Teraz jest 5 lip 2025, 22:13

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 29 lis 2007, 08:40 

FFLLOO napisał(a):
Wlasnie, zarzartowalem sobie ale zapomnialem sie spytac.
Wiele osob mi odradza kupic teraz Viste, mowia ze bede mial wiecej problemow niz na XP. Mowia zeby lepiej poczekac na pierwszego SP.
Co wy o tym myslicie? troche mnie do visty ciagnie, mam sprzet juz na dx10 no ale niechce miec duzo wiecej problemow z windowsem niz teraz mam :P heh. Jak wy to oceniacie? wiecej jest problemow z vista niz z xp? lepiej poczkekac na pierwszego SP?

Poczekaj nie wszyscy producenci sprzętu dostosowali swoje sterowniki do visty ( mam pena smnunga widziany był w viście bez problemowo a kingston niestety nie ) ,oprogramowanie na vistę jeszcze nie jest dopracowane np gg często się wiesza do robienia obrazu płyty używałem alcohola i nie chodził tak jak powinien ,sterowniki pod grafę i płytę niby są ale jeszcze nie dopracowane ,narazie większość gier jest robiona pod xp i mogą mieć problemy z działaniem na viście .

Tytuł:
PostNapisane: 29 lis 2007, 09:07 

FFLLOO napisał(a):
Wiele osob mi odradza kupic teraz Viste, mowia ze bede mial wiecej problemow niz na XP. Mowia zeby lepiej poczekac na pierwszego SP.
Co wy o tym myslicie? troche mnie do visty ciagnie, mam sprzet juz na dx10 no ale niechce miec duzo wiecej problemow z windowsem niz teraz mam :P heh. Jak wy to oceniacie? wiecej jest problemow z vista niz z xp? lepiej poczkekac na pierwszego SP?

Jesli masz na tyle silny komp, zeby wykorzystac maksymalnie DX10 to warto. Ale to musi byc naprawde dobry sprzet, bo zeby uciagnac wspolczesne gry na duzych monitorach, to juz nawet 8800GTX z ledwoscia wystarcza. (Crysis - zabojca kart graficznych :))

Tytuł:
PostNapisane: 29 lis 2007, 09:23 

aNDY^aND napisał(a):
FFLLOO napisał(a):

Jesli masz na tyle silny komp, zeby wykorzystac maksymalnie DX10 to warto. Ale to musi byc naprawde dobry sprzet, bo zeby uciagnac wspolczesne gry na duzych monitorach, to juz nawet 8800GTX z ledwoscia wystarcza. (Crysis - zabojca kart graficznych :))

Niestrasz mnie nawet! :shock: mam GF 8800GTS
ramu mam 4GB DDR2.
Procek to Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU @ 2.40GHz
A plyta glowna Gygabite P35-DQ6
No nie mow mi ze nie wystarczy, mam go 2 miechy albo 3 :x
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

No wlasnie, wiekszosc osob mi mowi to co Dylus. Chyba sie jednak wstrzymam. BTW. kiedy ma byc pierwszy SP?

Tytuł:
PostNapisane: 29 lis 2007, 10:06 

No nie starczy bo to tylko mid jest :P

Tytuł:
PostNapisane: 29 lis 2007, 14:12 

dokup drugiego GTS'a, Crysis powinien chodzić płynnie na High, ale o Ultra chyba zapomnij :P
Na 1 GTS mam płynną grę na Medium, przy High 20-25 fps.

Tytuł:
PostNapisane: 29 lis 2007, 15:12 

fth napisał(a):
dokup drugiego GTS'a, Crysis powinien chodzić płynnie na High, ale o Ultra chyba zapomnij :P
Na 1 GTS mam płynną grę na Medium, przy High 20-25 fps.

Pewny jestes? Ktos juz tak prubowal?

Tytuł:
PostNapisane: 29 lis 2007, 18:28 

Jestem pewny że na GTS będziesz miał 30 fps na High ( zważywszy że ja mam x2 4500+ i 2gb ramu i wyciągam 20-25 )

Opcja pierwsza to dokupienie drugiego GTS'a jak stanieją, za kwotę 600 zł. Wtedy w Crysis będziesz miał 45-50fps na High.
Opcja druga to sprzedaż 8800gts za 700zł ( kupiłeś pewnie za ok 1200/1300 zł, troszke szkoda sprzedawać ), na tym też będzie 45-50fps na High.
Opcja trzecia, czekać na radki.

