Teraz jest 5 mar 2025, 20:01

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 15 mar 2007, 15:21 

a jeśli chodzi o klawiaturę to ta A4-TECH X7 G 100 kosztuje 40 zł i jest rzeczywiście nie wielka - myślę że koszt niewielki biorąc pod uwagę porównanie do Zboard.

Tytuł:
PostNapisane: 15 mar 2007, 15:24 

ZbiR napisał(a):
NoAim napisał(a):
ZbiR napisał(a):
Przecież laserówka to optyk! A Razera faktycznie mogli dodać.

Czujnik laserowy a optyczny to nie to samo.

Myszy optyczne dzielą się na DIODOWE (w których promień emitowany jest przez diodę) oraz na LASEROWE (w tych natomiast, jak nazwa wskazuje, promień jest emitowany przez laser niskiej mocy, tym niemniej laser)

Jeśli nadal w to wątpisz - http://pl.wikipedia.org/wiki/Mysz_komputerowa#Mysz_optyczna

Odrobina wiedzy nigdy nie zaszkodzi...

ale tak czy inaczej optyczne myszy to wszystkie bez kulki,
laserowe to tez diodowe - maja odpowiednia diode laserowa :) , a nie 'laser niskiej mocy' omg , jakis generator tesli pewenie tez tam siedzi :D

Tytuł:
PostNapisane: 15 mar 2007, 15:27 

najbardziej wnerwiają mnie ludzie nie używający przedmiotu a najwięcej mający do powiedzenia , sam używam tek klawiatury i na początku nie powiem byłem bardzo wkurwiony bo nie mogłem sie przyzwyczaić (lecz jeśli jeszcze nie jesteś przyzwyczajony do konfigu z batka to przywyknięcie do tek klawiry nie powinno zając ci dużo czasu) teraz za chiny nie zmienił bym tej klawiatury na żadną inna skuteczność poruszania sie w grze wzrasta do 200 % wszystko ma sie pod jedną ręką do tego dobra mysz i gra jest cudowana , lecz mówie jeszcze raz ja by sie do niej przyzwyczaić musiałem mieć ponad miesiąc grania codziennie po 5 godzin

plusy :

-komforty gry
-wszystkie klawisze pod jedną ręką
-bardzo szybka
-można używać na niej do 7 klawiszy na raz !!!
-wymienne nakładki
-dodatkowe przyciski multimedialne
-standardowa nakładka ma dodatkowe funkcje (bar lock , kay tips , pad lock) wiele innych

minusy :
- nie wiem czy to można nazwać minusem ale mnie akurat nie przeszkadza a jest to jej rozmiar jest troszke większa niż inne standardowe klawiatury ale 3 cm w te czy w te to dla mnie nie różnica
-cena
-czas przyzwyczajenia

jeśli masz jakieś pytania co do niej pytaj

Tytuł:
PostNapisane: 15 mar 2007, 15:30 

LG1977 napisał(a):
*CQF*Dr4go napisał(a):
Jak dla mnie cieniutki. Porównywać wszystkie laserowe myszki do jednego optyka. A gdzie Razer Diamondback???

Podobno rozmieszczenie przycisków w tej myszy jest dużym minusem

Ułożenie klawiszy bocznych jest nieco nieergonomiczne. Na pewno nie dyskwalifikuje to tej myszki. Gram na niej od czasu jak tylko wyszła. Wcześniej grałem na InteliMouse 3.0. Testowałem też kiedyś MX310 i MX500 z czego ten ostatni model uważam za najbardziej udaną myszkę logitecha. Jak dla mnie Razer Diamondback rewelka. Niestety by się przekonać do myszki trzeba trochę na niej pograć.

Tytuł:
PostNapisane: 15 mar 2007, 16:36 

*CQF*Dr4go napisał(a):
Niestety by się przekonać do myszki trzeba trochę na niej pograć.

Otóż to. Ja do swojej 2-3 tygodnie potrzebowałem. W pewnym momencie juz chciałem podłączać starą myszę :) Ja mam dużą dłoń więc MX518 jest dla mnie ok bo to dość duza mycha.

