operation Flashpoint, Starcraft, BF1942, BF2.

Ja grałem w StarCraft, CS, UT, trochę Q3 (i generalnie podobne strzelanki), WC3 i teraz BF.

Cytuj:
Tylko w jednej z gier z tej listy spotkalem sie z patchami ktore psuly gre. Wiec wybacz, jezeli widze po innych tytulach, ze mozna zrobic gre i wspierac ją przez dlugi czas, udoskonalać, a przy tej jednej klient jest totalnie zlewany, to nie dziwne ze ludzie sie wkurzaja.

Będąc kimś z EA wchodzisz na forum i czytasz co można poprawić w grze. Napisane masz 'zablokować to to i to' a w innym temacie 'nie blokujcie tego tego i tego'. Nie licząc petycji, mejli i podobnych - co robisz ? Dwie różne gry ? Czy usiłujesz to połączyć ? Wszystkim nie dogodzisz.

Cytuj:
wolalbys "Love Page" z postami typu:
"Rzeczywiscie troszke to dyskomfort ze po ostatniej zmianie gra co chwile ląduje na pulpicie, ale i tak was kochamy nasi ulubieni programisci z EA. Nie przemeczajcie sie. Calujemy, wierni fani z Polski, czekamy na waszą nowa gre z pieniazkami w ząbkach."

Nie, oczywiście że nie. Tylko tutaj zakrawa to na

1. "EA wyda nową grę"
2. "I tak będzie beznadziejna bo zwaliło bf2"

1. "EA zmienia logo firmy"
2. "Co z tego że zmienia, niech poprawi BF2"

1. "Idziemy na sanki ?"
2. "Można iść, szkoda tylko że EA zwaliło BF2"

Wszystko ale wszystko co się tyczy EA jest z miejsca krytykowane, nikt nie chce zobaczyć żadnych plusów, o których pisałem wcześniej.

@jason.paury
Jeśli tylko na to Cie stać - przykro mi.

Tytuł:
PostNapisane: 10 paź 2006, 14:17 

e-38 napisał(a):
1. "Idziemy na sanki ?"

Umawiac sie na sanki to idz na inne forum ;P
Cytuj:
Wszystko ale wszystko co się tyczy EA jest z miejsca krytykowane, nikt nie chce zobaczyć żadnych plusów, o których pisałem wcześniej.

Poczytaj lepiej jak na poczatku wychwalano tutaj te gre.

Tytuł:
PostNapisane: 10 paź 2006, 14:41 

e-38 napisał(a):
przsoi napisał(a):

Ja grałem w StarCraft, CS, UT, trochę Q3 (i generalnie podobne strzelanki), WC3 i teraz BF.

A to co ma być? Prężenie mięśni? :lol: Czy mi się wydaje, czy ktoś próbuje wyliczanką kupić sobie poszanowanie i poklask dla własnego zdania? Ja np. w sieci tak naprawdę grałem tylko w BF2, za to bardzo dużo (kilkaset godzin), więc nawet jeśli nie mam bogatej przeszłości jeśli chodzi o „online gaming”, to i tak czuję się na siłach aby o tej jednej grze móc powiedzieć coś na rzeczy, a nawet ponarzekać. Wiesz e38, nikt nie musi czytać cudzego biadolenia. Tym niemniej wydałem na te grę w sumie grubo ponad 300 złotych, EF kupiłem tak naprawdę dwa razy, więc uważam, że zasługuję na super-odlotowe wsparcie ze strony producenta i brania pod uwagę każdej mojej opinii. Jeśli tak nie jest, jeśli mnie i moje zdanie (i biadolenie) mają gdzieś, to więcej ode mnie złotówki nie uświadczą, gdyż na te pieniądze najzwyczajniej nie zasłużyli. W końcu dzięki takim jak ja EA stało się potęgą na rynku gier. Są dużo winni swoim wiernym fanom, których przez politykę nieudolności zaczynają tracić w dość szybkim tempie.