Trzeba sobie zdawać sprawę że 2xGTS ciągnie 500 W mocy, a 1x GT tylko 250W.

Ja bym na twoim miejscu zostawił tego GTS'a narazie a później ( za kilka miesięcy, przed wakacjami ) dokupił do niego drugiego, używanego po niskiej cenie, jak zabraknie ci mocy. W tej chwili po prostu stracił byś na nim 500 zł ( kupiłeś za 1200 sprzedasz za 700 ). Rynek będzie wyglądał wtedy zupełnie inaczej, ciężko powiedzieć teraz co będzie warto kupić.

Na GTS w tej chwili chodzą wszystkie gry prócz Crysis'a. Warto płacić tyle kasy za 1 grę ?

ps.

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 29 lis 2007, 21:37 

Żeby nie zakładać nowego tematu spytam co najbardziej mi się opłaca dokupić nowego przy tej konfiguracji -

P.główna : MSI K9N SLI z chipem nForce 570 Sli (socket AM2)
Proc : Athlon 64 X2 3600+ (coś z nim jest nie tak , niektóre gry chodzą .. za szybko np.GTA SA)
RAM : 1GB (dual 512)
Grafa : GeForce 7900GS
Zasilacz : 400W
Czy lepiej kupić 8800 GT, czy może nową płytę główna z chipsetem P35 i jakiś c2d?

Tytuł:
PostNapisane: 29 lis 2007, 22:10 

Cravic: a moze ramu...?

Moja 8800GTS kupilem za 800-900zl. Mieszkam w UAE a tu taka cena.
Uzywanej tutaj nie kupie, ale w polsce za rok jak bede to moze cos dokupie, albo cos nowego kupie. To sie jeszcze zobaczy czasu jest duzo. A narazie nie zamierzam nic nowego kupowac ze sprzetu ten mi musi przynajmniej na rok wystarczyc.

Tytuł:
PostNapisane: 29 lis 2007, 22:16 

RAMu nie wymieniałem bo to raczej oczywiste, rok temu to jeszcze była dobra konfiguracja... No i mi coś mruczał blizz na GG że może mi zasilacz siąść przy 88GT i takim procku, ja w to wątpie (oby).

I co się bardziej opłaca GTS czy GT ?

Tytuł:
PostNapisane: 30 lis 2007, 00:00 

opłaca się GTS urzywany, a lepszy jest GT nowy.

Jak chcesz mieniać grafikę na 8800 to w zasilaczu nazwa na Tagan do wymiany :) Teoretycznie musiał byś wymienić grafikę, ram i zasilacz. Jeśli chcesz jedną część to grafika. Przy 7900gs wiecej ramu ci nie trzeba. Z kolei z 8800gt się przyda przynajmniej 2 gb ( przy 4 musisz mieć już system 64bit )

Tytuł:
PostNapisane: 2 gru 2007, 10:40 

Plotki mowia o nowej generacji kart graficznych na poczatku lutego, czyli Gforce 9800 znane tez jako D9E.

http://www.digitimes.com/mobos/a20071129PD216.html

Ja tam czekam ze zmiana grafiki :)

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2007, 08:54 

Więc tak zainstalowałem sobie w sobotę po raz następny vistę .Moj komp to płyta na nforce4 gigabyte,ram 4x512/400,grafa ge force 7600gt gigabyte,proc amd athlon 3700 xp+ 64 no i tak jak za pierwszym razem na viście grało się pięknie to teraz na serwerach miałem dziwne lagi przy ustawieniu grafy 800x600 gra się cięła ,ping w normie sterowniki najnowsze a i tak lekkie cięcie po 2 godzinach takiego grania przeinstalowałem się z powrotem na xp .

Tytuł:
PostNapisane: 4 gru 2007, 11:48 

...albo na sp3. Mam max RAMU i pokornie wróciłem do XP.Hasta'la vista VISTA :arrow:

Tytuł:
PostNapisane: 4 gru 2007, 13:21 

Na viscie warto siedziec tylko dla DX10.

Dlatego MS nigdy nie zrobi DX10 dla XP.
Bo nikt by visty nie kupil :P

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2