Kawał dobrego poradnika aczkolwiek początek jest trochę ogólny. Jednak dla początkujących może być.
Co do strzelania na pusto powyżej przeszkody za którą kampi wróg to jest dokładna metoda. Zanim postać w stanie pojawia się ciut wyżej jest nick więc wystarczy tylko czekać aż się nick podniesie, odczekać parę ms i oddać strzał w główkę która niczego się nie spodziewa.
Jan_Twardowski napisał(a):
Czestotliwosc myszki niska (dpi 450 - 600) bedzie wieksza precyzja.
Jak to pięknie Amerykanie mawiają "Bullshit". Gadałem ostatnio z kumplem który uważa się za całkiem niezłego snajpera: drag shoty, jump shoty i innymi takimi wojuje na całego. Wspomniał mi także, że jeśli chcę mieć super precyzję to powinienem ustawić niskie DPI, najlepiej 600. Zapytałem go czy ruszał sensitivity. Naturalnie nie. Wyśmiałem go i muszę wyśmiać ciebie. Wiem, że fajnie niby mieć to DPI na poziomie 450 i sens w grze 1 skoro i tak sensor myszy jest tak wolny, że masz mało precyzyjne ruchy. Ja jako snajper gram na DPI 2000 (uo! Jaki raban się podniesie bo co to za lama itp itd i jaki ma sens! Pewnie lekki ruch myszą i postać robi potrójny obrót z poczwórnym backflipem.) i sensitivity 0.08! Tak, myly państwo 0.08. Wprawdzie gra pozwala na minimalne ustawienie 0.1 ale od czego są pliczki w folderze z profilem? ;P W każdym razie moja recepta jest taka:
jak najwyższe DPI, jak najniższe sensitivity. Jeszcze tylko musicie sprawdzić jak to jest u was z myszą. Pomimo tego, że mój A4tech ma max 2500 to ta najwyższa wartość jest albo aproksymowana albo interpolowana oprogramowaniem więc jak dla mnie to takie trochę wróżenie z fusów. Więc normalnie u mnie czujniczek może pracować na 2000DPI i z takim gram.
Howgh!