Miałem napisać zaraz po powstaniu tematu, ale w wyniku działań kół lewicowych oraz legionu Maryi doszło do opóźnienia pewnego
Ja, niżej podpisany Zwirbaum, przyznaję się publicznie do pracy nad zwiastunem KDR jak i pracami nad powstającym tymże. Sypię na moją nędzną głowę popiół na znak pokuty za jakość produkcji. Mimo chęci poprawienia paru skandalicznych i niewątpliwie poruszających tematy, które nie powinny być poruszane, wypowiedzi nie zrobiłem nic, ażeby one nie znalazły się w wersji finalnej zwiastunu. Jam, z prochu powstał i w proch zapewne się obrócę, a teraz pókim jeszcze żyw, będę pełzł jako ten robak, żeby odpokutować me przewiny.
[...]
W skrócie: Dzięki za opinie - te "średnie" jak i dobre
Nasza produkcja KDR będzie... no właśnie, czym? To postaramy się w najbliższym czasie ujawnić, w miarę postępu prac nad projektem. Zaznaczam że zwiastun - nie miał być produkcją filmową jakości obrazu godnej hollywoodu, z efektami którego mogłoby pozazdrościć Industrial Light & Magic. Jakkolwiek z powodu pewnego zamieszania w trakcie produkcji zwiastunu teksty które miały być poddane obróbce i/lub zastąpione pojawiły się - psikus
. Tak czy siak mam nadzieję że produkt finalny spodoba się, ale na to już trzeba poczekać