Ostatnio edytowano 10 paź 2006, 14:42 przez Terapuls, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 10 paź 2006, 14:41 

Cytuj:
Umawiac sie na sanki to idz na inne forum ;P

:)

Cytuj:
Poczytaj lepiej jak na poczatku wychwalano tutaj te gre.

Czytałem. Jestem od początku z BF2, kupiłem zaraz po wyjściu - ale zachwyt szyyyybko minął, nawet przed wydaniem paczy.

Terapuls napisał(a):
A to co ma być? Prężenie mięśni? :lol: Czy mi się wydaje, czy ktoś próbuje wyliczanką kupić sobie poszanowanie i poklask dla własnego zdania?

Przeciez nie ja zacząłem wyliczanie. Wymieniłem tylko gry w które grałem i do nich odniosłem to co napisałem wyżej.

Cytuj:
Ja np. w sieci tak naprawdę grałem tylko w BF2, za to bardzo dużo (kilkaset godzin), więc nawet jeśli nie mam bogatej przeszłości jeśli chodzi o „online gaming”, to i tak czuję się na siłach aby o tej jednej grze móc powiedzieć coś na rzeczy, a nawet ponarzekać.

Widzisz, ale tutaj prawie wyłącznie jest narzekanie - nawet jeśli temat nie ma nic wspólnego z BF.

Cytuj:
Tym niemniej wydałem na te grę w sumie grubo ponad 300 złotych, EF kupiłem tak naprawdę dwa razy,

Coś napisałeś wyżej o prężęniu się - odnieś to do tego.

Cytuj:
W końcu dzięki takim jak ja EA stało się potęgą na rynku gier. Są dużo winni swoim wiernym fanom, których przez politykę nieudolności zaczynają tracić w dość szybkim tempie.

Ciesz się, że prowadzą taką nieudolną politykę. Widziałeś może jak zabito całe UT (2003 i 2004) ? Proponuję Ci - przejrzyj tamtejszą scenę. Tam nie było żadnego wsparcia, dalej najpopularniejsze jest UT `99.

Tytuł:
PostNapisane: 10 paź 2006, 15:02 

e-38 napisał(a):
Coś napisałeś wyżej o prężęniu się - odnieś to do tego.

Wybacz, ale nie próbuję kupić sobie zaufania czy zdobyć zwolenników dla mojego poglądu, a jedynie uświadamiam Tobie, i innym podobnie do Ciebie myślącym, że tak ja (jak i cała scena) mamy święte prawo oczekiwać profesjonalnego wsparcia od producenta. Te prawo nie wynika z dobrej woli programistów czy marketingowców EA, ale z tego, że tak naprawdę to my ich opłacamy. Co innego kiedy Ty, bądź ktokolwiek inny, na próbę pochwalenia się (?) doświadczeniem w graniu po sieci, odpowiada tym samym. Przypomina mi to do złudzenia pewne zachowania właściwe wiadomo komu ;) Mam to jeszcze prościej wyłożyć?

e-38 napisał(a):
Ciesz się, że prowadzą taką nieudolną politykę. Widziałeś może jak zabito całe UT (2003 i 2004) ? Proponuję Ci - przejrzyj tamtejszą scenę. Tam nie było żadnego wsparcia, dalej najpopularniejsze jest UT `99.

Nie, nie widziałem, gdyż ta gra nigdy mnie specjalnie nie interesowała. To problem sceny UT. Tutaj rozpatruje się problemy sceny BF'a. Czy brak wsparcia ze strony producenta UT dla swojego produktu (o którym piszesz) jest jakimkolwiek usprawiedliwieniem dla polityki EA?

Tytuł:
PostNapisane: 10 paź 2006, 15:06 

Terapuls napisał(a):
Wybacz, ale nie próbuję kupić sobie zaufania czy zdobyć zwolenników dla mojego poglądu, a jedynie uświadamiam Tobie, i innym podobnie do Ciebie myślącym, że tak ja (jak i cała scena) mamy święte prawo oczekiwać profesjonalnego wsparcia od producenta.

Czyli wydane pieniądze na grę bardziej upoważniają do 'praw' niż doświadczenie i znajomość tematu ? Raczej nie. Uświadamiać mi nic nie musisz, wydałem dużo na tą grę i póki co jestem zadowolony.