Tytuł:
PostNapisane: 15 mar 2007, 16:43 
Redaktor Battlefield.pl

LG1977 napisał(a):
a jeśli chodzi o klawiaturę to ta A4-TECH X7 G 100 kosztuje 40 zł i jest rzeczywiście nie wielka - myślę że koszt niewielki biorąc pod uwagę porównanie do Zboard.

Mam... i polecam. Jak dla mnie bardzo wygodna, i jest więcej miejsca na biurku. Niestety nie zastępuje ona zwykłej klawiatury.

Tytuł:
PostNapisane: 15 mar 2007, 16:54 

No dobra... dzięki za opinie, myślę że z myszką nie będę miał problemu jeśli chodzi o zakup. Wybiorę MX 518. Co do klawiatury to oczywiście G15 czy G11 są na pewno rewelacyjne, ale i kosztują nie mało ... ponad 250 zł netto. Nie przekonałem się co do A4 - TECH X 7 choć biorąc pod uwagę cenę (40 zł) to może warto sprawdzić .... nie wiem :? Z drugiej strony niska cena to potencjalnie niska jakość i ryzyko duże.... kiedyś kupiłem pada firmy E5 - ciężko nazwać to marką a pad po 20 minutach wylądował w koszu.
Jeśli możecie zaproponować jakieś klawiaturki to chętnie zapoznam się z waszymi opiniami bo nie chcę żałować wyrzuconych pieniędzy. Wolę podążać przetartymi szlakami. :D

Tytuł:
PostNapisane: 15 mar 2007, 16:59 

Dla mniej zamożnych zamiast Zborda, Logitecha G15 czy Razera Tarantula poleciłbym Revoltec Fightboard Advanced Steel Grid http://hard-pc.pl/readarticle.php?article_id=95&rowstart=0

Tytuł:
PostNapisane: 15 mar 2007, 17:21 

a jak wyobrazacie sobie granie uzywajac czegos takiego

http://novint.com/media/FalconPromo.wmv

Tytuł:
PostNapisane: 15 mar 2007, 19:02 

*CQF*Dr4go napisał(a):
Dla mniej zamożnych zamiast Zborda, Logitecha G15 czy Razera Tarantula poleciłbym Revoltec Fightboard Advanced Steel Grid http://hard-pc.pl/readarticle.php?article_id=95&rowstart=0

wiesz może gdzie można taką dostać ??

Tytuł:
PostNapisane: 15 mar 2007, 19:20 

http://www.allegro.pl/item172904096__re ... aczy_.html

Jak kupisz powiedz czy warto.

Tytuł:
PostNapisane: 15 mar 2007, 20:00 

sztandar - nie rozśmieszaj mnie. Po co komu jakaś taka klawiatura? To przecia normalna klawiera multimedialna z 7 przyciskami do wymienienia za 149 złociszy - żal.ru. Poza tym pomyślcie ile może ta klawiatura wytrzymać takich zmian? I komu by się chciało za każdym razem... A poza tym - jak wy patrzycie na klawiaturę podczas gry, to ja już wiem czemu niektórzy tak lamią :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 15 mar 2007, 21:20 

jason.paury napisał(a):
... Poza tym pomyślcie ile może ta klawiatura wytrzymać takich zmian? I komu by się chciało za każdym razem...

Tak sobie myślę.... Kto by to zmieniał za każdym razem??? Poza tym chyba nie tylko to sie liczy. Możliwość bindowania klawiszy, ilość wciśniętych na raz klawiszy oraz sama szybkość klawiatury.

Tytuł:
PostNapisane: 15 mar 2007, 21:58 

wy to macie problemy ja mam zwykłą klawe za 18 zł i nie jest źle ;) a jeśli chodzi o myszkę to polecam A4Tech X7

Tytuł:
PostNapisane: 15 mar 2007, 22:22 

Moja myszka ma obecnie pogryziony kabel , klawiaturze brakuje co niektorych przyciskow i krążą po niej same okruszki od chleba :) I narazie mi to specjalnie nie przeszkadza

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2