Tak, sam jestem czituchem, bo nieraz miałem 50/2 w helenie...

Nie raz dostałem kicka za to, że latałem sobie na hot-seacie w heli i rozwalałem wszystko co lata/pływa/biega/jeździ... :/ Po prostu jak ktoś jest silled w danej profesji to inni tego nie mogą zrozumieć i daja kicka (albo vote na kick).
Ogólnie taktyka zależy od mapy - jeśli karkand to radze zajmować FBF, bo dla mnie snajper który biegnie na przedmieścia to jest przegięcie (zwłaszcza na NSZ, gdzie nie ma commandera). Niby od razu można zająć znów tą flagę, ale jednak zabawa jest trochę gorsza niż na FBF... Tyczy się to wg mnie wszytstkich inf (tym bardziej, że w ligach trzeba grać FBF i nie będzie więcej biegania na Gatehouse'a!)
Co do "z pojazdami" to zależy od każdem mapy...
Na dalianie oczywiscie trzeba najpierw brać flage z helikiem, potem następne...
Na Wake'u jest to raczej dość trudna decycja... Zwykle robię tak, że jeśli mi się uda dolecieć heleną na pierwszą flagę (nie pomnę nazwy

- któryś village) i do tego czasu mnie J-10 nie zabije to lece i przejmuje airfielda...
Ogólnie taktyk, tricków, skilla się zdobywa z czasem. I na pewno nic nie zależy od rangi ludzi na serwerze... Nie raz ktoś na fake'u z 150pkt mnie zabijał za każdym razem, i tak samo ja np za każdym razem zdejmowałem generała...