Cytuj:
Nie, nie widziałem, gdyż ta gra nigdy mnie specjalnie nie interesowała. To problem sceny UT.

Oczywiście że nie jest. Gdyby EA postąpiło tak samo jak EPIC, byłoby już po BF2 (takie małe porównanie).

Cytuj:
Tutaj rozpatruje się problemy sceny BF'a. Czy brak wsparcia ze strony producenta UT dla swojego produktu (o którym piszesz) jest jakimkolwiek usprawiedliwieniem dla polityki EA?

Usprawiedliwieniem - dla pewnych posunięć (umieszczanie bezsensownych zmian w paczu np.) zdecydowanie nie. Ale nie można też pisać że EA nie robi niczego i że ma wszystko w głęboko wiadomo gdzie ;)

Tytuł:
PostNapisane: 10 paź 2006, 18:38 

e-38 napisał(a):
@jason.paury
Jeśli tylko na to Cie stać - przykro mi.

Po prostu: "nie chce mi się z tobą gadać". W końcu jeżeli uważasz, że kilkunasto stronicowe uzasadnienia naszego złego nastawienia do bf2 i bf2142, po każdym patch'u nie są wystarczające, to idź do PiS'u - oni też tak mają. Jest też druga możliwość: jesteś tu od początku bf2, czytacz wszystko itd., tylko zapominasz o jednej rzeczy: czytanie to nie tylko przesuwanie oczyma po literkach - to także rozumienie i interpretowanie tego co widać. Więc jeśli po tych tonach wypocin ze strony sceny (a więc i moich) nie rozumiesz naszych racji (nie uważam, że musisz je podzielać), to... przykro mi.

Tytuł:
PostNapisane: 10 paź 2006, 19:39 

Gdybym ja mial wymienic gry, w ktore gralem/gram to by nikt tego nie przeczytal. To jakos kolo 200 tytulow z kazdego mozliwego gatunku...

Faktem pozostaje, ze EA to JEDYNA firma, ktora patchami psuje gry i dodaje bledow zamiast je usuwac. Moze nei do konca bo w innych tytulach nie slyszalem takich krytyk moze wiec to tylko sztab odpowiedzialny za serie BF to lamy?

Tytuł:
PostNapisane: 10 paź 2006, 20:25 
Moderator forum

Lailonn napisał(a):
moze wiec to tylko sztab odpowiedzialny za serie BF to lamy?

Moim zdaniem gdyby sztab odpowiedzialny za serie BF składał się z lam, to dziś nie pisalibyśmy na ten temat gdyż BF1942 nikogo by nie zaciekawił. Nie twierdze, że sztab ten poszedł w dobrą stronę(BF2142)...

Tytuł:
PostNapisane: 10 paź 2006, 20:34 

jason.paury napisał(a):
Po prostu: "nie chce mi się z tobą gadać"

Więc ? Po co cokolwiek zaczynasz ?

Cytuj:
W końcu jeżeli uważasz, że kilkunasto stronicowe uzasadnienia naszego złego nastawienia do bf2 i bf2142,

Do gry która jeszcze nie wyszła ? Nie uważasz że to chore ?

Cytuj:
nie rozumiesz naszych racji

Najprościej komuś zarzucić że czegoś nie rozumie. Wyłapał ktoś w ogóle o co mi chodziło ? Że COKOLWIEK się zacznie o EA od razu jest na nich pojazd ? Obojętnie o co by chodziło ?

Tytuł:
PostNapisane: 10 paź 2006, 20:40 
Moderator forum

e-38 napisał(a):
Cytat:

W końcu jeżeli uważasz, że kilkunasto stronicowe uzasadnienia naszego złego nastawienia do bf2 i bf2142,

Do gry która jeszcze nie wyszła ? Nie uważasz że to chore ?

Wyszła wersja beta i wyszło demo. Na podstawie dema moge powiedzieć, że BF 2142 mi się nie podoba i go nie kupie.
Każdy ma prawo do własnego zdania.

Dlaczego miało by to być chore? Mógłbyś to rozwinąć?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2